Czy ktoś słyszał o certyfikacie Pe-eL-Ka (PLK)?

Temat przeniesiony do archwium.
Ostatnio zgłosiła się do mnie pani urzędnik i przez telefon mówiła coś o egzaminie 'Pelka'. Nie mam pojęcia o co jej chodziło. Była do tego egzaminu przygotowywana w pracy (Urząd Skarbowy). Czy ktoś mógłby mi choć kilka słów powiedzieć na ten temat? albo może podać prawidłową nazwę? Niedługo przyjdzie do mnie na korepetycje. Specializuję się w certifikatach Cambridge. Pytałam się czy jej się z 'PET' nie pomyliło, ale mówi, że to inny certyfikat.
Z góry dziękuje...
Myślę, ze chodzło o egzamin TELC.Słyszałam nazwę, ale nie mam pojęcia, co to jest. Polecam po prostu wpisać w wyszukiwarkę:-)
o co chodzi w tym tekście?

A friend of yours is doing an interior design course at college and you have the same sort of taste. You have decided to decorate your bedroom and you have saved some money to spend on it. Write a letter to your friend asking for his-her advice.

Przyjaciel robi kurs projektowania wnętrz w koledżu i ja mam ten sam rodzaj, klase gustu. Musze zdecydowac sie na dekorowanie mojej sypialni i mam zaoszczędzić nieco pieniędzyna wydanie ich.
co bym miała zawrzec w tym liście? help!!
Słuchaj Natalio czy Viktorio nie mozesz wklejak swoich postów do cudzych wątków
CZekaj aż ktoś odpowie na twóje pytanie w twoim wątku (temacie)

Jesli jeszcze czegos nie wiesz to poczytaj regulamin lub tzw. netykiete forum
okay, sorry, nie powtórzy się to.....
thanks a lot:)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Praca za granicą