FCE po Callanie

Temat przeniesiony do archwium.
Cześć. Chcialam Was spytac czy po ukonczeniu nauki angielskiego metoda callan\'a od razu przystepowaliscie do FCE czy chodziliscie np. przez rok na jakis kurs , ktory do egzaminu przygotowywal? Czy jest w ogole mozliwe zeby po Callanie zdac FCE????
u mnie w szkole Top English School po callanie jest 3-m-ce przygotowania do FCE. Sam Callan nie przygotuje Cie np do writingu
ja tez sie uczylal metoda Callana, w pazdzierniku moja szkola organizowala kurs przygotowawczy moze Twoja tez cos takiego organizuje.. po samym callanie to troche ciezko by bylo bo nie ma sie w ogole pojecia jak fce wyglada dopiero na tym kursie tego ucza osobiscie uwazam ze swietnie
przepraszam!
wiem ze moze dla wasto bedzie smieszne ale ja nie mam w ogóle pojęcia co to jest callan?wnioskuje ze to jakaś specjalna metoda nauki, ale czy może ktoś coś bliżej o niej powiedzieć?!
dzieki
WItaj , odwiedź poniższy link , jest tam ładnych parę słów na temat Callan Method.
http://www.topenglish.com.pl/callan.php

Bye :)
Cóż, tak się składa :) że zdawałem FCE (Wrocław-listopad,grudzień 2002)po naukach pobieranych u Callan\'a a ściślej w \"TOP English School\".
Przez okres prawie 3 miesięcy przed FCE przeszliśmy intensywne przygotowanie do egzaminu. Tempo było zawrotne: dwa razy w tygodniu 3 lekcje. Musieliśmy napisać 19 wypracowań (w domu) -oczywiście uprzednio je analizowaliśmy na lekcjach na przykładach, powtórzyliśmy cały hektar materiału, robiliśmy listeningi,readingi. Speakingu generalnie nie oraliśmy, bo cały Callan to nieustający speaking.
Uzyskaliśmy cenne informacje na temat technik podchodzenia do do kolejnych paper\'ów- uwagi typu: w listeningu odpowiedzi pisać drukowanymi literami - nie ma wtedy mowy o pomyłce - z jakiej litery zaczyna się wyraz , oraz wiele innych cennych.
Nie wiem jak w innych szkołach uczących metodą Callana (np. Speed) ale TOP jest całkiem niezły- moja prywatna opinia :).
W sumie byliśmy całkiem nieźle przygotowani.
Niestety nie wszyscy zdali, cóż: life is brutal...
Nie wiem kto ci takich bzdur naopowiadal, ze po Callanie mozna zdawac FC. To jest absurdalne!!! Ja sama sie uczylam ta metoda i bardzo sie rozczarowalam, gdy poszlam do grupy przygotowujacej sie do FC. Poziom FC jest znacznie wyzszy niz poziom Callana. Nie mialabys zadnych szans zdac ten egzamin. Kursy FC trwaja zazwyczaj rok wiec za szybko nie przystapisz do tego egzaminu. A jak nie wierzysz to kup sobie ksiazke z testami do FC a sama sie przekonasz.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

FCE - sesja zimowa 2003

»

Studia językowe