Wysyp dobrych maniur - wasze opinie - sesja letnia

Temat przeniesiony do archwium.
Nie wiem czy to standardowa sytuacja i czy tak jest zawsze bo pierwszy raz przystepowalem do tego typu egzaminu ale ten egzamin to istny wysyp dobrych maniur. Gdzie sie nie obejrzalem to bylo na czym oko zawiesic. Madre,inteligente i ladne - od dzis co roku chodze na takie egzaminy !
hahah świetne gratuluję ;))))
co to znaczy 'maniur' ? %-)
Starszych wiekiem zapraszam z powrotem do szkoly - na nauke wspolczesnego jezyka polskiego !
Sorry ale mam dopiero szesnastkę na karku i na codzień obracam się w towarzystwie ludzi w moim wieku a tego powiedzonka jeszcze nie słyszałem. Pewnie to wyrażenie z jakiejś ludowej przyśpiewki regionalnej, niestety takowymi się nie interesuje;)
No panowie i panie, znacie 10tys. wyrazen slangu angielskiego a wlasny jezyk rodzinny kuleje ! Wstyd !

Maniura - chick , walking stick
szkoda, że nie widziałam tylu fajnych chłopców :) było wręcz przeciwnie, lol ;P
A gdzie zdawałaś?
Martinnese chyba zdawala w warszawie, cos mi sie obilo o uszy przegladajac te forum dzisiaj.
>Starszych wiekiem zapraszam z powrotem do szkoly - na nauke wspolczesnego >jezyka polskiego !

jesli chcesz kogos pouczac to sam najpierw sprawdz w jakim slowniku jezyka polskiego dane slowo wystepuje.

i polecam rowniez strone www.pwn.pl dla sprawdzenia roznicy pomiedzy wyrazeniami: 'wspolczesny jezyk polski' oraz 'slang' tudziez 'regionalizm'.

malopolska mniemam ?
Troche wiecej poczucia humoru. Temat od poczatku jest pisany pol zartem pol serio. Teraz gdy nastepnym razem napisze zrobie to w nastepujacy sposob
>>Starszych wiekiem zapraszam z powrotem do szkoly - na nauke
>wspolczesnego >jezyka polskiego ! xDxDxD;);):P::):):);]#$!!!

Zlosc minela ?

Słowo te nie wystepuje w zadnym slowniku i nie jest tez regionalne.
eeej.. a jest jakaś wersja męska od maniury (( :) :) :P :P XD XD ;) :) )) ? ;p

maniurak ? ;)

bo ja nie widzialam fajnych maniuraków :) ale może dlatego, że zbyt przejęta byłam egzaminem :)
hej pakk wyluzuj, za sztywno za sztywno ;)
hrhr zlosc ?

>>Starszych wiekiem zapraszam z powrotem do szkoly - na nauke
>wspolczesnego >jezyka polskiego ! xDxDxD;);):P::):):);]#$!!!

jakbys tak napisal to nawet bym nie odpisywal.

> Słowo te nie wystepuje w zadnym slowniku i nie jest tez regionalne.
any reliable source ?

http://www.miejski.pl/slowo.php?a=Maniura
tam jest napisane 'Slowo znane w calej malopolsce.'
nie lubie jak ktos mnie poucza nie majac racji ;-)

ps. a nowe slowa zawsze warto poznawac %-)
No to dotarlo juz na mazowsze. Nie spotkalem sie z osoba nie rozumiejaca tego slowa tutaj.
Nie bylo dobrych koksow , wszystko szczurki przemykajace tylko. Moglabys ostatecznie tak napisac, jesli lubisz styrancow ;)
hrh kox to ma u mnie tylko jedno znaczenie
taki co duzo koxuje na silce %-)
widze ze sie rozkreciles ;) bardzo dobre skojarzenie :)
o panach tego powiedzieć nie można ;] koło mnie siedział jakiś spaślak który nie słyszał o czymś takim jak dezodorant chyba ;] z każda częścia egzaminu śmierdział coraz bardziej, przy use of english to myślałam że nei wytrzymam już ..
A wlasnie... ktoś zdawal może we wrocku...? Noo, hmm tak ogolnie nie bylo zle, ale żeby bylo tak wspaniale to bym nie powiedzial...
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Praca za granicą