CAE - zimowa- Poznań. kto jeszcze?

Temat przeniesiony do archwium.
hej! kto jeszzce z Was zdaje CAE w Poznaniu? jak przygotowanka? pozdrawiam! do zobaczonka! ;)
Ja zdaję w Poznaniu, słuchanie i mówienie mam 4 grudnia. A jak przygotowania? Hmmm... Pracuję, mam rodzinę i szczerze mówiąc mało czasu na przygotowania. Ale coś tam sobie powtarzam- szczerze mówiąc to liczę na to, że w grudniu CAE nie bedzie super- trudny, bo podobno latem tak wykosili, że np w Poznaniu nie zdało ponad 75%.
Aisha, Rahel... z jakich książek przygotowywałyście się/ przygotowujecie się do CAE w Poznaniu? :)

Pozdrawiam
Ja jestem samouk- nie chodzę na żaden kurs. A uczę się z tego, co wpadnie w ręce, do CAE typowo mam tylko jeden self-study z Cambridge (ale tytułu dokładnego nie pamiętam). Poza tym dużo czytam (stare angielskie Newsweeki) i od czasu do czasu przewertuję gramatykę.
Myślę, że jak teraz nie podejmę próby, to potem będzie jeszcze gorzej. Po prostu człowiek się starzeje i więcej zapomina niż przyswaja ;-))) Dlatego żałuję, że będąc na studiach "porwałam" się tylko na FCE... Pozdrawiam, pa
ja, ja! (z czego ja sie tak cieszę, hę? ;))
przygotowania się grzebią. :-/ a słuchanie i mówienie juz 4.12.
pozdrawiam
to widzę, że jest nas parę osóbek. ja przygotowałam się z Objective'a CAE średnie - , dużo czytam sama i wkuwam słóweńka przy nadarzajacych sie okazjach...poza tym "łyknełam" nieco z proficiency wiec powinno byc spoko ;). speaking już 4.12.dzien po słuchanko. jakoś damy radę, prawda?
też (razem z kumplem) zdaję 4 grudnia w poznaniu (o 13 listening, o 16 speaking)...
i zaczynam się bać :)
Aisha, może chciałabyś odsprzedać tą książkę Objectives, ona jest "Self-study"?

Pozdrawiam :)
To do zobaczenia w Poznaniu, tez mam słuchanie o 13 (w WTC) i gadanie o 16 w Empiku. Pa
hehe, chyba sobie identa wyrobie z nickiem :D
ciekawe ile osob zagada ;-)
ja mam speakin' 4.12 ok 14.30 / łuchanko 5.12 dzien po dniu. uff .sama nie wiem czy nie wolałabym mieć tego "skumulowanego". damy radę!! :D:D
a i w empiku of course. reszta porozpraszana. każda część - inna miejscoofka ;) więc pobiegam sobie. a i nie mam "partnera" do speakingu :-/. ktoś ma podobnie? - 4.12 14.30 Empik. jakby co proszę o wpisik ;)
Hmm co do sesji czerwcowej to jestem w takim razie tym jednym z 75% co nie zdal. Najbardziej mnie boli to ze D (z jednej strony dobrze , z drugiej niezbyt). Bo mogliby dac E i teraz bym nie musial sie stresowac bo bym nie podchodzil :) Ale wszyscy namawiali i sam tez chyba ze wzgledu na ambicjer zdecydowalem sie podejsc przy nastepnej okazji. Ja listening mam w niedziele, speaking w nastepna sobote (11.12) a writing w nastepna srode (15.12). Jest ktos kto ma te same terminy? Myslicie, ze te zestawy, do ktorych sa podane odowiedzi gdzies tam na forum, moga sie powtorzyc? Zna ktos ten system? Ja w ogole nie znalem tej strony i w czerwcu podszedlem z marszu - bez jakiegos przygotowania, wlasciwie bez snu (bo siedzialem w komisji obwodowej na liczeniu glosow w wyborach) wiec mam nadzieje, ze skoro posiedzialem troche teraz to zdam :) I jeszcze jedno pytanko - kto ma taka sytuacje ze mature zdaje w tym roku? :) wzieliscie sie za nia juz czy najwazniejszy byl angol?
Pozdrawiam wszystich
no ja w tym roku tesh skrobię maturkę.na razie wszystko lezy (robie tylko rzeczy na bieżaco - spr cos...)w sumie zależy tez z czego zdajesz...na razie CAE-do 15.12. potem biore się za powtoorki.damy radę!najlepsze, że mam jeszzce jakies "próbne" maturki do 15.12, ale jakoś musze to wszystko pogodzić:). w końcu lepiej zdać CAE teraz niż odwlekac to wczasie jeszcze później... tak mi ise wydaje ;)
hey ja tez chyba sie troche pospieszylam speaking i writing mam te same daty co ty...im blizej examu tym gorzej mi idzie na zajeciach...katastrofa..ehh,moxe nasm sie powtorza tematy?mamnadzieje..powodzenia
Ja tz zdaje w tych terminach tylko w Katowicach;)?
Ale na forum byl tylko jeden speaking podany... czy wiesz cos o innych?
POZDROWIONKA... juz mi glowa peka od tego angola...
Temat przeniesiony do archwium.