Mialem Listening E

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 33
poprzednia |
Pierwsze bylo zlepkiem z pierwszych w roznych innych bylo o kolesiu z praca czy relieved czy confused, z kobita po wizycie w hotelu jak narzekala ze placic trza bylo za basen i reszte, o kobiecie ktora miala koszmar z wspolokatorka- mieszkala sama z wspolokatorka, kobiecie co sie na prom spoznila, kolesiu z restauracji co jego praca can be boring, gdzie babka pracowala i gdzie odbywa sie rozmowa ulica wystawa czy dom.

Taking notes jest o papugach
po kolei:
- 19th century (kiedy byly trzymane w klatkach w GB)
- Northern India (pochodza z gor w...)
- 750 (najliczniej widziana grupa w 1990)
- green (kolor poza dziobem i ogonem)
- film studio (uciekly z ... przez otwarte drzwi)
- noisy (sa zbyt...do trzymania w klatkach)
- nuts (jedza ... i nasiona)
- garden (zima spotkac je mozna w ... bo wystawiaja ludzie jedzenie)
- hole (skladaja jaja nie w gniazdach ale w ... wysokich drzew)
- research (tu bylo ze szuka pomocy w zorganizowaniu ... wyprawy cos takiego)

Part3 jest o nauczycielach
Speaker 1 - nauczycielka zlamala szkolny zakaz (zakazane ksiazki)
S2 - nauczyciel namowil do zrobienia czegos(napisal wlasne utwory)
S3 - Nauczycielka nauczyla ja rzeczy przydatnych w pracy
S4 - Ojciec byl trenerem na basenie i nie pozwalal mu opuszczac zajec
S5 - Tu mialem problema bo bylo ze ona sie nie uczyla i wogole ale jedna nauczycielka sprawila ze sie zainteresowala nauka bo miala niezwykle metody nauki i zostaly dwie odpowiedzi
a) uchronila przed popelnieniem bledu - no bo naprowadzila na nauke?
b) uwazala ze lekcje powinny byc prowadzone ciekawie - no i tak robila?
Strzelilem to pierwsze :)

Part4
Koles robi ilustracje do ksiazek
- jako nastolatek uwazal ze praca jako artysta jest latwa - F bo traktowal to jako zajecie dodatkowe a nie work :)
- czy szkola teraz juz nie uczy malowania - bylo cos ze teraz sie pozmienialo i chyba na lepsze w takim razie bo jak on chodzil to byl bored :)
- ze maluje po jednym czytaniu ksiazki - F bo mowil ze po drugim rereadingu mysli i odrzuca jak ma watpliwosci
- czy zaluje ze nie czytal w dziecinstwie - F bo patrzy with fresh look zanim maluje :) bo nie zna ksiazek
- cos tam o podrozy ale nie pamietam w kazdym badz razie on odmowil bo juz odbyl duzo
czy zgodzil sie na prace nad filmem - F bo mowi ze moze by [powiedzial tak gdyby byl mlodszy z 20lat ale teraz pomysli i zobaczymy
Nie podchodzcie do moich odpowiedzi jak do pewniakow :p 2 i 3 mam chyba super 4 najlepiej zapoznajcie sie po prostu z pytaniami o co chodzi i co macie wylapac na kasecie i z jedynka to samo bo mialem problemy ;-)
Wie powodzenia o ile ktos jeszcze jest przed i bylo o co to pisac ;)
Acha zdawalem dzis w Katowicach sala D i zestaw E a liczylem na D i mnei wykrecili :)
Powodzenia i nei zycze ostatnich lawek na listeningu ;)
tez mialam E. w wiekszosci sie z toba zgadzam oprocz:
part 3: S5 ja sie zdecydowalam jednak na ciekawe lekcje
part 4:
pierwsze F - tak jak ty
drugie T - bo bylo nudne, ale wiele to daje i jest przydatne (cprzynajmniej ja to tak zrozumialam)
trzecie T - czasem czyta drugi raz, ale juz wtedy czuje niepokoj, a jak i po drugim przeczytaniu nie wie co narysowac, to kompletnie rezygnuje z ilustracji ksiazki
czwarte (podroze) popieram F
piate (ksiazki w dziecinstwie) - masz stuprocentowa racje!
szoste (film) rowniez F
A zdawalam w Poznaniu i na nic nie liczylam, bo zapomnialam tu zajrzec :)
A tak w ogole, to test wydal mi sie prosty, podejrzanie prosty, wrecz za prosty (nalepszy dowod na to, to to, ze uzupelnianke zrobilam juz po pierwszym sluchaniu)
Teraz pozostalo juz tyko czekac na wyniki
Powodzenia wszystkim, ktorzy jeszcze nie zdawali!
ja tysz mialem lisytening E
w parta 1
mam ze ten koleś był releived ale za to nie jestem pewien scenki 4 i 7
w 4 bylo o sklepie w jakim klientka pracuje: przewinęły sie w sumie wszystkie odp: china, luggage(bylo coś o suitcase) i cosmetics (coś tam nowa linia perfum) ja zaznaczyle A) china ale nawet wlosa sobie nie dam uciąć....
a w 7 chodzilo o tych parentsuf co mają core artystyczną duszę i nie wiem gdzie oni byli czy na street czy na exhibition czy w domu.... ja mam exhibition ale nie wiem.....
A co do Part2 to banlnie prosta wszystkie opd tak jak przedmówcy
part3
tam bylo w S5 ze ta pierwsza to moglaby ją ustrzec przed bledem ale potem powiedziala ze lepszą wg niej nauczycielką byla tak jedna co to pozwala na little fun na lekcjach czyli tam w zdanku bylo amusing....

Part4
tam gzdei bylo o czytaniu książek to na pewno jest tak że on robi obrazki po pierwszym czytaniu książki bo wogle rzadko czyta drugi raz a jak tak robi to już czuje niepokój a jak już przeczyta ten drugi raz i nie ma pomyslu to odrzuca.....
a co do tego prarta4 to ten gosciu juz nie jezdzi w miejca z ksiazek i chyba tam bylo tak ze on mysli ze teraz w szkolach sztuki uczą lepiej bo mowi ze pomimo ze jak on chodzil to wszystko bylo raczej ciekawe i duzo sie dowiedzial to jednak twierdzi ze poznawlai za duzo z teorii i np budowy ciala czlowieka a teraz uczą sie też podstawowych(basic) technik malarskich.....
Co do tej pracy to o bagazach akurat nie uslyszalem nic :-) ale o perfumach na pewno bylo ze chciala ale okazalo sie ze miala alergie czy cus i wrocila do starego zajecia, a co do scenki to tak:
Ulica raczej odpada bo na kazdym listeningu byly odglosy jak cos wiec jak bylo cos z warsztatem to tlukli w blachy jakbyl jakis shop to byl zawsze gwar - zawsze to okazja zeby sluchaczoi zagluszyc troche :-) Wiec street bym odrzucil bo ze street to cos z cora bylo chyba ze wybiegla home pasuje jak to malzenskie porachunki sam na sam ;) a co do galerii to naprowadza tylko to ze cora artystka i to ze mowia ze powinna sie przyzwyczaic do krytyki bylo cos here on displays ale chodzilo generalnei chyba ogolnie o wystawy a nie konkretna jakas wiec wskazuje wszystko na home :)
Zgadza sie - ten gosciu juz nie jezdzi w rozne miejsca, bo praktycznie wszedzie juz byl i ma jakby juz gotowe szkice roznych miejsc (miejscowosci itd). No i moim zdaniem (tak to zrozumialam) jak on byl w szkole to uczyli odpowiednio a teraz juz tak nie ucza.
Pamieta ktos czy on maluje bardziej szczegolowo niz ludzie chca??
Pozdr :)
czy maluje dokladniej niz chca to nie wiem ale bylo troche pieprzenia o tym ze on uwaza ze jak ktos patrzy na 17wieczna ulice to chce widziec jakie ludzie nosili kostiumy czy tego typu badziewia wiec raczej dopieszcza te swoje obrazki ile wlezie :-)
czy maluje dokladniej niz chca to nie wiem ale bylo troche bzdur o tym ze on uwaza ze jak ktos patrzy na 17wieczna ulice to chce widziec jakie ludzie nosili kostiumy czy tego typu badziewia wiec raczej dopieszcza te swoje obrazki ile wlezie :-)
papugi są zimą w garden czy gardens????
było że rysuje szczegółowo ale nie było nic Że ludzie chcą szczegółów więc F!
ludzie byli w galerii - mieli wziąć drinka i wrócić do reszty ludzi
mi sie wydaje ze wpisalam \"gardens\" bo po pierwsze tak uslyszalam, a poza tym przeciez to jest bardziej logoczne ;)
he, he :))) tak tez zaznaczylam :):)
Olga, czy na 100% gardens?
wpisałam gardens bo było \"in........(gardens)\", a nie \"in a (the)......(garden)
teraz to gdybanie czy bylo \"garden\" czy \"gardens\" i tak nic nam nie da :( Ja uslyszalam \"gardens\" a poza tym logiczniej bylo dla mnie wpisac liczbe mnoga jak wzielam pod uwage caly kontekst zdania. Nie pamietam natomiast czy wpisalam \"hole\" czy \"holes\" - chyba \"hole\" i to jest chyba zle, no, ale trudno - zostaje z niepewnoscia do polowy sierpnia ;)
