Tematy - Speaking, uporządkowane!

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 61
poprzednia |
OK, sesja rozpoczeta, proponuje, zeby ci wszyscy, ktorzy maja juz za soba Speaking, podawali do publicznej informacji co ich spotkalo na egzaminie - zadania, stymulusy. Zdajacy na pewno beda bardzo wdzieczni :). Na razie znalazlem dwa:

1 ZESTAW

PART 1
1. Where do you live and how do you perceive living in your city?
2. Find out what are your partner's plans for the summer holidays?
3. Jaka osoba miala jak do tej pory najwiekszy wplyw na twoje zycie?

PART 2
Obrazki mojej partnerki (pozdrowienia dla Natalii) przedstawiały różne atrakcje rozgrywajace sie w nocy: siedzenie w nocy przy ognisku, ogladanie filmu w nocy (wtgladalo jak w kinie, tyle ze na zewnatrz), mama z dzieckiem trzymajaca pochodnie i jeszcze dwa, ktorych nie pamietam;) Pytanie: compare & contrast 2 or 3 of them saying why ot might be important for those events to take place at night.
Moje obrazki ilustrowaly osoby siedzace przy stole i dyskutujace. Ja wybralam obrazek na ktorym byla rodzina przy kuchennym stole i drugi, na którym przedstawiono spotkanie biznesowe. Pytanie: compare & contrast 2 or 3 of them saying how those people might be feeling.

PART 3
Dostałyśmy obrazki ilustrujace artykuły, którymi moga zainteresowac sie młode osoby w wieku 18 lat. Nalezalo wybrac 2 obrazki. Obrazki przedstawialy kolejno: podroze, zawarcie małzenstwa, zdrowy styl zycia, jednosc ludzi z calego swiata i jeszcze 3, których nie pamietam.

PART 4
1. Czy ksiazki kiedykolwiek zastapia komputery?
2. Jak wazne jest czytanie czasopism?
3. Przewaga ksiazek nad filmami.
I jeszcze jedno, którego nie pamietam;)

2 ZESTAW

Obrazki dotyczyły; 1.- zestaw do samodzielnego omówienia: ludzie przygotowujący się do jakiegoś ważnego wydarzenia w ich życiu( np panna młoda ubiera sie na wesele,itp). Pyt.- jak się czują? 2.- zestaw koleżanki: jakieś ekstremalne sporty (np wspinaczka) i hobby. Pyt.- który wymaga najwięcej wysiłku? 3.- do wspólnego omówienia: różne atrakcje turyst., np wystawa garncarstwa, muzeum etnograf., parowozy, fajerwerki. Trzeba było wybrac 2-3 il, które sa najb. atrakcyjne.

thx to IngriA and Azaleia :)

Mile widziana kazda informacja, uzupelniajcie prosze te ktore juz sa ale przede wszystkim dodawajcie nowe. Z gory dzieki :)
no właśnie ludzie piszcie coś:))
ja mam speaking 10 czerwca, na pewno coś wrzucę na forum

