samodzielna nauka do CAE

Temat przeniesiony do archwium.
91-120 z 224
Również byłabym wdzięczna za testy. Mój mail: [email]
hej czy ja też mogłabym prosić o jakieś materiały do CAE???:)
mój mail: [email]
wyślesz mi też te testy plisssss
wielkie buźki i dzieki serdeczne :)
[email]

:**************************
prosba o te testy i jakby ktos mial to na CPE
[email]
lub:
[email]
poprosze o te testy o cae [email]
hehe, tak to bardzo wazne zeby pomagac ludziom:D
czy ktos moglby sciagnac mi new headway advanced cwiczenia, sciagam z tej rosyjskiej strony, ale za chiny nie moge tego otworzyc, wyrzuca mi nieoczekiwany blad archiwum i na tym sie konczy. po prostu nie moge otworzyc tego pliku. gdyby ktos byl tak uprzejmy, to bede bardzo wdzieczna. moj mail [email]
hejka kto pomoże headwayek'owi?
Peter_dzej, Ja Ci powiem parę słów o samodzielnej nauce.
Przygotowuję się sam do CPE, praktycznie od podstaw.
Wg. mnie najwazniejsze jest, kiedy jesteś samoukiem (że uzyję tego ładnego słówka), aby wybrać dobry podręcznik. Taki z którym będzie Ci się dobrze pracować. Musisz się wybrać do księgarni, poświęcić na to jakieś 2h przejrzeć ksiązki na Twój poziom i coś wybrać. Poza tym dobre słowniki wg. mnie najlepszy jest longman. Książki prawdopodobnie będziesz wybierał z tych najbardziej znanych Oxford, Cambridge, Longman.
Cały czas dużo słuchaj BBC z TV lub radia nawet jak coś robisz w tle. Jak się tym zmęczysz - rób przerwy, nic kosztem mniejszej koncentracji.
Jakbyś miał jakieś uwagi to czekam.
A i wg. mnie nic nie jest w stanie zastąpić starej dobrej metody zeszycik-słówka- na głos;na pamięć :))
Z ksiązek polecam

Martin Hewings Advanced grammar in use
Advanced vocabulary in use Felicity O'Dell i drugiego autora nie pamietam.
Headway advanced by Oxford
heh, zgadzam się z bartolomew!! sam mam taki zeszycik (nawet 2). Ostatnio próbuję eTeachera ale jakoś ze średnim rezultatem. Metode zeszycikowa polecam tylko ludziom którzy lubią się uczyć angielskiego i mają duże zaparcie- kilka razy polecałem ją innym, to mówili że to jest jak uczenie się słownika na pamięc:)
czy ja także moglabym prosić o te testy? mój mail [email]
Jasne to przyspiesza naukę. Choć niektórzy radzą żeby języka uczyć się z tekstów i tylko tekstów.
Bartholomew dobrze radzi (zawsze). Kiedyś, bardzo dawno temu, Życie Warszawy" miało dodatek "Życie i Nowoczesność". W tym dodatku przez wiele tygodni były drukowane artykuły o uczeniu się języków. Zapamietałem jeden zatytułowany, bodajże "Własny podręcznik angielskiego".

Jego autor radził prowadzenie podobnego zeszyciku. Powinny byc w nim zawarte przede wszystkim słówka, ale również wiele innych informacji takich jak przykłady użycia tych słówek, ciekawe cytaty i przysłowia a nawet wklejone metki z kupionych towarów i etykiety zapałczane.

Jak by było fajnie, gdyby w sieci mozna było znaleźć te felietony.
nie podałam maila
[email]
Dzięki!
BJK, skąd Ty tyle tego....gdzieś cytujesz hammer out z przemówienia (tłumaczonego) tow. "Wiesława". Pamięc mnemoniczna ?:)
Rzeczywiście to musiał byc ciekawy pomysł takie metki itp. zauważyłem że gdy wiedza nie jest podana zupełnie na sucho tylko występuje cokolwiek pozwalającego to lepiej uporzadkować - sprawa jest łatwiejsza.

Mam nadzieję że we trójkę troche uratowaliśmy wątek "CAE i samodzielna nauka" i kolega tu jeszcze zajrzy z lepszym rezultatem niz dotychczas :)
Bart!

Hammer out było tylko przykładem intuicyjnego użycia frazala. Wcale nie był to cytat z przemówienia (tłumaczonego) Tow. Wiesława "Gadółki". Nie zapamiętałem nazwiska autora przemówienia, tylko tłumacza i ten frazal. Pamięć mam niezłą, ale wybiórczą.
Bejotka pisałeś gdzieś/kiedyś żeby uczyć się na głos bo kto sie uczy po cichu - tylko myśli że się uczy nie wiem czy to wierny cytat :)) ale jakoś tak i to jest kolejna dobra rada dla kolegi pod kątem CAE i nie tylko. Wszystko trzeba powtarzać na głos, jak największą ilością zmysłów ogarniać to wszystko.
hehe chyba też "Pamięć mam niezłą, ale wybiórczą"
;)
Witam,
Przypadkowo trafilam na wpis,
bardzo chetnie zapoznam sie z testami do CAE,
mam malo, :) wzgledy finansowe, jakos mnie ograniczyly ,
jak moge prosic o przeslanie tastow:
[email]
przygotowuje sie do CAE na czerwiec, a czasu coraz mniej

asia
ja też proszę o testy lub inne pomocne materiały. Mój email: [email]
Dzięki z góry
tak do:
"
http://englishtips.org/cms/
hasło: englishtips.org

najpierw trzeba się zarejestrować - jak to zrobić jest opisane w następującym forumowym wątku
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=21006&w=33508611"

dzis- wielkie dzieki ZA KONTAKT< Stronka jest super,
ale pojawilo mi sie po zalogowaniu:
sciagnieciu na kopma tych rar-ow ;)

Unfortunately, such materials as audio, video and soft are currently available for downloading only for Russian residents, which is connected with limited foreign traffic for Russia .

taaaa,
no szkoda,

nie wiem czy gorszy informatyk ze mnie czy co ..;)

jak ktos moze pomoc, to ja z gory dziekuje
[email]
ew.
jakies testy cae,
beda dla mnie skarbem

PS CHETNIE sie umowie w krakowie, przed speakingiem, zeby pocwiczyc kto chetny ??
mam klucz, a przynajmniej tak mysle, w pdf
podaj maila to przesle
Dzieki ludzie, rzeczywiscie uratowaliscie tego posta:)) wielkie serdeczne dzieki!! pozdrawiam!!:)
juz jest 30 marzec, i dopiero dzisiaj zdecydowalam ze 11 kwietnia zapisze sie na letnia sesje CAE, za jakie kolwiek testy bede wdzieczna i namiary na ksiazki, do szybkiej nauki, wielkie dzieki z gory, moj e-mial: [email]
jeśli śledzą ten wątek osoby, które zalogowały się na stronę:
http://englishtips.org/cms/, to mam do was pytanie: ile czasu czekaliście na aktywację waszej rejestracji? Ja zarejestrowałam się 3 dni temu i jeszcze nie dostałam odpowiedzi.

z góry dziękuję za odpowiedź:

Marta
ja czekałam jakieś 15 minut
Hej:)Niesamowicie mi tym linkiem pomogliście... A tak w ogóle to na tej stronie jest opcja zmiany języka na angielski i od razu robi sie mniej straszna:) Pozdrawiam wszystkich przyszłych Caeowców..
hej.czy moglibyście mi przesłać testy,bo ja nie mogę sobie za bardzo poradzić z tą stroną i w ogóle komputerem.
byłabym naprawdę bardzo,bardzo wdzięczna:)
mój [email]
Ja też prosiłabym o te testy jeśli możnaby było.Dziękuję
Nie podałam maila [email] będę bardzo wdzięczna za te testy
Temat przeniesiony do archwium.
91-120 z 224

« 

Studia językowe