statement of results

Temat przeniesiony do archwium.
Witam wszystkich, mam takie nietypowy problem. Mianowicie w czerwcu zdawalam CAE i zdałam ale do tej pory nie dostałam mojego statement of results. Zapisywałam sie przez szkole która moje wyniki dostała w sierpniu po czym przesłala mi je dalej na adres domowy (tak twierdzi pani ze szkoly i chyba faktycznie tak bylo bo wszyscy pozostali otrzymali wyniki). Tylko dzieki temu ze w szkole spisali wyniki egzaminu poszczegolnych osob wiem jaka ocene dostalam. Czy to mozliwe zeby moje statement of results zaginelo na poczcie? Dodam ze niemozliwe zeby zle zaadresowali bo sama adresowalam koperte na wlasny adres domowy i jestem pewna ze sie nie pomylilam. Czy ktoś może mi wytłumaczyć jak to jest możliwe i czy jakoś moge jeszcze te wyniki odzyskac??? Prosze o odp, to dla mnie wazne bo jestem ciekawa jak poszly mi poszczegolne czesci a poza tym po dyplom trzeba sie zglosic wlasnie ze statement of results? czy to znaczy ze nie wydadza mi dyplomu chociaż na pewno do szkoly przyjdzie bo zdałam na 100%. JAK TO JEST MOŻLIWE......???????
Heh, moglo sie stracic na poczcie jak kazda inna rzecz, przeciez na kopercie nie bylo napisane wielkimi literami \"nie zgubic - statement of results Kasicy\", ludzie badzcie powazni...
Poza tym skoro zdawalas przez szkole, odbierzesz certyfikat bez SoR...
Watpie zeby przyslali nowy SoR z Cambridge, ale mozesz probowac, przejrzyj ich strony i zobacz czy jest taka, mozliwosc
Wiesz, tu nie chodzi o to że ja jestem niepoważna tylko po prostu jak każdy inny człowiek chcę sie dowiedzieć jak mi poszły poszczególne części a przez zwykłe gapiostwo jakiejś \"pani Basi\" na poczcie jestem tej możliwości pozbawiona. Poza tym co to znaczy że zaginęło na poczcie? Chyba od tego jest ta instytucja żeby takie rzeczy właśnie nie ginęły. Nie ważne że tam nie było napisane że to jest ważne, każdy list i przesyłka mogą być dla kogoś ważne więc do cholery powinni tego pilnować. to tak jakbys miał w banku na lokacie pieniądze i nagle by ci powiedzieli że ich nie masz bo się zgubiły.... Boże, jaki ten kraj jest porąbany to się w głowie nie mieści.....
Najlepiej zgłoś się za jakiś miesiąc bezpośrednio do Cambridge. Rozluźni się po wszystkich egzaminach i wyślą ci statement. Są bardzo uczynni - mi np. poprzekręcali nazwisko, więc napisałam do nich i w ciągu 3 tyg otrzymałam piękny nowy certyfikat. Wyślij do nich list razem kopią dowodu i paszportu, zeby nie podejrzewali ze się podszywasz.
Ze kraj jest porabany to ja wiem, ale to forum nie jest po to, zeby objezdzac \'pania Basie\' i Poczte Polska, na to znajdz inne miejsce...
O pani Basi i Poczcie Polskiej wspomniałam przy okazji jako że dzięki ich uprzejmości moja sytuacja wygląda tak jak wygląda. I szczerze mówiąc to prosiłam o radę jak odzyskać te dokumenty bo są one dla mnie ważne, a nie o wykład na temat przeznaczenia tego forum bo do czego ono służy to ja doskonale wiem. I przykre jest to że nie masz za grosz poszanowania dla cudzych problemów, może dla ciebie to jest głupie i nieistotne, tak samo jak dla mnie twoje zdanie na ten temat. To forum jest poświęcone językowi angielkiemu, egzaminom Cambridge i wszystkiemu co z tym związane więc pozwolę sobie zauważyć że moje pytanie właśnie dotyczy tego tematu. Dziękuje za rady tym którzy potraktowali moje pytanie poważnie a twój komentarz Yasiu zostawiam bez komentarza.......
Milo mi =) Mimo to nikt nie potrafi/chce pomoc...
Skieruj pytanie na maila [email] , jest to adres dot. wszystkich Cambridge\'owskich egzaminow. Coz moge jeszcze dodac, pomoc moga jeszcze te strone
http://www.cambridge-efl.org/support/dloads/certify_statement.cfm
sciaga sie ona u mnie w zabojczym tempie, wiec nie dam glowy czy pomoze... Powdzenia i pozdrow pania Basie ;)
Ok, dzieki spróbuję. A panią Basię pozdrowię przy najbliższej wizycie na poczcie...
Każdy ośrodek egzaminacyjny wraz z wynikami dostał dyskietkę z wynikami. Mozna z niej wydrukować wyniki każdej osoby, która zdawała w danym ośrodku egzaminacyjnym. Mój wynik też na poczcie zaginął, ale dostałam wydruk z mojego ośrodka w Koszalinie.
Jak wyżej, proponuję się zgłosić do macierzystego ośrodka - nie ma sensu wciągać w to Cambridge, bo poczta będzie szła dłużej niż załatwienie sprawy na miejscu.

Życzę jak najlepszego wyniku,
Monika Chilewicz
Moje papiery też nie przyszły, może zginęły na poczcie, a może cos jeszcze zgoła innego się z nimi stało. Gdyby nie interwencja mojej mamy, która zadzwoniła i wymusiła podanie oceny, tobym zniósł n jaj i wyrwał sobie włosy z głowy do tego czasu :). Jak będziesz odbierała dyplom, to poprosisz o podanie wyników, lub wypróbuj jedna z w/w metod. PEACE
Temat przeniesiony do archwium.