mam nadzieję ze ktoś się jeszcze odezwie
ja mam jutro 28.06 nie omieszkam zamiescic :) pozdrawiam
Tak, tak, tak! Kielce miały to samo! Prawie to samo.rnByło o tym ognisku etc. i tych ludziach rozmawiających. Ale Part 3 zrypana na maxa... O sztuce... Malarze, rzeźbiarze i w ogóle...=/ Tak nie wiem po polskiemu;-) nawet co tam powiedzieć, bo takie dziwne to było=/ Ale jakoś poszło=) Tylko partnera miałam do d***... Nie dał mi dojść do słowa w trzeciej części, ale za to w czwartej poszło mi o wiele lepiej od niego=] Powodzenia tym, przed którymi jeszcze speaking! No i 3majcie się do listening`u=) Oby zdać=)
Moglabys Natoosiu podac jakies szczegoly? Jaki dokladniej mialas stymulus, dokladniejsze informacje o obrazkach w part2 i part3 bylyby szczegolnie cenne :) pozdrawiam
wlasie ze speaking wrociłam. było tak szybko ze ledwo pamietam o było.
I czesc co bym chciala robbic podczas wakacji, jak ubie spedzac, co lubie w jezyku angielskim, reszty niestety nie pamoetam - nerwy
II OBRAZKI facet cwiczacy, pani z maseczka na twarzy, i 3 ine nie pamietam porownac je, co oni czuja, dlaczego wzne jest dbanie o siebie
III wybrac obrazke na okładkę jakiejs ksiązki, my wybraliśmy dziecko trzymające globus, nie pamietam na jaka okładke to mialo byc
IV jak bedzie wygladać nasze życie ze 10 lat, coś z wyobrażnią, czy potrzbni sa w dzisiejszych czasach przyjaciele?
niestey tylko tyle pamietam, nerwy były starszne ale panie trzeba przyznac baaardzo miłe, pwowdzenia.
aha jak ktos bedzie miec listening przed 10.06 to niech sie podzieli
Dzieki dla Casius:

PART 1

Moje:
1. Najlepsze doświadczenie związane z mieszkaniem w Kielcach.
(więcej nie pamiętam, stres, jak coś sobie przypomnę to dopiszę)
Kumpla (pozdro Darek :)):
1. Where do you live? (grunt to oryginalność, nie? :P)
2. Who had the greatest influence on you in your life?

PART 2
Moje obrazki:
Wspominane już przez kogoś wcześniej zdjęcia ludzi podczas pracy ze zwierzętami - hindusi na słoniach przechodzący przez rzekę, kowboj na koniu z lassem pilnujący bydła, bodajże jakichś dwóch oraczy przy pługu z koniem albo wołem i coś jeszcze, nie pamiętam. Oczywiście wybrać 2/3, comapre&contrast + jak ważne są zwierzęta dla pracy tych ludzi i jeszcze jedno pytanie, którego zapomniałem i nawet na nie nie odpowiedziałem (ech, punkty w dół... :/). A kolega miał w komentarzu powiedzieć, w której z tych prac zwierzęta są najważniejsze i dlaczego.
Obrazki kumpla:
Ludzie trenujący różne rzeczy (dziewczyna trenująca śpiew pod czyimś nadzorem, jacyś karatecy chyba, grupa ludzi ćwicząca aerobik albo taniec jakiś, coś jeszcze, ale nie pamiętam); wybrać 2/3, compare&contrast, do czego/przed czym Ci ludzie trenują i jakich umiejętności to wymaga; mój komentarz - która z tych czynności jest najtrudniejsza i dlaczego.

PART 3
Dyskusja nad chyba 7 obrazkami przedstawiającymi sfery życia, które się teraz zmieniają (pamiętam rodzinę z czwórką dzieci, szkołę z paroma uczniami, samolot siakiś lecący, autostrady z dużą ilością samochodów + kilka innych co nie pamiętam). Wybrać 2, które byłyby najbardziej interesujące do programu dokumentalnego na temat właśnie zmieniających się sfer życia/

PART 4
1. Do you think it's important to have good friends? (moje)
2. What can be done to reduce the amount of traffic? (wspólne do dyskusji)
3. Bez jakiego nowoczesnego wynalazku nie wyobrażasz sobie życia? (kumpla)
4. What do you think will change in our everyday life in ten years time? (moje)
5. It is said that TV & internet contains too much information. Do you agree? (tez moje)

Od brss:

Part 1:
1. Where do you live?
2. What do you think about living in your town?
3. What genre of music do you enjoy?

Part 2:
Ja miałem obrazki związane z osiąganiem rzeczy przez wysiłek. Był facet z aparatem fotograficznym w stawie, był wspinacz na szczycie, ludzie budujący zamek z lodu (Powiedziałem że to są dzieci xD) i jacyś sprinterzy. Pytania nie pamiętam, bo chyba zapomniałem nawet na nie odpowiedzieć.

