Jestem już po listeningu.Miałam grupę A.Podaję odpowiedzi do części 2-giej: cargo, rope, a map of the site, spray water, fresh air, academics.
Byłam tutaj zgodna z koleżanką. Nie zgodziłyśmy się w przypadku rodzaju materiału- ona miała iron, a ja metal.Tekst dotyczył wraków statków wyciąganych przez płetwonurków.
Pamiętam jeszcze trochę z części 3-ciej. Wypowiadał się śpiewak operowy.
Myślę, że na początku kariery bał się, bo tęsknił za domem. Niepowodzenia jego zespołu wynikały z tego, że reżyser nie słuchał "views of the singers",
w roli solowej w "Don Giovannim" chciał się sprawdzić i wreszcie w ostatnim pytaniu uważał, że opera mówi sama za siebie i nie trzeba na siłę jej reklamować.
część pierwsza to była dla nas porażka, więć czekam na głosy innych. Np. co mówił reżyser o swoim filmie: czy chciał zachęcić do przeczytania książki?
Czy ekranizacja odbiegała od oryginału?
Czy program o ziołach ma pomóc w zachowaniu informacji o nich ( w odpowiedzi było information)? Czy ma pomóc w leczeniu różnych chorób, a nie tylko konkretnych wymienionych wcześniej ?
Proszę napiszcie coś na ten temat bo bardzo sie niepokoję.Podobnie w ostatnim zadaniu. Co powinno się wybrać, jeśli facet mówi, że zgadza się, ale to wcale nie jest ważne. Czy powinno się napisać, że tak czy nie?