już po FCE......

Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 116
gdzies tam
>bylo cos o tych ptakach to trzeba bylo chyba wpisac: so that birds

Moim zdaniem powinno być : so as to birds

hej, miałam ten test dzis w gdansku, odpowiedz do three-third, reqiurement ok. Było jeszcze unlike, strenght, growth, nie pamietam co jeszcze...
mam dokładnie takie same odp:)))
unlike na pewno, a aleksander was spoken , trzeba było na pewno stworzyc strone bierna, a ze WAS było to wstawic nalezało spoken
a nie she wishes she didnt spend???przeciez tam był czas terazniejszy
2-composition, 3 article, 4 report. Na pewno article miał 3 bo ja tez to pisąlam i sprawdzałam 10 razy
to była trojka na 1000procent
Miałem takie zaćmienie, że zamiast various napisałem varied, a zamiast third triple:) Ale ogólnie nie było takie super trudne. Na Use of English odpowiedzi przepisywałem przez chyba 30 minut. Byłem tak zmęczony. Ale tearaz luzik bo już po wszystkim:) Powodzenia wszystkim tym którzy jeszcze nie skończyli. I pamiętajcie - There is no spoon.
Zapomniałem wpisać numer(composition) podczas writingu w puste pole w Może nie jest to takie istotne skoro mają tekst wypracowania?
tak, a ja napisalem o 47 slow za duzo w 2 czesci writingu :(
To w twoim przypadku sobie niech wykreślą a w moim przeypadku niech sobie wstawią numerek jak się im płaci 510 zł
Mam proźbę, większość z was jutro pisze drugą część egzaminu, moglibyście napisać mi, co będzie na listelingu? Ja go mam dopiero we wtorek, błagam, to samo tyczy sie u mnie do speakingu, pozdrawiam i z góry dziękuję, papa
No właśnie, wiecie może czy gdziekolwiek będą opublikowane odpowiedzi??
kurczę, ja tez zapomniałam wpisać numerka, czy przez to nie zaliczą drugiego wypracowania?
Ja miałem to samo co do addition dałem po prostu additionally nie wiem jak jest jedna trzecia dałem po prostu third.
artykul byl nr 3, wiem bo native kazal mi wpisacnumer -- sam pewnie bym z tego wszystkiego zapomniala :)
Riotka :) dzieki za upewnienie , ja tez tego nie podpisalam i olalam to podczas egzaminu , a potem w domu myslalam , ze moglam to jeszcze na miejscu wyprostowac.... ale wiedze , ze nie tylko ja mialam ten problem . Poza tym nam tez mowili ,ze najważniejsze sa answer sheet :) najbardziej sie spalilam na readingu -- zabraklo mi ciut czasu ... poza tym do teraz odczuwam skutki trudow egzaminacyjnych .... ogolne wyczerpanie ... a jutro listening:(
Riotka jestes z Olsztyna prawda? gdzie zdawalas w sobote czyli dzis? skoro masz speaking i listening we wtorek to jaki masz nr?
To prawda!!!
kurcze, miałem chyba z 8 odpowiedzi dobrze i nie wiedziałem już co wpisywać. FUCK!
powinno byc third (jako jedna trzecia
) i additionally
eeee a ja zamiast requirement mam required from cos tam........a tak to podobne mam odpowiedzi
kurcze a ja mam additionaly przez jedno l i pewnie mi tego nie zaliczą a, z ta panienka co regrets cos tam z samochodem to ma she had spent a nie she hadn\'t.......
witam, jesli chodzi o slowotworstwo to mam mniej wiecej tak: third, additionally, childhood, impotrance, requirement, unlike, energetically (tu mialem dac energetic, ale pomyslalem sobie, ze powinien byc przyslowek, bo bylo --> feel, czyli JAK sie czuje ten ktos, kto bedzie chleb zajadac ;-), various, itd. A w parafrazach kilka form: should not have installed; rely on Alex to help; making no effort to do sth; so that sb do sth; reszty nie pamietam juz ;-)...ogolnie to use of english chyba poszlo mi najlepiej...moze sie zalapie na C :-)). pozdrawiam.
ja mam jedną trzecią jako: one-three. tak mi sie wydaje poza tym mam growth, importance, verious, required (i tu chyba wlasnie required jest dobre) i z tym energy to coś wymyśliłem...jakies swoje nowe słowko...;p, childhood, dalej nie pamiętam...:P
tez napisałem ze she wishes she did not spend cos tam i napisalem so that the birds do...
Ja napisalam so as the birds. ale jak sie teraz nad tym zastanawiam to nie wiem, czy nie przekombinowalam....
co do słówka three, to może TRIPLE?????????
additionally
co do zdania z ptaszkami w use of grammar to chyba ma być ....so that the byrds could.......w przeszłym jest could tudzież would!!
Sprawdzałem w słowniku. Third - oznacza to samo co jedna trzecia.
Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 116