Part 3:
Dyskusja nad rzeczami które robione na dłuższą metę i zbyt często mogą być szkodliwe, było oglądanie tv, jakieś spotkanie biznesowe, ćwiczenia fizyczne, telefony komórkowe, impreza etc.

Part 4:
I tu pojawiły się dwa beznadziejne pytania, luźno powiązane z całym tematem - jak jeszcze można ryzykować swoje życie, zalety i wady coraz szybszego tempa życia.

Od bluestrawberry:

Part1 bardzo podobna do opisanych wyżej

Part2 obrazki dotyczące uczenia sie a dokładnie najefektywniejszych sposobów uczenia się:obrazki przedstawiały gościa gotującego coś tam i ludzi patrzących się na to, gościa występującego z jakimś ptakiem i widownię, dwa następne to dziecko uczące się w domu z imś i dzieci w przedszkolu.

Part3 znienawidzony przeze mnie temat środowisko naturalne. Trzeba było stwierdzić które zagrożenia przedstawione na obrazkach można wyeliminować najłatwiej i podbnie jak to ktoś powyżej pisał tez nie zdązylismy powiedziec i wybrac wszystkiego.

Part4 Jaie inne zagrożenia środowiska znamy?
Coś na temat alternatywnych zródel energii.

Dzieki serdeczne za te tematy, czekamy na listeningi, wydaje mi sie ze ktos pisal ze ma miec 28, jutro zaloze oddzielny temat :) pozdrawiam
Ja też już jestem po listeningu W Warszawie
Oto moje tematy:
Plany wakacyjnernKto do tej pory miał największy wpływ na Twoje życie?Wydarzenia sportowe ( mecz piłki nożnej, jakiś pokaz może naukowy ) z jakich powodów ci ludzie przyszlirn
Wyścigi ( regaty, formuła ) który wyścig trudniej wygrać?
Ochrona środowiska korek uliczny, wysypisko śmieci , który problem łatwiej wyeliminować?
Jak turystyka wpływa na ochronę środowiska?
Wiecej nie pamiętam
Pozdrawiam
Anusiu droga, pochwal sie co bylo na listeningu...fajnie byloby wiedziec;)
a jak było disiaj na speakingu?
dajcie znac jutro po speakingu- jakie były tematy, cz takie jak wcześniej?Dzięki.
zdaje mi sie, ze jej nestaty chodzilo o speaking, ale sie przejezyczyla;)
a może ktos miał już dzisiaj speaking i chciałby się podzielić?:)
kto był dzis na speakingu w wawie i wie jakie obrazki dziś lecą czy te same co w zeszłym tyg?
ja miałam dziś speaking w wawie i było:
- skąd jestes
-jakie wydarzenie wywarło największy wpływ na twoje życie
- obrazki do proównania ludzie przy pracy obsługujący innych ludzi:dentysta, okulista, fryzjer
- kolegi obrazki: porównać miejsca wypoczynku: nurkowanie, opalanie
-dyskusja co ma największy wpływ na zycie człowieka teraz w naszych czasach
Więcej nie pamiętam, strasznie szybko to trwało, stresujące, i to zastanawianie się czy przerwać już tej druguej osobie czy on sam zakończy myśl. CZEKAM BARDZO CZY KTOŚ JJUŻ MIAŁ LISTENING, lub będzie miał przed 10.06
Skończyłam speaking przed chwila w Szczecinie. Pytania się powtarzały:
Part 1:
-co sądzisz o Szczecinie
-jakie sa twoje plany wakacyjne
-do jakiego kraju chciałabyś pojechać i dllaczego
-kto miał największy wpływ na twoje życie
Part 2:
-c. A:obrazki pokazujące różne zajęcia w nocy- ognisko, strażak robiący zdjęcie pożaru, koncert lub film w nocy, jakieś święto? Co przedstawiają i dlaczego odbywają się w nocy
-c.B: w której z sytuacji chciałbys uczestniczyć i dlaczego
-c. A:obrazki pokazujące różne spotkania- w domu, w pracy, na farmie i chyba przy jachtach. Porównaj wybrane obrazki i odpowiedz dlaczego mają miejsce
-c.B: które spotkanie jest najważniejsze
Part3:
Obrazki przedstawiające różne aspekty sztuki- wytawa, malarz rysujący obrazek, rzeźbiarz rzeźbiący, człowiek z rękoma pobrudzonymi farba z zakrytą twarzą, paleta pobrudzona warstwami, przygotowania do wystawy albo jakiś heppening ( trudno było stwierdzic co). Opisac różne aspekty twórczości i wybrać dwa? z nich
Part 4:
-człowiek rodzi się z talentem, czy uzdolnienia należy rozwijać
-dlaczego niektórzy ludzie wydają majątek na dzieła sztuki

