egzamin profeciency

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 39
poprzednia |
Ludzie? czy nikt z Was nie zdaje w najblizszej przyszlosci CPE? Chcialabym zlapac jakis kontakt z takimi osobami, lub tez z ludzmi ktorzy juz zdali
Ja zamierzam zdawać CPE w grudniu we Wrocławiu. Pozdrawiam!
A ja w grudniu w Gdańsku, uczę się sama z Leo Jones, Progress to Proficiency, zobaczymy jak to bedzie, a Wy z czego się uczycie?
Wreszcie ktos odpisal :) Odpowiadajac na pytanie, to nie ucze sie z zadnego konkretnego podrecznika, tylko wszystkiego po trochu. Robie testy, wychodza nawet po 70-80%. Nie zdaje jednak w czerwcu, bo chce miec pewnosc ze zdam na A. Czytalem w innym temacie ze studiujesz anglistyke. Ja niestety jestem dopiero w pierwszej klasie gimnazjum i do studiów jeszcze duzo czasu, ale papierek sie przydaje zawsze, a poza tym to jaka motywacja jest do nauki. Podaj ksiazki z jakich sie przygotowujesz, typu takie do grammar czy cos takiego. Pozdrawiam, Łukasz.
No, to nieźle jak jesteś w I Gimnazjum. Gratulacje. Jestem pod powalającym wrażeniem.
Dobre książki do gramatyki to na pewno Michael Vince oraz Virginia Evans -Grammarway 4. Przynajmniej takie jest zdanie moich wykładowców (moje też). Do słownictwa polecam wydaną przez Cambridge książkę English Vocabulary In Use - Advanced. Zawsze dobrze też zajrzeć do testów wydawanych przez Cambridge, przynajmniej są autentyczne.
Powodzenia. Fajnie by było, jakby się jeszcze ktoś odezwał, kto zdaje. Wspieralibyśmy się duchowo, bo ja się boję, chociaż do grudnia daleko.
:) Tez planuje zdawc w grudniu i w Gdańsku. Zastanawiam sie caly czas czy rzeczywiscie mozna sie przygotowac samemu. British Council proponuje takie intensywne kursy na 2 miesiace przed egzaminem ale to kupa pieniedzy - 850zł :( wiec juz nie wiem.
Moze tu znajde motywacje i wsparcie, chetnie podziele sie i rzyjme wszelkie sugestie i rady :)
pozdrawiam
Retka
acha, jeszcze jedno. moze mi ktos powiedziec co z tym zestawem lektur na 2003? Czy to jest obsolutnie nizbedne je przeczytac czy tylko mozna tak sobie, ewentualnie jak je dorwac? :)
książka vince`a jest do niczego najlepsza jest longman grammar and vocabulary in use !!
ponadto evans cpe use of english wordbuilder heinemman`a, language activator, lexicon of contemproary english
Lektury nie są obowiązkowe.
Jak mozna zdawac profa bedac w 1 klasie gimnazjum ????? Jestem pod piorunujacym wrazeniem.Nie wiem jak to zrobiles, ale jestem pełna podziwu dla Ciebie.Mieszkałes moze w Stanach albo w Anglii?? Po prostu nie jestem w stanie wyobrazic sobie tego, jezeli caly czas mieszkasz w Polsce.W kazdym razie zycze powodzenia, zdasz napewno, trzymam kciuki i pozdrawiam.
>książka vince`a jest do niczego najlepsza jest longman grammar and
>vocabulary in use !!
>ponadto evans cpe use of english wordbuilder heinemman`a, language
>activator, lexicon of contemproary english
>

