Temart wypracowań FC

Temat przeniesiony do archwium.
Czy pamiętacie tematy wypracowań na z FC.?(z tego i zeszlego roku)
Na pewno bylo trzeba odpowiedziec na list jakiejs kolezanki czy ona moze przyjsc do Ciebie i zrobic Ci zdjecie na jakies kolo zainteresowan w szkole i trzeba bylo odp jej na pyt. gdzie chcesz miec zdjecie, kiedy ma przyjsc i co bys chciala zeby bylo z Toba na zdjeciu i dlaczego... i moze jeszcze cos ale nie pamietam.. to bylo pyt. pierwsze czyli obowiazkowe...

Pozostalych czterech nie pamietam ale wiem ze pisalam list formalny...
Czy to jest podobne do tego co na nowej maturze poziom podstawowy??
Mozna tak powiedziec... tylko ze na FCE trzeba sie naprawde postarac!! Wiem ze w tym roku na nowej maturze za wypracowania mialam 100% pkt a zbytnio sie nie wysilalam... a na FCE bardzo sie staralam i mialam ok 70%..

Pozdro.
drugie to był list o prace
musze CI powiedziec, ze na kazdym FCE musisz napisac dwie prace:
1.list formalny oraz
2.cos innego (albo list formalny, albo ogloszenie, albo jakis mini-arttykul)
Temat z June 2005

w Part 2

Letter of aplication (nie pamietam tego)

Story (must end like:"All in all, I have won the frist prize") czy cos takiego

Article ("A perfect holiday destination"->must include personal emotions&recoomendations

That's it ;)
Jeszcze cos zwiazanego z lekturka chyba bylo, ale tez nie pamietam tego.. ;]
Czesć.Mam pytanie. FCe jest na podobnym poziomie jak mowa matura podstawowa czy rozszerzona?Tu przeczytalam ze jak podstawowa, ale do tad myslalam, ze to raczej rozszerzony poziom. Czy ktos moglby mi to wyjasnic?
Tak sie sklada ze zdawalam w tym roku nowa mature oraz FCE w sesji letniej 2005 (na B). I musze przyznac ze jesli juz to matura rozszerzona jest na poziomie FCE.. ale mi osobiscie wydaje sie ze FCE jest od niej trudniejsze.. szczegolnie reading i use of english... na FCE jest znacznie wiecej gramatyki!!! a co do speakingu to tez na maturze jest latwiej bo masz tam swojego nauczyciela a na FCE nie znasz egzaminatorow wiec stres jest wiekszy. Listening wydaje mi sie ze na podobnym poziomie.. a writing hmmm.. daja temat i piszesz.. tu moze roznic sie tylko sposob oceniania ale o tym mi nic nie wiadomo. Pozdo.
Temat przeniesiony do archwium.