Najtrudniejsze chyba były chyba obrazki o sztuce. Mam nadzieję, że ogólnie wypadłam dobrze - pierwszą częśc miałam dobrze przygotowaną ( dzięki za forum)a to powinno zrównoważyc gorzszą częśc trzecią.
ja miałam dziś o 14:30 w Warszawie
1.skąd pochodzisz
2.dlaczego przyjaciele są ważni
3.Obrazki:chłopak piecze naleśniki,a ludzie mu sie przyglądają,pan trenuje papugi-koleżanka miała porównać te sposoby nauki,a ja miałam powiedzieć jak się czują dzieci na obrazkach:dziecko uczy sie pisac pod okiem matki,dzieci w przedszkolu maluja do woli na stole farbami
4.obrazki:pani zapisuje cos w kalendarzu,pani pisze pamietnik,pan kameruje,album na zdjęcia,pan słucha muzyki,ktoś wącha kwiatka-pytanie-wybrac 2 najefektywniejsze sposoby zapisu przeszlosci
5.czy uważam,że pamieć jest ważna
6.czy prawdziwe jest powiedzenie aby nie oglądać się wstecz tylko patrzeć w przyszłość
7.czego mozemy sie dowiedziec o przeszlości od dziadków
wiec tak:tematy u mnie na speakingu bradzo podobne do wymienionych.pytania tendencyjne w stylu:''for how long do you live in radom?"....jedna rada streszczajcie sie bo brakuje czasu.pozdrawiam i czekam na listening...
Speaking miałam dzisiaj-w Szczecinie. Trochę się podłamałam. Obrazki beznadziejne, wymagające fachowego słownictwa-człowiek na fotelu dentystycznym, u okulisty, babki w spa, sala do aerobiku i coś tam jeszcze.rnPytanie-Dlaczego niektórzy wiecznie narzekają i są niezadowoleniz tego co mają?-NIe jestem niestety psychiatrą.rnOprócz tego standart- jak widzę siebie za 10 lat i co myślę o Szczecinie.Pozdrawiam i życzę żeby innym poszło lepiej :)
Kluczowe pytabie: Czy obrazki sie powtarzaja?
Najwyraźniej sie powtarzają. Ja miałam ludzi rozmawiających w różnych sytuacjach- spotkanie biznesowe, wywiad w radiu, jakaś rodzina przy stole i jeszcze jakieś. Wybrać dwa lub trzy i porównać+ jakieś pytanie którego nie pamiętam. Do dyskusji mieliśmy obrazki z tematami które mogą zainteresować 18-latków (podróże, pieniądze, małżeństwo, sporty, itp) wybrać dwa - to już też gdzieś było. Kolega miał te obrazki o różnych czynnościach wykonywanych nocą. Pytania w części I - skąd jesteś, jaki kraj chciałbyś odwiedzić, ulubiony sposób spędzania wieczoru z przyjaciółmi. w części 4 - czy ważne jest żeby młodzi ludzie czytali książki, czy komputery zastąpią książki, co jest ważne aby osiagnąć sukces w życiu. Życzę powodzenia tym, którzy jeszcze mają speaking przed sobą!
Poznań na 10 miał to samo:rnrnpart 1: rn-> gdzie mieszkasz, czy lubisz mieszkać turnrn-> jak długo uczysz się ang, co w ang lubiszrnrnpart 2:rnkumpela: porównaj 2 lub 3 obrazki. Kumpela: wyścigi: regaty, samochody, narty śniegowe i ludzie biegnący w jakiś śmiesznych strojachrnrnja: który jest najtrudniej wygrćrnrnja: porównaj 2 lub 3 obrazki pokazujące zgromadzenia: ludzie w kinie, spotkanie biznesowe, parlament i wykład. Co przedstawieni ludzie czująrnrnpart 3:rnrnZnaleźć obrazek najlepiej promujący wystawę o morzu:rnobrazy: dzeicko na plaży z wiaderkiem, bita morska jakaś średniowieczna, chłopak na żagłówce-rybak? kobiety z koszami na plaży, regaty?rnrnpart 4:rnmnóstwo pytań, m. in. jak życie na wyspie wpływa na mieszkańców, czy sporty wodne są najbardziej niebezpiecznymi sportami, dlaczego ludzie lubią cośtam morskiego jako pomysł na wakacje- nie zrozumiełem co dokładnie...rnrnogólnie sympatycznie, nie ma się czego bać;)
Hej, ja miałam dzisiaj w Wawie i oto co miałam (oczywiście się powtórzyła duża część):