Drogi Arcie.
Wydawaloby sie, ze osoby aspirujace do cpe, prezentuja jakis pulap inteligencji, potrafia dyskutowac itd. Okazuje sie, ze Ciebie to nie dotyczy. Nauczmy sie wreszcie, ze w dyskusji potrzebne sa argumenty, ze cos jest do niczego, to kazdy debil potrafi napisac, nacisnac pare klawiszy - nie sztuka. Uzasadnij swoja wypowiedz, bo bez uzasadnienia jest ona g... warta. Ja podalam argument, ze Vince jest preferowany przez moich wykladowcow, oswiec nas, dlaczego sie z nimi nie zgadzasz?
Nie podobaja Ci sie obrazki?
hey ! też zamierzam zdawać, a skąd bierzecie te książki? To są jakieś nowości czy coś , bo ja się nie orientuje:(
jak to... jesteś w I gimn i zdajesz CPE w grudniu? byłeś za granicą np. w usa kiedys?
Hello Yoolka! Mam pytanie odnośnie tych książek - jak już zdasz CPE, to czy nie sprzedałabyś mi ich...
>:) Tez planuje zdawc w grudniu i w Gdańsku. Zastanawiam sie caly czas
>czy rzeczywiscie mozna sie przygotowac samemu. British Council
>proponuje takie intensywne kursy na 2 miesiace przed egzaminem ale to
>kupa pieniedzy - 850zł

Chciałabym tylko delikatnie zasugerować, że owa szkoła w Gdańsku (jednocześnie Centrum Egzaminacyjne) to nie jest British Council, ale English Language Centre pod patronatem UG, stowarzyszone w sieci współpracujących z British Council.

Monika Chilewicz
ależ to proste
dzieci w tym wieku uczą się angielskiego od początku podstawówki, może już od przedszkola, chodzą na dodatkowe lekcje i jeżdżą do Anglii
850 zl??? No nie wiem, moze u Ciebie jest inaczej , w moim British Council jest 1700 zl....
Dzieki wielkie za nazwanie mnie \"dzieckiem\", to było b. sympatyczne ;) Dla sprostowania: nie ucze sie od przedszkola, tylko od 3,5 roku. Od poziomu FCE ucze się sam, wczesniej chodzilem na normalny kurs. Nie byłem nigdy nawet na chwilke w zadnym kraju anglojezycznym.
Co do tych kursow, to bardzo mnie ciekawi na czym polega taki kurs.... Bo jak sie uczy czegos jeszcze dodatkowo to 2 miesiace to zdecydowanie za malo. Na niewiele to sie juz zda. Jesli jednak jest to jakies robienie testow pod CPE, zaznajamianie sie ze struktura egzaminu, z jego kruczkami i sposobami na lepsze zdanie to goraco polecam. Zeby dobrze zdawac w ogole egzaminy to trzeba oprocz wiedzy posiadac jeszcze umiejetnosc zdawania.
Poza tym polecam goraco robienie testow, ile wlezie. Zrobienie kilku-kilkunastu probnych CPE moze podniesc nawet o kilkanascie procent rezultat na prawdziwym egzaminie.

Pozdrawiam
Łukasz
Zdawałam Profa w czerwcu. Jeszcze nie wiem, jak mi poszło, ale mam nadzieję, że przynajmniej na zaliczenie wystarczy. ^_^ Wszystkich zdających uprzedzam, że bez sporej pracy własnej się nie obejdzie, choć kursy w British Council też bardzo pomagają. Moja metoda na naukę to codzienne czytanie w jęz. angielskim - przynajmniej 2 godziny dziennie. Cóż, trzeba to po prostu lubić. ^__^
>Hello Yoolka! Mam pytanie odnośnie tych książek - jak już zdasz CPE,
>to czy nie sprzedałabyś mi ich...

