Fce-mam jeszcze parę pytań;)

Temat przeniesiony do archwium.
Witam, mam do tych którzy już zdali kilka pytań:
1. Czy podczas listeningu mogę używać tylko ołówka? Czym powinnam się podpisać?
2. Czym pisać na writingu? Ołówkiem, długopisem, piórem? Czarnym czy niebieskim?
3. Czy egzaminatorzy odejmują punkty za niewielkie przekroczenie limitu słów? (np. o 10) Czy oni w ogóle te słowa liczą czy tylko patrzą tak na oko?
4. Co muszę wziąć ze sobą na egzamin, bo boję się, ze o czymś zapomnę?
5. Czy w pierwszej części writingu list zawsze jest formalny czy zdarzają się też nieformalne?
6. Jakie są rodzaje listów formalnych możliwych na FCE?
7. Jakie formy pisemne mogą wystąpić w drugiej części writingu?

Bardzo proszę was o szybkie oświecenie, bo FCE tuż, tuż...
Z góry dziękuję
1 tylko ołówkiem
2 No długopisem chyba.
3 Liczą. Nie wiem czy odejmująlae nie sprawdzają tego co jest po dopuszczalnej ilości słów.
4 ID, .. of statements, dlugopis ołówek gumka tęperówka
do writtingu jeszcze sie nei przygotowywałąm wiec na razie ci nie powioem
ups ja sie podpisalem dlugopisem ; DDDDD

ale co! mogliby podrobic moj podpis olowkiem.
2. Ale długopisem czarnym czy niebieskim?
I jeszcze jedno pytanie: Co to jest non-transactional letter i czym to się różni od transactional letter????????
Weź sobie i czarny i niebieski i po problemie ;-) Nikt jeszcze nie miał części pisemnej w tej sesji. Mi się wydaje, że to obojętne jaki kolor będzie długopisu. Piszą tylko, żeby wziąć długopis, ołówek, gumkę ;-)
Transactional letter to list formalny (tak mi się wydaje) więc ten drugi będzie chyba nieformalny. Choć częściej spotykałam się z wersją informal letter.
Podrawiam
b0b nie wiem czy się czepią czy nie, ale babki na egzaminie powiedziały, że dzisiaj (listening) będzie nam potrzebny tylko ołówek i gumka, długopisy możemy schować. Nie mam pojęcia czemu ołówkiem, ale to chyba nie robi różnicy ;)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

FCE - sesja letnia 2006

»

Pomoc językowa