Hej! Uff...ja już też po speakingu!
Było nawet całkiem miło. Wszyscy w środku są sympatyczni a czas niesamowicie szybko mija. Naprawdę! I nie ma czego sie bać. :)
Ale do rzeczy (moje pytanka były już gdzieś na forum opisane):
1. czy mieszkam w Wawie? (nie mieszkam więc..)...gdzie i co lubię w swoim mieście? (to samo miała moja partnerka); czy sie uczymy czy pracujemy?; czy kiedykolwiek pracowałyśmy w wakacje?
2. obrazki: dziadek z wnuczkiem na kanapie (śpią) ale mają otwartą książkę (to jakaś fairy tail) + obrazek z dziećmi siedzącymi przy jakis schodkach i coś czytają (wszystkie), są baaardzo tym zainteresowane; miałam oczywiście compare&contrast i powiedzieć czy czytanie ksiażek jest dzis ważne, jak ważne (coś w tym stylu); partnerka: jakie książki czyta?
moja partnerka: dzieci bawiące sie na ulicy + grupa muzyczna grajaca i śpiewajaca na ulicy (chyba zarabiająca w ten sposób pieniadze)
3. "daily skills" obrazki: ogrodnik, kobieta opatrująca ręke (pielęgniarka), kobieta gotująca w kuchni, mechanik, pisarz.. i miałyśmy powiedzieć jak ważne są te czynności w życiu oraz wybrać 3 wg nas najważniejsze (uwaga streszczajcie sie aby wybrać te trzy i nie rozpowiadajcie sie o poszczególnych obrazkach-żebyście zdążyli!)
4. ogólne pytania: czy którejś z tych czynności powinniśmy uczyć sie w szkole? jaki przedmiot jest najważniejszy (może mieć wpływ na przyszłość)? jakie cechy powinien mieć dobry nauczyciel (czy coś w tym stylu)?-to ostatnie było do nas obu na raz
Chyba zapomniałam jakiegoś pytania.
Mam dobre rady: nie denerwujcie się i nie wpędzajcie sie sami w "kozi róg" (tak jak ja)-jak już sie zacznie zdanie to trzeba dokładnie pamiętać co chce się powiedzieć aby nie zabrakło wam słowa (niby oczywiste ale w nerwach lepiej o tym pamiętać....bo głupio wychodzi).
Ja nie jestem zadowolona z swojej wypowiedzi ale z mojej winy :( (byłam baaardzo zdenerwowana). Naprawdę w środku jest sympatycznie. Nie bójcie się. Na pewno bedzie dobrze. To nie jest trudne.:) I przejrzyjcie baardzo dokładnie forum z sesji letniej-bardzo dobra rada. A obrazków nie ma wiele - wygląda na to że się powtarzają
Powodzenia. :)