hehehe, jestem tu nowa !
ale podzielam mysllll.. hihi
albo chec na te ksizeczki, :p, hihi
chlip smarkkkkk - 2 h to sporo...
ale trzeba sie zawsze poswiecac.. dla wszystkiego.. hihi
a teraz pytanko, ile wam zajelo (wszystkim tym geniuszom ,ktorzy w pierszej gimnazjum albo kiedykolwiek zdaja albo zdali profa) przygotowynanie sie do niego..rok? dwa?
napewno zalezy to od systematycznosci.. jakies wskazowki???
i jeszcze jednooooooo
KTO MA DO OSPRZEDANIA MATERIALY DO PCE????????????????????
MOJ KONTAKT! [email]
dzieki z gorki :-) papa
SZUKAM KOGOS Z kRAKA ALBO OKOLIC Z TESTAMI I MATERIALAMI DO PCE DO ODSPRZEDANIA:-) DZIEKI Z GIRY ZA JAKIEKOLWIEK WIADOMOSCI :-)
I ja mam w to uwierzyc? W I gimnazjum testy z CPE robisz na 80%?
Chcialbym to zobaczyc. Mowiliby juz o tobie w telewizji jakbys przed pierwszym gimnazjum zdal CAE.
Sorry, ale nie wierze w te nieskromne rzeczy ktore wypisujesz. Nie jetes w stanie w takim wieku sie juz tyle nauczyc (bez dluzszego pobytu za granica) nawet na kursie, a co dopiero sam.
Ide poszukac na necie, czy ktos w ogole zdal CAE w tak mlodym wieku.
Bylbym w stanie uwierzyc, gdybys nie napisal, ze sam sie uczyles, ale w takim wypadku uwazam, ze klamiesz. Albo jestes jakims einsteinem jezykowym albo zwyklym fantasta ?
>Sorry, ale nie wierze w te nieskromne rzeczy ktore wypisujesz. Nie
>jetes w stanie w takim wieku sie juz tyle nauczyc (bez dluzszego
>pobytu za granica) nawet na kursie, a co dopiero sam.
>Albo jestes jakims einsteinem
>jezykowym albo zwyklym fantasta ?
Dolaczam sie do tego. CHoc jesli chcesz Lukasz to mozesz mnie przekonac. Ja nie jestem na poziomie CPE, jednak chetnie pogadam z toba na Paltalku po angielsku zeby zobaczyc jaki jest twoj poziom. Procz tego chcialbym wiedziec czy sa jeszcze jakies jezyki, w ktorych jestes tak dobry? A i powiedz ile lat sie ma bedac w pierwszej klasie gimanzjum, bo niezbyt sie orientuje.
hey, poszukuje kogos z okolic Wroclawia, kto w najblizszej sesji zamierza przystapic do profa.
A ja na egzaminie FCE widziałam 10-letniego chłopaka....i co ty na to???
>>Sorry, ale nie wierze w te nieskromne rzeczy ktore wypisujesz.
>Nie
>>jetes w stanie w takim wieku sie juz tyle nauczyc (bez dluzszego
>>pobytu za granica) nawet na kursie, a co dopiero sam.
>>Albo jestes jakims einsteinem
>>jezykowym albo zwyklym fantasta ?
>Dolaczam sie do tego. CHoc jesli chcesz Lukasz to mozesz mnie
>przekonac. Ja nie jestem na poziomie CPE, jednak chetnie pogadam z
>toba na Paltalku po angielsku zeby zobaczyc jaki jest twoj poziom.
>Procz tego chcialbym wiedziec czy sa jeszcze jakies jezyki, w ktorych
>jestes tak dobry? A i powiedz ile lat sie ma bedac w pierwszej klasie
>gimanzjum, bo niezbyt sie orientuje.

Mozemy porozmawiac na Paltalku, nie ma problemu. Bedac w pierwszej klasie gimnazjum mam 14 lat. z innych jezykow kiepsko, bo nie dałbym rade uczyc sie w takim tempie wiecej niz jednego (a szkoda). Specjalnie dla wszystkich niedowiarkow wkleje zeskanowany certyfikat po sesji :)
Hej! Pomarudze troszeczke na poczatku. Skoro juz wszyscy aspirujemy do certyfikatow Cambridge to chcialabym zwrocic uwage na paskudny \'\'spelling error\'\' w slowie PROFICIENCY przytaczanym konsekwentnie w kazdej wypowiedzi. Sama mam zamiar zmierzyc sie z CPE byc moze w grudniu jesli czas mi na to pozwoli. Co do ksiazek to korzystam z Grammar and Vocabulary for Cambridge Advanced and Proficiency (R. Side and G. Wellman) niezla pozycja to Advanced Writing with English in Use(Oxford). Egzamin zdaje w Londynie aczkolwiek przygotowuje sie samodzielnie poniewaz nieliczne szkoly jezykowe zapewniaja tak dalece zaawansowany poziom kursow - niewiarygodne prawda?
If you like to expand your CPE exploration I would suggest another exellent website: www.flo-joe.co.uk
It\'s a scream! Check it out!
To jakas sciema. BArdzo duzo szkol uczy na poziomie CPE.
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 39
poprzednia |

»

Studia językowe