Cytat: pragno
hej. napisalby ktos jak przebiega sam egzamin? interesuje mnie kwestia taka: jak rozwiazywac te testy aby wystarczylo czasu na zaznaczenie odpowiedzi na kartach odp., odpowiedzi zaznaczam olowkiem i gdy sie pomyle moge wymazac? bylbym wdzieczny za takie techniczne wskazowki:)
W sumie, to rzeczywiście takich opisów nie zobaczysz w żadnej Cambridge'owskiej książce, a warto to wiedzieć.
Oczywiście najpierw na spokojnie czytasz, bazgrzesz, zmazujesz, wszystko robisz na karcie z zadaniami. Answer Sheet sobie czeka z boku. Jak widzisz, że zostało Ci ok. 10 minut, wtedy zacznij sobie na spokojnie przenosić odpowiedzi tak, żeby się nie pomylić (tutaj zrobić pomyłkę, to największy ból). Robisz to tylko ołówkiem, więc możesz spokojnie nanosić poprawki używając do tego gumki ;)
Jeżeli zapomnisz gumki, albo akurat w drodze na egzamin korniki zjedzą Ci ołówek w torbie, to nie ma co panikować ;) Osoba przeprowadzająca egzamin pyta się na początku, czy ktoś potrzebuje ołówek albo gumkę.
Nie wiem, co Ci jeszcze ciekawego powiedzieć. Jestem otwarta na wszelkie pytania ;)