cae w anglii

Temat przeniesiony do archwium.
Hej!Za 2.5 tygodnia zdaje CAE w UK.Czy ktos zdawal ten egzamin w Anglii?Jak dlugo czeka sie na wyniki?I czy stopien trudnosci jest taki jak na CAEw Polsce?Bede wdzieczna za info. Pozdr.
a mam pytanko: ile placi się w angli za zdawanie tego certyfikatu i gdzie to się zalatwia :)
ja zaplacilam 40 funtow+12 funtow wpisowego do szkoly jezykowej tzn do college.Warunkiem zdawania bylo zapisanie sie na bezplatny kurs jezykowy na poziomie na ktorym chcialam zdawac a ze zdecydowalam sie na ten egzamin praktycznie w ostatniej chwili musialam tez napisac mock exam=egzamin probny,ktorym byl po prostu egzamin advance z ktoregos z poprzednich lat.Mozliwe jest zdawanie certyfikatu bez kursu ale wiecej to kosztuje-z tego co sie dowiedzialam ok.100 funtow.Informacji trzeba szukac w najblizszym osrodku prowadzacym te egzaminy-lista szkol w ktorych mozna podejsc do certyfikatow znajduje sie na stronie uniwersytetu Cambridge.Powodzenia:)))
Witam! Zdawałam FCE w Londynie. Moim zdaniem było całkiem fajnie. Słuchanie mieliśmy w swojej szkole, ludzie byli fajni, więc była totalna współpraca, nie było pilnowania, więc w miarę przyzwoitości mogliśmy się poruzumiewać. Pisanie było na jakiejś wielkiej hali, więc też można było parę odpowiedzi porównać. Ogólnie moim zdaniem łatwiej niż w Polsce, gdzie egzaminatorzy są przewrażliwieni. Życzę powodzenia!!

« 

Praca za granicą

»

FCE - sesja zimowa 2004