hej!!
ogolnie raczej nie poszlo mi za dobrze, co prawda specjalnie sie nie zacinałem (no może jeden raz) i miałem błędy gramatyczne choć nie do końca jestem pewien jak duzo), ale jako, ze sam korzystalem z tematow pisanych przez innych rowniez ja podziele sie tym co mi wyznaczono :)
1. faciu spytał czy zyję w duzej czy malej rodzinie, po czym po mojej odpowiedzi zapytal jak mi sie podoba zycie w duzej rodzinie. kolezanke z kolei zapytał o jej pierwsze dni w szkole, co z nich pamieta. potem zapytal kolezanki : \"do you like living on your own\" (czy jakoś tak). potem z kolei zapytał mnie co robiłem z zeszły weekend.
2. obrazki do porównania: ja-ludzie zwiedzjący wielki chiński mur i ludzie leżący na plaży i pytanie cos w stylu porównania rysunków i opowiedzenia o dwóch różnych sposobach spędzania wakacji (koleżankę zapytał który z tych sposobów ona woli). obrazki koleżanki - kobieta w helikopterze ratunkowym i kobieta przecująca przy komputerze w biurze (nie powiedziałbym ze to byla sekretarka). mnie dopytał jaki zawód chciałbym miec (a przynajmniej ja to tak zrozumiałem hyhy).
3. dyskusja - dostaliśmy coś w stylu spisu treści do czasopisma i mielismy przedyskutować które z tych sekcji nadaja się do czasopisma młodzieżowego a które nie (sekcje to: news, music, fashion, sport, short story, games... wiecej nie pamietam).
4. pytanie czy wierzysz we wszystko co jest napisane w gazecie, jeśli nie to dlaczego i na koniec czy chciałbyś być dziennikarzem.
to by było chyba na tyle. mam nadzieje, ze to komus z Was w jakis sposob pomoze i pojdzie Wam lepiej niz mi:)
Pozdrowionka