Hello everyone,
\"nie taki diabeł straszny ....\" jak mawiają wszyscy Ci, co wyszli z ustnego ....
bardzo miła atmosfera,pan uprzejmy, usmiechnięty- egzaminatorzy to polacy (przynanjmniej w moim przypadku)
standardowe pytania- gdzie mieszkasz (czy w wawie) czy ci się podoba w-wa i co ci się w niej podoba albo nie podoba ....coś o family i o domu w którym mieszkasz itp
ponadto ambitniejsze pytania typu-
- gdzie lubisz spędzać wakacje- za granicą czy w rodzinnym kraju i dlaczego
- jak radzisz sobie w kontaktach z ludźmi
itp
na każde pytanie maximum dwa zdania- bo jak dłużej gadasz to mówią THANK YOU ... i nie masz możliwości rozwinięcia
czyli: KRÓTKO-ZWIĘŹLE I NA TEMAT
obrazki
ja miałąm nauczyciel i qrsantka w szkole baletowej oraz dwoje dzieci pomagających sobie w lekcjach + pytanie- czy ważne jest to uczenie od innych ludzi
kolega miał - weterynarz leczący pieska oraz fotografik robicy zdjęcie krokodylowi + pyt - ktory zawód wydaje ci się bardziej interesting
Do jego zestawu zdjęć miałam pytanie czy chciałabym pracować ze zwierzętami i why ... - max 2 zdania !!
jego pytania do moich zdjęc nie pamiętam ... :(
part3: 6 różnych dziedzin z życia- gardnering, repering a car, preparing a dish, itp - pyt- które trzy sa najbardziej przydatne wszystkim ludziom i why (wymieniłam akurat trzy)
a potem jakieś pytania jeszcze, ale wcale nie związane z tymi obrazkami tzn baaaardzo luźno związane
Powodzenia życzę wszystkim :P