Liczenie wyrazow writing

Temat przeniesiony do archwium.
Bardzo Was prosze napiszcie mi jak liczyc wyrazy w writingu czy np at, in or mam traktowac jako wyraz?? bede wdzieczna za info dzieks
Kazdy wyraz to wyraz :)
Wiec so at and i wszystko to jeden wyraz, i\'m to dwa wyrazy kazdy sie liczy!
ale can\'t to już jeden wyraz bo cannot
A ja Ci powiem moją odpowiedź: moje 3 przyjaciółki zdawały najpierw FCE, potem CAE ( wszystkie dostały \"A\" z obu egzaminów !!!) i na ŻADNYM nie liczyły ilości słów i na 100% miały ich więcej!!!!!...to kretynizm z tym liczeniem, tego nikt nie będzie sprawdzał tak dokładnie...ważne jest żeby zawrzeć w tekście wszystko, co jest wymagane w zadaniu, przy użyciu jak najlepszych słów, które zrobią na nich wrażenie, nie lać wody, tylko wyczerpać zadanie, a jeśli słów będziesz mieć więcej nawet o 50 czy 100 to dam sobie rękę uciąc, nikt tego nie zauważy..
Wyobrażasz sobie, że taki egzaminator który ma kilka tysięcy prac do sprawdzenia, będzie liczył Twoje \"at, in czy by\", nie wierzę...zwróci uwagę przede wszystkim na błędy ortograficzne i konstrukcyjne (np. przy letter)...a ocenę da za złożone konstrukcje gramatyczne i wyszukane szerokie słownictwo i to, czy zrobiłaś to, czego wymagano w zadaniu...a nie za to, że masz słów 181 a nie 180...:)))

A poza tym, ty w te 40 minut zamierzasz napisać 2 wypracowania i jeszcze je policzyć...hmmm, wątpliwe, czy czasu wystarczy...
Ja tez slyszalam ze nie nalezy sie za bardzo przejmowac liczba slow. Ktos kiedys mnie straszyl, ze jak sie napisze na wiecej niz 180 slow to ze tego juz nie czytaja. Ale to nieprawda. Nam na kursie mowili, ze lepiej nie pisac zbyt dlugich wypracowan bo wtedy mozna zrobic wiecej bledow. Ale jak ktos jest pewien ze nie robi bledow to moze sobie pisac i pisac. Byle tylko wyrobil sie w czasie...
chyba nie 40 minut ale 90 :P moim zdaniem da sie zdazyc nawet z liczeniem :)
Racja, 90 minut...pomieszało mi się z rozpędu..Ale tak czy siak, będzie ciężko napisać i zdążyć przeliczyć...W/g mnie oczywiście...Chyba że ktoś przyjdzie obryty na pamięć z jakiegoś tematu, i tylko z główki przepisze w szybkim tempie...Ja tam wolę napisać składnie, a więcej słówek..Ale i tak ciężko będzie :)) Stresik zabija moje szare komórki i zdolność myślenia, niestety...

...lepiej sprawdzić błędy...a nie ilość słów :))

Buziaki...

I powodzonka
taaaa na liczenie wyrazów to możesz sobie pozwolić w domu .. ja właśniez egzamu wruciłam i szczerze przyznaję że czasu na to nie miałam.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

FCE