PART 1
-skad jestes?
-zapytac sie nawzajem jakie sa nasze ulubione sposoby spędzania czasu z przyjaciółmi (i odpowiedzieć;) )
-kto miał jak dotąd największy wpływ na Twoje zycie

PART 2
-ja miałam różne sposoby dbania o siebie; facet u dentysty, babki w spa, facet u fryzjera, dziewczyna u optyka-porównać 2 lub 3- pytanie:dlaczego warto o siebie dbać czy cos takiego i jak się czują ci ludzie. ;koleżanka-który sposób jest najważniejszy

-koleżanka miała różne miejsca,które odwiedzają turyści - hotel z basenem, jakas pustynia, scuba diving, -jacy są ludzie którzy tam jezdza, a ja- ktore jest najbardziej popularne wśród turystów

PART 3
Pracodawcy chca polepszyć working conditions: wybrać najlepsze trzy:
-żłobek albo przedszkole w miejscu pracy dla dzieci pracowników
-badanie lekarskie (optyk)
-muzyka w pracy
-catering (żarcie w pracy)
-aerobik dla pracowników
-fryzjer dla pracowników

PART 4

-plusy i minusy pracy w centrum miasta
-coś o pracy w dużej firmie (jak się czujesz pracując w dużej firmie or sth like that)
-co byłoby the most popular improvement of working conditions

I chyba wszystko,bo odpowiadałyśmy dwie na te pytania.
Jak sobie coś jeszcze przypomne to dopisze.

