FCE

Temat przeniesiony do archwium.
Cześć! Po świętach mam egzamin do gimnazjum. Bedzie on mniej-wiecej na poziomie FCE ale może byc troche niższy. I w związku z tym mam pytanie: czy mozecie mi powiedziec jak sie przygotowywaliscie do FCE? I ile wam to czasu zajęło? prosze odpiszcie. Ja jestem na poziomie mniej-wiecej pre-intermediate. A! i jeszcze jedno: czy FCE jest na poziomie Intermediate czy upper-intermediate? prosze odpiszcie!
nie wydaje mi sie, zeby egzamin do gimnazjum byl na poziomie fce. matura jest na tym powziomie mniej wiecej, wiec chyba ktos mowiac Ci o tym lekko minal sie z prawda. ale ja tez nie wiem nic na pewno ;)
fce jest na poziomie upper-intermediate, a dla niektorych na poziomie nawet lekko advanced (zalezy to przeciez od umiejetnosci zdajacego i ciezko objac to wszystko w sztywne ramy).
poza tym chyba kazdy egzamin jest inny, nie wiadomo czego oni beda od Ciebie wymagac. mozliwe ze pomina stosowanie struktur gramatycznych, a skupia sie raczej na umiejetnosci poslugiwania sie jezykiem angielskim tak ogolnie. nie mam pojecia jak mogloby to wygladac, ale pocwicz sobie jeszcze troche i nie stresuj sie za bardzo, a na pewno wszystko pojdzie jak najlepiej :]
pozdrawiam.
FC jest na poziomie FC :) To chyba logiczne.
na poziomie mniej wiecej fce bo na stronie tak jest napisane a poza tym to gimnazjum w ktorym przedmioty sa wykladane po angielsku
dzieki za rade:)

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa