PARAPHRASING - I'm looking for....

Temat przeniesiony do archwium.
Hello!
I'm looking for a book or a website where I can find paraphrasing, in exercises!

I found one book, but it's not worth even reading, so maybe there's somebody we could give me titles...?!

HELP
Piszesz posty po angielsku z błędami i masz zamiar uczyć angielskiego innych ludzi? Najpierw naucz się podstaw angielskiego,poprawnego szyku zdań a dopiero potem bierz się za parafrazowanie.A od uczenia innych to narazie trzymaj się z dala bo wyrządzisz ludziom krzywdę.Parafrazy są praktycznie we wszystkich książkach na poziomie CAE/CPE. Jeśli nie potrafisz takich pozycji znaleźć samodzielnie to to też o czymś świadczy. Jak dla mnie o tym,że nie masz na temat tego zagadnienia praktycznie żadnej wiedzy.Podejrzewam,że więcej od ciebie wiedzieliby na ten temat moi maturzyści.Douczaj się, jak najbardziej ale na Boga nie bierz się jeszcze za uczenie innych!
Nigdzie w pocie tej osoby nie doczytalam sie ze ma zamiar UCZYC KOGOS. a poza tym Panie/Pani Nauczycielu/lko parafrazy sa nie tylko w ksiazkach do cae i cpe, powinnas to wiedziec uczac studentow.
Nigdzie w poscie tej osoby nie doczytalam sie ze ma zamiar UCZYC KOGOS. a poza tym Panie/Pani Nauczycielu/lko parafrazy sa nie tylko w ksiazkach do cae i cpe, powinnas to wiedziec uczac maturzysow.
>a poza tym Panie/Pani Nauczycielu/lko parafrazy sa nie tylko w
>ksiazkach do cae i cpe, powinnas to wiedziec uczac maturzysow.

No wlasnie. JEsli ktos chce nauczyc/poduczyc sie tylko parafrazowania, to lepiej byloby gdyby taka osoba kupila ksiazke dotyczaca tylko takiego zagadnienia.
>Nigdzie w pocie tej osoby nie doczytalam sie ze ma zamiar UCZYC KOGOS. a poza >tym Panie/Pani Nauczycielu/lko parafrazy sa nie tylko w ksiazkach do cae i cpe, >powinnas to wiedziec uczac studentow.

Ale ta osoba chce uczyc innych, wystarczy kliknac na jej nick i poczytac posty.
Chociaz corazon byl moze troche za surowy, literowka, brak the, przecinek... - z przecinkami to sam nigdy nie wiem ;-)
bardzo jesteście niemili tutaj...kasuję konto...nikogo nie chcę uczyć, bo sama się jeszcze uczę (a raz tylko poprowadziłam 2 godz. za koleżankę, bo na pogrzeb jechała, dlatego taka byłam spanikowana - ale kogo to obchodzi). Co do literówek i przecinków itp.....pisałam szybko, a nie jestem dobra w pisaniu na komputerze...chodziło mi o cel, a nie środki. Nie jest to ważne w tej chwili, skoro stronka ma w tytule "SZLIFUJ SWÓJ ANGIELSKI" to uważam, że każdy może popełniać błędy, a krytykowanie, że ktoś do czegoś się nie nadaje, jest skandaliczne, bo ta osoba mnie nie zna, wysnuła swoje opinie z palca (Bo nie zamierzam być nauczycielem NIGDY) i o prostu zniechęca do korzystania z tego typu portali. Powodzenia życzę w dalszym użytkowaniu i dziękuję tym, którzy pomogli mi w uzyskaniu wszelkiej pomocy ;-)
Mam prośbę, jutra mam pierwsze zajęcia z grupą dorosłym początkujących...i chcę zrobić to jak najlepiej.
Macie jakieś pomysły jak powinnam zacząć?
HELP!

No ja właśnie mam większą grupę... :-) Więc korzystam z tego dodatkowego pakietu ćw i słownictwo. Ale zastanawiałam się nad czymś w stylu gier na rozgrzewkę (takich utrwalających) i póki co, sama coś tworzę. Wiesz, rozsypany dialog, czy kalambury :-)

Be honest Honest, the quotes were from August and you're still looking for teaching materials in September.... ;-)

Anyway, there are all sorts of people on the forum and some of them may have quite strict view on teaching - see: corazon - but you shouldn't take it so personal.... You have the right to differ on this subject. I teach sometimes people even though i shoudn't as my English is still quite poor...
Szukałam parafrazowania dla siebie...
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie

Zostaw uwagę