Różny poziom trudności

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 45
poprzednia |
Nie chce mi się wierzyć, ale z tego co widzę to są ogromne różnice poziomów pomiędzy dwiema wersjami FCE (tą która będzie w Warszawie i tą dla reszty Polski)

Wejdzcie na adres:
http://www.cambridge-efl.org.uk/support/dloads/ums.cfm

w częsci Examination Reports for FCE znajdują się podsumowania każdych części i co ciekawe procent zdanych dla pierwszej wersji wynosi ponad 70%, a dla drugiej niecałe 50% (the overall pass rate for Syllabus 0100 & 0101)

Co o tym myślicie? :/
ej wszystko wyglada na to ze masz racje!
yeap... też mnie to zaskoczyło, szczerze mówiąc nawet nie zwróciłem uwagi
o jaką wersję chodziło... but poszedłem dalej i sprawdziłem pozostałe dostępne raporty z ostatnich 5 lat... i to był pierwszy taki przypadek, jeżeli chodzi o różnice w % zdawalności, wszędzie różnica jest w granicach błędu statystycznego... so pierwsza moja myśl była taka, że może w tym roku dadzą coś łatwiejszego, żeby wyrównać tamtą dysproporcję... hmmm :) nie obraziłbym się
pozdro
A w Warszawie oczywiscie ma byc wersja 0101, a nie 0100, tak? Czyli ta, ktora przez ostatnie lata zdawalo ok. 50% ludzi (w przeciwienstwie do wersji drugiej, gdzie zdawalnosc wynosila ponad 70%).

Faktycznie - O CO TU CHODZI???!
no to w tym roku dla wyrównania my dostaniemy łatwiejszą ;) huurrraaa
Heh a moze warszawiacy sa tacy troche ... w porownaniu do reszty kraju?:D Nie no jasne ze zartuje, mimo ze ejstem ze Slaska bardzo lubie Warszowiokof:P Jasne ze jest jakas roznica w poziomach, a ze mniej(czyli te 50%) zdalo w wawie nie znaczy ze musi byc trudniejszy tylko inny... A co do tego wyrownania naprawde myslicie ze ludzie Cambridge obchodzi jakastam warszawa i reszta polaski?:P
Nie chodzi o Warszawe i reszte Polski - tylko o to, że są 2 wersje na całym świecie i że ta druga jest o wiele trudniejsza od pierwszej. Przecież te liczby mówią same za siebie... :/
No dobrze, ale dlaczego te dwie wersje sa tak bardzo rozne, dlaczego jedna jest o wiele trudniejsza?
Przeciez nie daje to mozliwosci zadnego porownania \"wartosci\" oceny zdobytej przez dwie osoby zdajace ten sam niby egzamin, ale o tak roznym stopniu trudnosci. Co tu jest grane?
olcia Ty jesteś z warszawy?? czy mówisz o \"reszcie\" Polski że bedzie mieć łatwiejszą?
Właśnie sęk w tym, że nie wiadomo. Fakty mówią o tym jednoznacznie...
nie jestem z warszawy
No to mnie przeraziliscie :( Podejrzewam, ze poniewaz zdaje w Anglii to bede miala to co ma Warszawa (bo to tez 15.VI) :( Naprawde myslicie ze bedzie trudniej????
olgo moja droga, jeszcze nie masz się czym martwić. Ja zaobserwowałam na tej stronce że wersja 101 w każdym półroczu sie powtarza jako zdawalna tylko zaledwie w 50%, a 100 i 102 są zdawane na ponad 70%. więc mam prośbe, czy mogłabyś zapamietać jaką będziesz miec wersję, bo jeśli 101 to nam tj reszcie Polski ulży, że się tak zuchwale wyraże, a jeśli bedziesz mieć 100 lub 102 to przynajmniej bedziemy wiedziec co nas czeka :]
Właśnie przeczytałam na swojej karcie ,że mam reading 0102. Mieszkam poza Warszawą. Sprawdźcie swoje karty, które dostaliście z ośrodków egzaminacyjnych.
ja tez mam 0102 !! to w końcu dobrze czy źle? :)
Ja też 0102 wersję a ciekawe jaką mają Warszawiacy
Czy dobrze, czy źle, to sie dopiero okaże. Ale na pewno będę o Was mysleć podczas pisania. jedziemy na tym samym wózeczku. Mam nadzieję, że pójdzie dobrze.
hello! wlasnie zarzucilam lookera na karte i mam wersje 0102, jestem z wroclawia i pisze 19stego. Warszawiacy odezwijcie sie, please! check your \'statement of entry\' and write whether you have version 0100 or 0102. i\'ll be grateful to you :) !!! ...by the way- if you\'ve got 0102, write what the exam was as well. i\'m looking forward to hearing from you.
...be good colleagues and help \"the rest of Poland\" :D !
hej ja jestem z warszawy i właśnie sprawdziłam statement i ja mam wersję 0100
ej looodziska bo nie chce mi wczytać tego adresu od którego się zaczęła dyskusja... no więc mam ogromną prośbe ja mam statement 0102 (poza w-wą) czyli to ten teoretycznie łatwiejszy - z większą zdawalnością, tak????? prosze pocieszcie mnie i powiedzcie, że tak
no zgodnie z tym co pisałam wcześniej, to wersje 100 i 102 są łatwiejsze, tak wynika z moich obserwacji na stronce cambridge, gdzie tylko 101 sie powtarza jako zdawalna w 50% :D:D:D mam nadzieje że mam racje bo też mam 102 a bede pisać w Koszalinie
a co z olgą-dziewczyną z anglii? którą ty wersje piszesz? ale by było fajnie gdybyś pisała 102....
ja jestem z W-wy i też mam 102
no problem! ja mam pisemne dopiero 19, wiec jeszcze troche czasu jest..no ale na pewno sie odezwę jak napiszę!
kto zdaje w gdańsku speaking w piatek?? dajcie znac! bo mam wrazenie, ze jestem sama ;D
aaa i pisze wersje 102 ;D to chyba dobrze nie?? ;D ach ten stres :/
bedzie nas tam troche.uszy do gory
hello olga! daj znac jaka masz wersje (look at \'statement of entry\'). jezeli 0100 lub 0102 to don\'t worry- ponoc latwiejsza:). ps. a jezeli 0102 to napisz please po egzie co mialas. z gory mega thnx!!!
pozdro dla wszystkich zdajacych :D.
ja jestem z wawy i mam 0100, Olgo, jesli będziesz to miała, skrobnij proszę,co było... ;-)
a ja mam wrażenie że róznice wynikaja z tego gdzie egzamin jest pisany. Bo jak ktos sobie pracuje w Anglii, wydaje mu się że juz zna angielski, bo przeciez się dogaduje idzie na egzamin bez przygotowania, bo skoro tam pracuje to nie taki znowu duzy wydatek..i stąd się to bierze..nikt nie powiedział że konkretnie w Warszawie mniej ludzi zdaje... Taka jest moja wersja i fajniej w to wierzyć coby się nie stresować :D
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 45
poprzednia |

« 

FCE - sesja letnia 2004