Powodzenia i I'm keeping my fingers crossed for all of you.
Hej wszysktim, ja dziś miałem spekaing, nie psozedł mi tak jakbym chciał, najgorszej bo nie wiem jakim cudem zostało mi dużo czasu w part 2 i nastąpiła wielka cisza :( Ah no nic juz teraz nie mam na to wpływu, może podciągne innymi częsciami. Na wstępie pozdrawiam mojego partnera Jarka :)rnrnOTO PYTANIA PART 1rn- gdzie mieszkasz :Drn- dlaczego lubisz mieszkać w tym mieściern- jak lubie spedzac czas z moimi przyjaciolmirnrnPART2 - zwalilem :/rnrnjakies dzieci na rysunkach i powiedz jak sie moga czuc, moj partner mial ludzi ktorzy sie smieja w roznych sytuacjach, ja mialem skomentowac ktora jest najsmieszniejsza.rnrnPART 3 - rozne obrazki przedstawiajace zycie studenckie i wybrac 2, ktore najlepiej obrazuja byly pieniadze, nocne wkuwanie ( idiom : burn midnigth's oil kocham to forum :P ), podrozwanie, jakies ubiory, i juz nie pamietam wiem ze strasznie szybko przelecialo ...rnrnPART 4 - czyli bezsensowne pytania : rnrn- co jest szczesciem w zyciu ludzirn- i czy ludzie wola sluchac rad od innych czy ucza sie na swoich bledach dziwne trochernrnNie bede oryginalny, wiecej stresu jest przed egzaminem niz na samym egzaminie. ja od wczoraj nic nie moglem przelknac tak sie zestresowalem. CO moge doradzic, to zebyscie mieli zegraek i kontrolowali czas i za wczasu dogadali sie z parterem kto zacznie :)rnrnGOOD LUCK !
Witam.
Ja tez miałam dziś speaking w wawie.
Part 1 jak u wszystkich skad jestes, zycie w twoim mieście, kto miał największy wpływ na twoje zycie.rnPart 2 Zdjęcia do porównania ja miałam męzczyzne z płaczącym chłopcem oraz kobiete w biurze zawaloną papierkową robotą... pytanie porónanie i co ci luczie czują. Parter zdjęcie z psa który zostawił brudne slady w pokoju oraz mieszkanie które zostało zalane wodą.rnPart 3 i 4. srodowiski i jego zanieczyszczenie , obrazki do dyskusji fabryka, autostrada, wycinanie lasów, wysypisko smieci ... rnjakie sa alternatywne źródła energii?...rnwiecej niestety nie pamiętam... nerwy ;)rnrnPozdrawiam i powodzenia dla wszystkich którzy maja speaking przed sobą
Witam ja dzis mialem speaking w Poznaniu i takie mialem pytania :P :rnrnPart I 1. Jak sie nazywasz i skad jestes. 2.Czy podoba ci sie miejsce zamieszkania.3.Dowiedz sie o plany partnera na najblizsze pare miesiecy.rnrnPART II Obrazki przedstawiające rozne przygotowania (Pierwszy - Aktorke malują i w ogole przygotowują Drugi-Kelner nakrywa do stolow w restauracji Trzecie Kobieta u fryzjera Czwarte-SPrzedawczyni kupuje/albo rozklada(nie pameitam) rzeczy na bazarze) Pytanie - Compare&Contrast 2 lub 3 zdjecia i temat: Kto bedzie miec najciezsza prace tego dniarnrnPART III 5-6 obrazkow z ludzmi i morzem i temat Opisz 3-4 obrazki i wybierz najlepszy jako glowny dla wystawy o Ludziach i morzu czy jakos tak:Prnrni PART IV Pytania 1.Sporty wodne czy to prawda że są niebezpieczne? 2. Jak i czy wogole zmieniaja sie charaktery ludzi zyjacych na wyspach . i jeszcze jakies 2 ktorych nie pamietam:P
Czesc. Mialem dzis w Katowicach.
1 czesc: Jak sie nazywasz. Co lubisz w swoim miescie. Jaka muze lubisz

2 czesc:
Kumpel: obrazki noca wczesniej opisywane (ognisko, jezioro i cos jeszcze)
pytanie do mnie, gdzie chcialbym sie znalezc (sposrod tych miejsc)

Ja: Ludzie: rodzina, spotkanie biznesowe, ludzie przy łódce, pytanie do mnie: jaka atmosfera panuje na tych spotkaniach

3. czesc: zestaw obrazkow - telefony komorkowe, samolot, laska cwiczaca na silowni, chlopak ogladajacy TV, laska uczaca sie i pytanie do nas, ktore z tych rzeczy moga byc szkodliwe jesli uzywa sie je w nadmiarze.

