Dzieki dla Casius:
PART 1
Moje:
1. Najlepsze doświadczenie związane z mieszkaniem w Kielcach.
(więcej nie pamiętam, stres, jak coś sobie przypomnę to dopiszę)
Kumpla (pozdro Darek :)):
1. Where do you live? (grunt to oryginalność, nie? :P)
2. Who had the greatest influence on you in your life?
PART 2
Moje obrazki:
Wspominane już przez kogoś wcześniej zdjęcia ludzi podczas pracy ze zwierzętami - hindusi na słoniach przechodzący przez rzekę, kowboj na koniu z lassem pilnujący bydła, bodajże jakichś dwóch oraczy przy pługu z koniem albo wołem i coś jeszcze, nie pamiętam. Oczywiście wybrać 2/3, comapre&contrast + jak ważne są zwierzęta dla pracy tych ludzi i jeszcze jedno pytanie, którego zapomniałem i nawet na nie nie odpowiedziałem (ech, punkty w dół... :/). A kolega miał w komentarzu powiedzieć, w której z tych prac zwierzęta są najważniejsze i dlaczego.
Obrazki kumpla:
Ludzie trenujący różne rzeczy (dziewczyna trenująca śpiew pod czyimś nadzorem, jacyś karatecy chyba, grupa ludzi ćwicząca aerobik albo taniec jakiś, coś jeszcze, ale nie pamiętam); wybrać 2/3, compare&contrast, do czego/przed czym Ci ludzie trenują i jakich umiejętności to wymaga; mój komentarz - która z tych czynności jest najtrudniejsza i dlaczego.
PART 3
Dyskusja nad chyba 7 obrazkami przedstawiającymi sfery życia, które się teraz zmieniają (pamiętam rodzinę z czwórką dzieci, szkołę z paroma uczniami, samolot siakiś lecący, autostrady z dużą ilością samochodów + kilka innych co nie pamiętam). Wybrać 2, które byłyby najbardziej interesujące do programu dokumentalnego na temat właśnie zmieniających się sfer życia/
PART 4
1. Do you think it's important to have good friends? (moje)
2. What can be done to reduce the amount of traffic? (wspólne do dyskusji)
3. Bez jakiego nowoczesnego wynalazku nie wyobrażasz sobie życia? (kumpla)
4. What do you think will change in our everyday life in ten years time? (moje)
5. It is said that TV & internet contains too much information. Do you agree? (tez moje)
Od brss:
Part 1:
1. Where do you live?
2. What do you think about living in your town?
3. What genre of music do you enjoy?
Part 2:
Ja miałem obrazki związane z osiąganiem rzeczy przez wysiłek. Był facet z aparatem fotograficznym w stawie, był wspinacz na szczycie, ludzie budujący zamek z lodu (Powiedziałem że to są dzieci xD) i jacyś sprinterzy. Pytania nie pamiętam, bo chyba zapomniałem nawet na nie odpowiedzieć.
Part 3:
Dyskusja nad rzeczami które robione na dłuższą metę i zbyt często mogą być szkodliwe, było oglądanie tv, jakieś spotkanie biznesowe, ćwiczenia fizyczne, telefony komórkowe, impreza etc.
Part 4:
I tu pojawiły się dwa beznadziejne pytania, luźno powiązane z całym tematem - jak jeszcze można ryzykować swoje życie, zalety i wady coraz szybszego tempa życia.
Od bluestrawberry:
Part1 bardzo podobna do opisanych wyżej
Part2 obrazki dotyczące uczenia sie a dokładnie najefektywniejszych sposobów uczenia się:obrazki przedstawiały gościa gotującego coś tam i ludzi patrzących się na to, gościa występującego z jakimś ptakiem i widownię, dwa następne to dziecko uczące się w domu z imś i dzieci w przedszkolu.
Part3 znienawidzony przeze mnie temat środowisko naturalne. Trzeba było stwierdzić które zagrożenia przedstawione na obrazkach można wyeliminować najłatwiej i podbnie jak to ktoś powyżej pisał tez nie zdązylismy powiedziec i wybrac wszystkiego.
Part4 Jaie inne zagrożenia środowiska znamy?
Coś na temat alternatywnych zródel energii.
Dzieki serdeczne za te tematy, czekamy na listeningi, wydaje mi sie ze ktos pisal ze ma miec 28, jutro zaloze oddzielny temat :) pozdrawiam