Listening C and speaking 2004 juz po :-)

Temat przeniesiony do archwium.
Witam wszystkich, skorzystałem troszeczkę z waszych wpisów i mam nadzieję że wam pomogę:-)
Listening z tego co pamiętam to było o tenorze który był wcześniej dentist przyjechał coach, po obejrzeniu hollywood films chciał być tenorem (nie jestem pewien) występował na stadions przed pierwszym wystąpieniemw tv był horse riding to tyle z tego co pamiętam

speaking
Powiedzieć coś o swoim mieście czy je lubię i co w nim lubię bądź nie.
zdjęcia pierwsze kurort nad brzegiem oceanu wysokie nowoczesne budynki typowo turystyczne miejsce a drugie, małe budynki wąskie uliczki coś ala wioska powiedzieć o kontrastach i korzyściach życia w takich miejscach

druga para zdjęć dwoje ludzi tapetuje pokój a w nast. dzieci siedzą w klasie i jeden się zgłasza porównać oba opisać oraz pytanie brzmi czy korzystne jest zadawanie pytań.

praca wspólna około 6 fotek na temat korków w mieście fotki z rowerami autobusami z metrem itp. Mieliśmy opisać co trzeba zrobić aby uniknąć korków.

czy to dobry pomysł żeby zlikwidować ruch samochodowy, że jest organizacja która stara się wdrożyć taki pomysł no i jak ty się do tego zapatrujesz.

Na każdą odpowiedź powinieneś odpowiadać ok 1min, a przy pracy wspólnej razem ok 3min.

Mam nadzieję że jakoś wam pomogę lub uspokoję. Oczywiście mogłem się gdzieś pomylić więc lepiej słuchajcię uważnie POWODZENIA:-)

« 

Pomoc językowa

»

Szkoły językowe