potrzebuje waszej pomocy

Temat przeniesiony do archwium.
Chciałabym kupić sobie jakies ksiązki ciekawie napisane które posiadały by wiele słówek...Czy moglibyście mi podać jakeiś dobre ksiazki..wraz z waszymi opiniami...??
byłabym wam bardzo wdzieczna...
Moja pierwsza lektura byla dwujezyczna "Alice in Wonderland" w swietnym przekladzie Roberta Stillera. Cudowna ksiazka, piekny jezyk, niezbyt trudna. Slownictwo niezabogate - w koncu to ksiazka dla dzieci ;)

Utkwila mi tez w pamieci powiesc "Memoirs of an Invisible Man" HF Sainta.

A poza tym wygugluj "project gutenberg", a znajdziesz ogromna skladnice ksiazek, ktorych swobodnie mozesz pokosztowac.

A moze to przypadnie Ci do gustu:
http://www.projects.ex.ac.uk/trol/grol/jerome/3men01.htm

Milej degustacji!
Dzieki za stronkę..przyda mi sie... zawsze chciałam przeczytać te ksiazki, ale z tego co widze moja prośba została żle zrozumiana...chodzi mi o tytuły typu "Revise ForMatura" wyd. Macmillan [ nie koniecznie związane z maturą... chociaż i to by sie przydało bo mature bede niedługo zdawac.. :-(( ]
Przepraszam, ale chyba nie wiem, o co Ci chodzi ("Revise For Matura" nie znam). Masz na myśli jakieś vademecum ze słownictwem czy coś takiego? Też byłam przekonana, że chodzi Ci o jakąś powieść czy coś takiego, zwłaszcza, że napisałaś, że mają być "ciekawie napisane".
tak..tylko nie wiedziałam jak to ująć..a skojarzyło mi sie z wymienioną wyżej ksiażką...a co niej to jest na nowa na naszym rynku...

« 

CAE - sesja zimowa 2004

»

FCE - sesja zimowa 2004