Listeningi

Temat przeniesiony do archwium.
Hejka.
Bardzo proszę dobre duszyczki o podzielenie się ćwiczeniami z listeningów CAE. Egzamin za 2 tygodnie, a moje słuchanie kulawe. Chociaz na C chciałabym zdać :) [email]
Rowniez bym sie nie obrazil: [email]
macie farta, z cala pewnoscia info na temat listeningow z 10.06 pojawia sie na forum, nie bojcie sie:) gorzej mam ja, poniewaz to wlasnie moj listening przypada 10.06.....:( no i znikad pomocy :(
Niektorzy maja 08.06 - dobrze poszukaj na forum;]
czesc! debiut na forum (mimo ze ze stronki korzystam kilka miesiecy)
wlasnie po speakingu...no coz (gratuluje tym, ktorzy wiedzieli trafili i sie przygotowali:), u mnie atmosfera bardzo ok...partnerka jakby "troche" wykuta z tematow, ja improwizowalam( a jak skutecznie? to sie okaze). Mam tylko nadzieje, iz 10 czerwca(kiedy zdaje) listening bedzie totalnie rozny od tego w innych dniach i innych miastach (=pozory uczciwosci) , czyli takie same szanse dla innych...pewnie zostane zbesztana, ale po 5 latach walki na studiach, chcialabym wierzyc, ze w Polsce sa uczciwe egzaminy...nie ma???
to wcale nie chodzi o uczciwosc.sytuacja egzaminu nie jest sytuacja naturalna,tzn. normalnie w pubie przy piwie mozesz wykazac sie wieksza znajomoscia jezyka niz przy ogladaniu dziwnych obrazkow przy pani ktora patrzy ciagle na zegarek... chodzi o to, zeby sobie nawzajem troszke ulzyc:mniej stresuff-lepszy performens.odsluch w poniedzialek.jak nie zapomne to dopisze.
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa