Wspolna nauka i motywacja

Temat przeniesiony do archwium.
Hej. Chce w koncu przygotowac sie do CPE ale brak mi czasami motywacji. Moze ktos chcialby sie wspolnie pouczyc tzn nie chodzi o spotykanie sie tylko npo wymiane opinii przez internet, ustalanie ze w tym tygodniu np przerabiamy 2 unity z tej ksiazki, a na za tydzien to taki i taki test, co Wy na to? Znajdzie sie jakis chetny?

Pozdrawiam

Ola
i oczywiscie zle forum, czy ktos to umie przeniesc do dzialu CPE? Czy mam zalozyc tam kolejny temat?
No to jeśli brak ci czasu to czarno to widzę.CPE wymaga sporo pracy indywidualnej i tego żadne pogaduszki przez net czy przy kawie ci nie zastąpią.Nie zajmuj się czymś na co nie masz czasu.To nie ma sensu.Szkoda kasy i nerwów. A jak masz coś robić to rób to porządnie.
2 unity z jednej książki w tygodniu to naprawdę niewiele pracy na tym poziomie.
CPE is a real bastard :) We could try to have you improved on a bit. Hit me on [gg] :)
indeed..
CPE is a child out of Cambridge's wedlock but is worth fostering with your family.:)
>No to jeśli brak ci czasu to czarno to widzę.
Przeczytaj jeszcze raz pierwszy post. Ola nigdzie nie napisala, ze brak jej czasu.

>2 unity z jednej książki w tygodniu to naprawdę niewiele pracy na tym
>poziomie.
Kolejny raz radze przeczytac pierwszy post dokładnie. To był jedynie przykład.
Poza tym, moze ktos juz tylko tyle potrzebuje, bo juz tak duzo umie? Mozna spekulowac, w kazdym razie Twoj post byl bezpodstawny.
Napisała "brak mi czasami motywacji" vide ma czas i ochotę na inne rzeczy a na naukę do CPE nie.Wybacz,że po doświadczeniach z podobnymi osobami czytam takie teksty pomiędzy wierszami.Wiem już czym to pachnie.
2 unity tygodniowo to zdecydowanie za mało.
Czy mój post był bezpodstawny? Nie sądzę.Ale nie sensu się o to wykłócać.
Z postu autorki bije przyczyna wszystkich problemów z nauką języków czyli brak motywacji do samodzielnej, regularnej,systematycznej nauki. Dla takich osób zwykle rozwiązaniem problemu jest kij i marchewka w postaci zajęć w szkole językowej.Ale w przypadku poziomu CPE nie rozwiązuje to problemu bo wymaga on pracy indywidualnej, której zajęcia w szkole nie zastąpią.Koło się zamyka. Dopóki autorka wątku nie zbierze się sama w sobie i w sobie a nie w kimś nie znajdzie motywacji do samodzielnej nauki chleba z tego nie będzie. I tyle.
Don't shoot at each other, not yet. On my rallying cry. :)
Seriously though, I was hoping to win the asker's heart :) Now I think I will be given an adamant refusal, what have you done?
Merix , be ware so that such "courtships" wouldn't become a hot pillow talk one day :) But actually, why not ? :)
beware of course:)
Don't care :) Maybe I would attract a bevy of nice lasses this way. If not, I can always get a hatful of other bevvies, if you know what I mean :)
Yeah , bevy of steamy beauties.. gone are these days :)
>Napisała "brak mi czasami motywacji" vide ma czas i ochotę na inne
>rzeczy a na naukę do CPE nie.
Co nie znaczy, ze tego czasu na nauke do CPE nie moze latwo znalezc.

>Z postu autorki bije przyczyna wszystkich problemów z nauką języków
>czyli brak motywacji do samodzielnej, regularnej,systematycznej nauki.
Te, pani psycholog, nie pomylila pani zawodu?

>Dopóki autorka wątku
>nie zbierze się sama w sobie i w sobie a nie w kimś nie znajdzie
>motywacji do samodzielnej nauki chleba z tego nie będzie. I tyle
Bzdura. Ja mam podobnie jak autorka tematu. I mnie przykladowo brak motywacji do nauki do CPE z ksiazka w reku, bo stycznosc z angielskim mam prawie codziennie. I mnie tez takie wspolne wyznaczanie sobie celow i podsumowywanie malych suckesow bardzo by zmobilizowalo. (a nie zglosilem sie dlatego, ze ja dopiero gdzies od sierpnia-wrzesnia moglbym zaczac przygotowania do CPE na powaznie).
Teraz sie zastanawiam i chyba też bym stwierdził że grzebać w książce mniej się chce niż na "zywca" lub słuchania i mówienia jak ktoś ma styczność, no ale to tez trzeba to wszystcy rozumiemy napewno, wtedy pewne nawyki wchodzą, szkoda że nie można całkowicie bez tego , przyznam sie ze zaniedbałem to musze powrócic do cramming ..
Dudes, you've put her off sitting the exam. Almost ALL of you. -.-
...for the exam.
Oh, don't be so firm. Little detachment from cramming is sometimes very worth trying.. Go go merix!!:P
sit/for an exam - both are OK :)
to moze sie wytlumacze,

czasu mam az za duzo
z motywacja roznie bywa jak to napisalam w pierwszym poscie, jednakze z taka sama motywacja samodzielnie przygotowalam sie do CAE i zdalam. Tylko pomyslalam ze milo by bylo porownywac z kims wyniki bo to dodaje checi do nauki. A 2 unity tygodniowo to byl oczywiscie tylko przyklad.

Ale widze ze niktorzy juz po kilku zdaniach napisanych przeze mnie moga od razu przytknac mi łatke lenia i skazać moje wysiłki na niepowodzenie

pozdrawiam
Let's exchange our views then :) Hit me on [gg] :)
kurcze, to najpierw musze założyć gg :D odezwe sie jak już to zrobie
czy temat nadal akualny? również bylabym chetna na taki uklad, np. iles rozdzialow na jakis czas i potem porownac wiedze;) jest i motywacja i lepiej sie człowiek czuje jak wie ze ktos inny tez robi to samo. trzeba jeszcze wybrac ksiazke. ma ktos jakas propozycje? emila [gg]
Nie przerabiam już nic,po CPE zostały mi już tylko egzaminy branżowe-prawnicze i tłumaczeniowe na tłumacza przysięgłego ale jak szukasz kija i marchewki czyli kogoś kto cię sprawdzi i zmotywuje to mogę pobawić się w cerbera ;-)
Powiedz z jakiego podręcznika korzystasz to z dziką przyjemnością pogonię cię do roboty.
Polecam Ready for CAE (jako podręcznik wiodący-bardzo uporządkowany) i GOLD ( razem z exam maximiser). Można je uzupełnić Objective CAE i past papers oraz practice tests.
[gg] - możesz tu do mnie skrobnąć.
Jak innym idzie współpraca-sądząc po wątku pomysł chyba umarł śmiercią naturalną.
No ale czemu nie podjąć tej ciekawej inicjatywy?
Nie mam w tej chwili na głowie stada maturzystów,ostatnie sesje Cambridge właśnie się skończyły więc jeśli chcesz, jeśli myślisz poważnie o nauce-mogę pomóc.
a na którą sesje sie będziecie przygotowywać?
bo ja chętna tez jestem tylko że za miesiąc zdaje FCE i po tym egzaminie bede sie uczyla do CAE. na sesje czerwiec 2010
>a na którą sesje sie będziecie przygotowywać?
>bo ja chętna tez jestem tylko że za miesiąc zdaje FCE i po tym
>egzaminie bede sie uczyla do CAE. na sesje czerwiec 2010
Czy to takie ważne do której sesji będą uczyć się inni?
Zawsze możecie uczyć się wspólnie.
tak wazne ;) bo ja sie ucze teraz do FCE . i na razie nie mam czasu na dodatkowe przygotowania z ksiazek do CAE. tym bardziej ze to ostatni miesiac nauki wiec robie duzo testow FCE. dlatego ja moge zaczac do CAE dopiero w lipcu mniej wiecej i stad moje pytanie.
Hi,
I'm preparing for CAE exam, due to lack of money I'm doing it by myself. I'm looking for a kind of e-penpal, someone with whom I could practice and improve my english. My [email]
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Nauka języka

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie