Listening wersja A

Temat przeniesiony do archwium.
hejka, ma ktoś uporządkowane odpowiedzi listeningu do wersji A??
z tego co udalo mi sie przypomniec:
tekst 1:
1. sketches
2. sports and beach
3. czym sie charakteryzuja ubrania w jego firmie (ja dalam outlook ale to byl strzal zeby napisac cokolwiek)
4. chyba USA (gdzie wyjechal w pierwsza podroz) ale nie wiem czy nie powinno byc NY
5. safety (co tam sprawdzal)
6. 7000000
7. exercises (co o tych wyjazdach mysli jego firma)

tekst 2
1. gdzie lezy to miasto, nie mam pojecia, strzelilam westsite
2. o ziolach ze sa uwazane za useful ale nie wiem co tam bylo
3. jacy specjalisci ich oprowadzaja (nie wiem, napisalam cos o historii ale to bardziej na logike niz ze sluchu)
4. jak on nazywa te czesc muzeum (ja dalam reconstruction)
5. ze to miejsce jest swietne ale do czego (ja dalal settling)
6. Romans
7. building ship

tekst 3
1. d (rodzice wazni)
2. chyba a (umiejetnosci ktore pozwalaja nauczyc sie myslec czy cos takiego)
3. b (za mala roznorodnosc w zajeciach)
4. dzieci powinny wybrac najodpowiedniejszy dla siebie sposob nauki
5. juggling - pozwala sie skoncentowac (b)
6. notatki - dostosowane do kazdego indywidualnie

tekst 4
1 mozliwosc odwiedzenia wielu miejsc i niedobre jedzenie
2 wszystko w jednym miejscu i wystroj kabin
3 mozliwosc poznania ludzi i godziny kolacji mu nieodpowiadaly
4 byla juz kiedys i swietna obsluga
5 polecil ktos z rodziny i leisure facilities

To jest to co pamietam....
a i w drugim bylo cos o ilosci drzew jeszcze, ja dalam 400..
prawdopodobnie miało byc 300
pozdrawiam
czy ktos móggłby napisac jakie tytuły mialy poszczególne czesci???
Pierwsza liczba była 300 ale nie dotyczyła drzew. Druga była 112 i to była chyba ta właściwa. W PART 1 mam:
1. sketches
2. sports and beach
3. outdoor
4. Canada
5. miało być safety (niestety tego nie usłyszałam)
6. 7 million
7. light box
8. public relation

PART 2:
PART 2
1. hill
2. 112
3. fishermen
4. reconstruction
5. napisałam "human history" ale to jest chyba źle
6. defensive
7. Roman settlers
8. building boats

W PART 3 w pierwszych trzech pytaniach mam wszędzie odp. b ale to chyba nie bardzo możliwe.
PART 2
1. hill
2. 112
3. fishermen
4. reconstruction
5. napisałam "human history" ale to jest chyba źle
6. defensive
7. Roman settlers
8. building boats

W PART 3 w pierwszych trzech pytaniach mam wszędzie odp. b ale to chyba nie bardzo możliwe.
Part 1 była o projektancie ubrań, part 2 o skansenie koło rzeki, part 3 rozmowa faceta z babką o edukacji, part 4 rozmowa kilku osób o wakacjach. Dlaczego się na nie wybrali i na co zwrócili uwagę. Pozdrawiam!
a jak oceniacie stopien trudnosci?
Ja mam zamiast "Romans", "tribe"- ale to strzał, i to podczas przepisywania na a.shit; i nie udało mi sie usłyszeć ile było ziół, ale na sto procent sto iles tam.
Co do projektanta i firmy, to mi się zdaje, że ona słynęła z casual clothes.

A tak, to mam właściwie tak samo.
Nie było specjalnie trudne, poza kilkoma punktami, bo nie znałam kilku słów, których użyli, ale kiepsko było słychać. No i jakoś wyjątkowo szybko mówili, ale to może mi się tak tylko zdawało;).
Dla mnie part 4 była trudna, bo do każdego pasowało wiele odp., poza tym tak jakoś dziwnie bełkotali. Całkiem się pogubiłam. Zaraz po egzaminie myślałam, że w part 3 też popłynęłam, ale jak sobie posprawdzałam na forum to się okazało, że całkiem nieżle. Trzeba przyznać, że tematy były raczej "friendly"- żadnych ośmiocyfrowych numerów tel. ani instrukcji obsługi dziwacznych urządzeń. :))
dzięki dla alinki80 i IngriA za odpowiedzi, duża buźka:))
Trudnosc polegala na tym ze byla ogromna sala i poglos wiec trudno wylapac slowka. No i szybko mowili ale moze to zludzenie wlasnie przez poglos. Teksty raczej ok. pozdr i powodzenia
a ja mam jeszcze pytanie:czy jak zabrakło w dobrej odpowiedzi jednej literki w słowie ,to całość jest źle? i nie będzie uznane?
Też się nad tym zastanawiam, bo mam "public relation" zamiast "relations". Czy ktoś pamięta ile było punktów za cały listening? Na pewno mniej niż 40, ale ile dokładnie?
Myśle ze nie uznają. Spelling musi byc w 100% prawidłowy na CAE
nie jest tak ze zawsze w 100%, jesli blad jest dyskusyjny, np native tez moglby miec z tym problem, to moga uznac.
TAM GDZIE SIEDZIAŁEM, NIC NIE BYŁO SŁYCHAć POPRZEZ POGŁOS! PROPONUJę ZłOżYć PISMO DO BRITISH COUNCIL, BO TO JEST NIEPOWAżNE. NA WSZYSTKICH PRóBNYCH SPEAKINGACH MIAłEM W GRANICACH 70-90%, A TUTAJ BęDZIE JAKIEś 10%. TO O CZYMś śWIADCZY. DAłO SIę ZROZUMIEć JEDYNIE POJEDYNCZE SłOWA, CO, JAK WIADOMO, MOżE JEDYNIE PRZESZKODZIć. PODOBNO NA PRZODZIE WSZYSTKO BYłO ELEGANCKO, ALE Z TYłU TRAGEDIA. I JESZCZE NIE CHCIELI ZATRZYMAć EGZMAINU MIMO TEGO PROBLEMU. CO O TYM MYśLICIE?
POZDRAWIAM
POZA TYM SłYSZAłEM żE JUż JAKIES KROKI ZOSTAłY PODJęTE I JAKIES PISMO JUZ JEST. TO PRAWDA?
nie wiem nic o pismie ale niektore osoby z grupy na 11.15 (wwa Bobrowiecka, 10.06) udaly sie z podpisami do bc. Niestety nie wiem z jakim efektem..... Pozdrawiam i trzymam kciuki za reszte egzaminu!
listening 10 06 9:30 Bobrowiecka
I cz. sketches, sports and beach, casual, Canada, light box, 7 million, safety regulations, excitement
IIcz. hill, 100, fishermen, building boat, Romans...
IIcz coś o wpływie rodziców, mały wybór ćwiczeń, o dostosowaniu sposobów uczenia
IV części nie pamiętam po kolei a to ważne.
Powodzenia
A czy zamiast sketches nie mozna było fabric samples? Ja usłsyzałam i to i to i wybrałam nie wiedziec czemu to drugie.
to trzeba bylo przeczytac cale zdanie, po przecinku bylo napisane 'fabric samples' tylko niedosłownie, jakiś synonim nie pamiętam juz jaki
saccsancn sa
Temat przeniesiony do archwium.