4 czesc: czy wazne sa zasady w zyciu, czy jak cos robisz to starasz sie to robic bardzo dobrze

Powodzenia, nie ma sie co bac, atmosfera jest naprawde mila :-)

Mam do Was pytanie: moglibyscie napisac wszystkie typy writingu ktore moga wystapic w srode 14.06.2006 (memo, leaflet, article, itd)? Dzieki
Ja mialam to samo co Ty, z tym, że temat do dyskusji dotyczył sztuki, studiowania sztuki, kupowania drogich dzieł i reprodukcji (dociekanie czemu ludzie wydają fortunę na takie cacka), obrazki jakie dostałyśmy z moją partnerką przedstawiały różne formy aktywności artystów (pracownia malarska, galeria, powstawanie rzeźby, itp) i należało uzgodnić i przedyskutować, który obrazek stanowi najbardziej satysfakcjonujący przejaw działalności artystycznej (czy jakoś tak :))
Hej

Speaking dzisiaj w Łodzi.
Tematy się powtarzają (dzięki Bogu za to forum...!!), o mieszkaniu w tym mieście, jak lubicie spędzać czas z przyjaciółmi.
PART II: Moje zdjęcia - opisywane wydarzenia odbywające się w nocy, z tymi samymi pytaniami.
Zdjęcia mojego partnera - różne typy spotkań, (biznesowe, rodzina, ludzie przy zagrodzie owiec, te owce mi utwkiły w pamięci...), pytanie do niego o uczucia tych osób, do mnie o to które wymaga największej elokwencji.
PART III: Zdjęcia różnych aspektów życia, które się zmieniły w ostatnich latach: rodzina z jakimś sprzętem, restauracja fast-food, samolot albo rakieta, autostrada, fabryka samochodów i jeszcze coś.
PART IV: ograniczenie traffic, czy internet zawiera zbyt dużo informacji, bez jakich wynalazków nie moglibyśmy się obejść.

Przeżyłam, szczęśliwam.
Dzięki za tematy, pomogło mi to niesamowicie.
Dzieki ludzie za to forum!!!!!!!!!!
Szczesliwie jestem juz po i opowiem wam jak bylo:

PART 1
Pytania: Skad jestesmy, jak spedzamy czas z przyjaciolmi, co najbardziej lubimy w angielskim.
PART2:
Zestaw 1: Obrazki: kobieta spiewajaca w chorze/trenujacy karate/trenujacy aerobik lub jakis nowoczesny taniec/kobieta z instruktorem zdajaca na prawko. Pytanie: Porownac 3 lub 3 obrazki i powiedziec jakich umiejetnosci potrzeba do praktykowania kazdej z komentowanych rzezcy.
Zestaw 2 (kolezanki): Obrazki: ludzie przeprawiajacy sie na słoniach przez rzekę/rolnik orajacy pole przy pomocy pługa z mułem/ranczer podczas rodeo/dzieci w oceanarium obserwujace płastugi. Pytania niestety nie pamietam. Pytanei do mnie: skomentuj, ktore z wymienionych zajec jest moim zdaniem najwazniejsze dla człowieka.

PART3
Obrazki: dyrygent/architekt lub inzynier na placu budowy/dzieci bawiące się na placu zabaw w piratów/dziecko oglądajace globus/nauczycielka w przedzszkolu czytająca dzieciom ksiązke/męzczyzna malujacy ściane róznymi farbami. Pytanie: wybrać najlepszy obrazek na okładke ksiązki i powiedzieć dlaczego wyobraznia jest wazna w tych sytuacjach.

PART 4

Czy myślisz, że w dzisiejszym świecie ludzie mają coraz mniej wyobraźni?
Czy wyobraźnia jest potrzebna?
Co jest najwazniejsze by byc szczesliwym w zyciu?
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 61
poprzednia |

« 

Studia językowe

»

Pomoc językowa