Ile czasu dziennie?

Temat przeniesiony do archwium.
Witam, pytanie kieruje glownie do tych ktorzy napisali FCE po 2-3 latach intensywnej nauki angielskiego od 0. Ile czasu dziennie poświęcaliście na nauke tego języka nieliczac zadnych kursow i szkol jezykowych?
Ja FCE nie mam (i nie będę mieć), ale mogę Ci powiedzieć, że ucząc się 3-4 godziny dziennie w 4 miesiące przeszłam z pre-intermediate na poziom FCE. Chodziłam jeszcze na korki godzinkę tygodniowo ;). Od zera do FCE przy nauce 4 godziny dziennie nauka powinna zająć około 8 miesięcy ;).
Dla mnie nie liczy się jako taki papierek... dla mnie liczy się, ile mi pozostanie w głowie po przygotowaniach... Jestem na poziomie upper-int. i mam zamiar uczyć sie 1 godzine dziennie ze wszystkiego (hahaha! ale jestem mądra... takie założenie sobie postawić... pewnie zrezygnuje po tygodniu i znowu bede uczyc sie przed testami :(( ) Ale jak ktoś chce w 8 miechów zrobić "od zera do bohatera" to ja nie przeszkadzam :P:P:P
Około 30 min.:-)
zdalam po 3 latach FCE nauki od zera ang. Ile sie uczylam?? dwie godziny tygodniowo nie wiecwej, przed samym egzaminem tzn okolo trzy tygodnie intensywniej. FCE zdaklam na b.pozdrawiam
No ja w końcu postanowiłam zdawać ten certyfikat.. uczę się już długo, w tym roku zdaję ang rozszerzony na maturze i myslę, że sobię poradzę.. chciałam zdawać FCE w sesji letniej, a jako przygotowanie (również do matury) 5 godzin w szkole i około 5-6 w domu sama.. (nie mogę sobie niestety pozwolić na kursy..) Wychodzi ok 10 godz tygodniowo, przez 9 miesięcy.. starczy chyba, nie? ;)
to chyba zależy od indywidualnych zdolności - jeden może siedzieć pięć godzin dziennie i nic, innemu wystarczy sam kurs i nawet prac domowych nie musi robić ;)
Temat przeniesiony do archwium.

Zostaw uwagę