"Ty, świntuszku!":-D

Temat przeniesiony do archwium.
Krotkie pytanko. Mam problem z przetlumaczeniem : "Ty, świntuszku":-) Jak to będzie po ang.?!? Jest jakies podobne slowo/okreslenie na to? No, bo przecież wcale o świnię tutaj nie chodzi... To tez nie jest obraźliwe, a... Hmmmm... Wiecie, co mam na mysli?!? Bylabym b.wdzieczna za odp.
nasty boy/girl
świntuch - dirty old man, porcine old man
jesli chodziłoby o faceta to jest określenie 'rake'

ale jesli w tekscie masz 'świntuszku' czyli raczej o wydźwięku pozytywnym, to myślę, że ani 'dirty old man', ani 'rake' nie będzie pasowała. 'nasty boy' jest na pewno łagodniejsze
a moze jeszcze naughty boy/girl?
Dzieki za odp. Tez na poczatku myslalam o "naughty boy/girl"... bo "rake" kojarzy mi sie z takim "negatywnym" hulaka... Tak czy nie?...
maybe : you kink
to znaczy bardziej perwers (kinky - perwersyjny). ale mysle, ze byloby raczej ok.
pozdrawiam.
naughty to jest bardziej w znaczeniu "niegrzeczny"
you filthy little boy:)
"Ty, świntuszku":-)

1 sex swintuszek
you naughty little boy/girl. Jedyny chyba zwrot do dziecka, ktory mozna zaakceptowac, tzn mozna go np uzyc zartobliwie przy rodzicach dziecka. Za 'you nasty/filthy boy/girl' najpewniej dostalibysmy od rodzicow po zebach.
Mozna tez powiedziec 'you little lech (letch)', ale to znaczy 'ty maly swintuchu' i zupelnie odpada jako zwrot do dziecka (chyba ze dziecko jest wyjatkowo 'nasty', a rodzicom my mamy zamiar dac po zebach.
2 mess swintuszek (np przy jedzeniu)
you little piggy
no właśnie, najwazniejsza sprawa, to:
1. do kogo kierowane są te słowa 'ty świntuszku'
2. czy zwrot ma pozytywne znaczenie, czy negatywna
Znaczenie - pozytywne, ironiczne, w żarcie.... z podtekstem erotycznym. "Chmurka" w komiksie. Jakas Barbi Girl z duzym biustem zwraca sie do mężczyzny: "Ty, świntuszku!"
I dalej jakos najbardziej przekonuje mnie wersja z "naughty boy", ALE....
ja też jestem za 'naught boy'

ale ...????
naughty boy/girl mało kto używa dlatego jestem za nasty boy/girl
you little kinky :)
ja jestem za 'you little kink', or sth.
damn guys! noboby's using these old fashionable words such "you little kinky"
Temat przeniesiony do archwium.

»

Egzaminy