co na speakingu

Temat przeniesiony do archwium.
Ludziska- piszcie co mieliscie na speakingu, listeningu itd! Ulitujcie się- wam nie potrzebne już te infy- a my jak na deszcz czekamy! :d
ja bardzo chętnie tylko że pierwszy egzam - 30.11........ miło by było wiedzieć że dla kogoś było łatwe a dla innego trudne ale jak nie to nie! ile się można prosić? zobacz ile podobnych pytań do Twojego już się pojawiło jako oddzielne wątki :/
skrobnę niebawem - miłęj nauki:)
hejka! właśnie wróciłam ze speakingu. nawet mogło być. pierwsza częśc dotyczyła marzeń dzieci - jedno chciało być piłkarzem, dziewczynka - baletnicą a jeszcze jeden chłopczyk - astronautą. należało porównac te rysunki i zastanowic się jakie sa zagrożenia ze strony tych zawodów (np zdrowotne) oraz który z tych zawodów jest najłatwiejszy do zrealizowania.
drugi zestaw obrazków to osobu trzymające różnego rodzaju obrazki w rękach i tak - starszy człowiek trzyma mapę, facet około 40-stki obrazek przedstawiajacy dzieki zachód i para ludzi trzymajacych obraz jakiejś wyspy. należało porónać te zdjecia i zastanowic się dlaczego ludzie trzymaja taki a nie inne obrazki.
ostatnia częś to obrazki z jakiejs wyspy i nalezało przedyskutowac z partenerm i wybrać dwa które naszym zdaniem najbardziej odzwierciedlają charakter wyspy.
były jeszcze pytania dodatkowe typu plusy i minusy turystyki dla społeczeńsywa, jak wyrwać się z małego społeczeństwa i dlaczego warto żyć w Polsce.
Mam nadzieję że mój opis komus się przyda
Powodzenia wszystkim
hejka
Zdawacze CAE!!! pomocy dla biednego człowieka, który kompletnie nie umie rozmawiać po angielsku, ma speaking już 5-ego grudnia. Byłabym wdzięczna, gdybyście chociaż w kilku słowach opisali zestaw obrazków na jaki trafiliście.

Jolkaaaa, dzięki Ci przeogromne za za tak wnikliwy opis Twojego speaking'u. Mam nadzieje, że dobrze Ci poszło i że mi też jakoś pójdzie.
masz zebrane wypowiedzi forumowiczów na temat speakingów... wystarczy popatrzeć :>
Hej ja juz na szczescie jestem po speakingu. Obrazki sie rowniez powtorzyly, ja mialam taki zestaw:
PART I- powiedziec cos o sobie, co mi sie podoba w moim miescie i do jakiego kraju anglojezycznego chcialabym pojechac
PART II- a) o marzeniach dzieciecych, kim te dzieci chcialyby zostac w przyszlosci a obrazki to: chlopiec przebrany za pilkarza, dziewczynak przebrana za baletnice patrzaca sie w lustro, astronauta...
b) ludzie trzymajacy obrazy: jeden facet ma na obrazku rzeke jakies malzenstwo tez wspolnie trzyma duzy obraz przedstawiajacy jakies miejsce wypoczynkowe. Kandynat a musial potem skomentowac ktora z tych sytuacji jest najbardziej 'serious'
PART III
ciag dalszy :-)
Part III- obrazki przedstawiajace ludzi wykonyjacych rozne 'outdoor activities' wybrac dwie ktore moga byc najbardziej satysfakcjonujace a byly takie: rybak, jakis staruszek ktory macha rekami i cos tlumaczy innym staruszkom, narciarz, rolnicy, ktos kto chyba pomaga przy przeprowadzkach itp.
Part IV - dlaczego ludzie uciekaja ze wsi do miast, jakie sa zalety rozwoju techniki jakich prac sie podejmuja mlodzi ludzie obecnie, co jest wazniejsze wyksztalcenie czy doswiadczenie aby znalezc prace
TO by bylo na tyle, powodzenia
również potwierdzam, że wszystko sie powtarza, więc jeśli chcecie cokolwiek wiedzieć o egzaminie przed egzaminem - wystarczy przejrzec wczesniejsze wpisy osób, które już są po ...
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Praca za granicą

»

FCE - sesja zimowa 2004