BEC - materiały

Temat przeniesiony do archwium.
Czy znacie jakieś dobre linki z testami do BEC-a pre lub inter. ?
A ja szukam materialów do BEC3... Wiem, ze z BEC jest cienko... Przymierzem sie do niego w czerwcu ale, poniewaz mieszkam na wsi to nie za bardzo ma mnie kto przygotowac, a sam boje sie ryzykowac. Moze komus sie udalo?
hej, ja też szukam materiałów do BEC\'a tyle, że do Vantage. Nie wiem czy wiesz, ale te egzaminy są teraz całkiem inne niż 2 i więcej lat temu. Zmieniły się też reguły, jeśli chodzi o speaking. Poprzednio nie było konieczne zdać mówienia; wystarczyło tylko do niego podejść.
Jeśli chodzi o testy to wejdź na stronę www.britishcouncil.pl - tam jest jeden test do BEC Higher (do ściągnięcia w formacie PDF). Pozdrawiam Aga
Dzieki za rade ale te testy juz mam. Przegladalem je i zrobilem, przynajmniej reading. I mysle, ze nie jest zle. Poszukuje tez ludzi z tym \"papierkiem\" ;) jak ma sie sprawa z respektowaniem go? Wiem, ze jest on rownowazny z CAE, ale w srodowisku biznesowym (bo takiego jezyka sprawdza znajomosc) bedzie on szerzej uznawany od \"zwyklego\" CAE, ktory jest bardziej popularny? Obecnie zastanowiam sie czy jest sens podchodzic w czerwcu do BEC3 czy do CAE... Zdalem teraz FCE na A :) i chcialbym pojsc za ciosem. A czas powoli ucieka...
BTW slavkoo=kewals zapomnialem sie poprzednio zalogowac...
imho lepiej miec bec3 niz cae, m.in. dlatego, ze mniej osob w polsce ma bec3. znam pare osob, ktore nawet zadaly sobie trud zdania bec 3 + cpe - tylko po to, by miec certyfikat z business english. na szczescie sytuacja na rynku pracy sie zmienia i coraz wieksza liczba pracodawcow orientuje sie co znaczy zdany bec3, badz ktorys z egzaminow lcci [np efb na poziomie 3 lub 4]. i generalnie za granica tez to pomaga, ale to akurat nie dziwi, bo oni sa juz przyzwyczajeni do tego, ze osoby starajace sie o prace maja takie dokumenty. tu, w polsce, nawet bec vantage robi dobre wrazenie, pod warunkiem, ze osoba, ktora oglada CV w ogole wie o co chodzi... mysle, ze za pare lat bedzie wiecej osob, ktore zdecyduja sie na zdanie jakiegos bec\'a lub efb.
Temat przeniesiony do archwium.

»

Inne strony do nauki języków