Ludzie - nie przejmujcie sie juz - co bylo to bylo!!!! Skupcie sie na tym co bedzie..
na pewno \"hole\" bo było \"in a .....\" tak więc nie mogła być liczba mnoga
stray jesli mowisz z e byli w galerii i masz racje to luz... ja tak tez zazaczylem bo tam cos bylo ze ogladają jaki string czy cuśś... a co do garden czy gardens to nie jestem pewien... na pewno bylo hole bo w zdanku bylo a przed luką... a co do tego czy gosciu robi obrazki zbyt szczegolowe niz ludzie chcą to chyba nie bo oni chcą szczegolow i on tak rysuje bo tam cos bylo ze zawsze stara sie ujac details ...
a do daliście z tym czytaniem przez niego książek przed zaczęciem rysowania (nie chodzi mi o dzieciństwo) ja dałem F, a wy? bo na pewno nie czyta dwa razy
tak jak jest przydatne to ma być f bo tam było w pytaniu no longer:P:P
no z tymi podróżami to było chyba T, bo, ze on już im odmawiał, ze on nie chce ty;e jeździć, bo ma wystarczajco materiału; i tam, zę he wishes że czytałby więcej jako dziecko miałam F, bo powiedział, zę ma świeże na to teraz spojrzenie... tylko z tymi rysunkami czy to, zę detailed ma być t/f:>:>, aha i ostatnie t, no bo tam było w pytaniu he\'s just accepted - a on powiedział, zę jakby to było 20 lat temu to by już accepted, ale, zę teraz jest jak jest to może zaakceptuje (I\'ll see)
ostatnie na pewno F! on powiedział że rozważa ale nie przyjął oferty
dobrze godosz ziomuś on czyta raz oi zabiera sie do rysowania a nie jest dobrze jak musi czytać drugi raz bo już wtedy czuje niepokój a jak już drugi raz przeczyta i nie ma pomysłu to wogle odrzuca.....
ja mialam w ostatnim:
F
T
T
T
F
F
F
I moi znajomi podobnie :) (albo mi sie cos pomyliło :D)
ja mam podobnie w part4. -> F T T T T F F
co do:
part1. to było dość szybko i nawet nie pamiętam co zaznaczyłem ale jakieś 60% tak jak wszyscy :)
part2. było proste ale mam pare głupich błędów jak garden bez s albo jakieś bzdury zamiast poprostu green :P nie mam także nuts. Ale to i tak zaledwie kilka (4 niepewne sytuacje na 15?)
part3. banalne i wszystko dobrze ostatnia osoba - amasing ;)

pozdro maciek
garden czy gardens??
ja nie chcę tu zamieszania wprowadzać, bo widzę, ze wszyscy mają inaczej, ale ja tam, gdzie było o tych jajach to wpisałam hollow a nie hole.hole to dziura a hollow to dziupla, zagłębienie, czy szpara, więc to mi bardziej pasowało, zresztą pomimo różnic w pisowni oba wyrazy mają praktycznie identyczną wymowę!
mam tak samo jak ty ;)
zaraz, zaraz, bo ja już nawet nie pamiętam tego pytania...czyli to odpowiedz była true czy false?
no a przecież można było zapisać wyrazy fonetycznie ??
mam dokladnie tak samo jak Ty :)
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 33
poprzednia |

« 

FCE - sesja letnia 2004