jak zostac tlumaczem????

Temat przeniesiony do archwium.
Mam pytanko: Jak zostac tlumaczem :) To znaczy na jakich polskich uczelniach mozna obecnie studiowac kierunek translacji, a moze istnieja studia dwujezyczne i mozna byc tlumaczem z angielskiego na...inny jezyk obcy???Choc do wstepnych egzaminow jeszcze pol roku to wole te sprawy planowac z wyprzedzeniem :) wiec wdzieczna bede za jakiekolwiek rady , wskazowki, linki...DZIEKI!!!
kierunek translacja z tego co sie orjentuje jest jako specjalnosc na niektorych uczelniach- napewno w Poznaniu. Najlepiej jak chcesz zostac tlumaczem to udzerzaj na lingwistyke stosowana.
Wiesz ja teraz jestem na 3roku na filologii angielskiej w Olsztynie i pisze prace licencjacka z Translatoryki, ciezko jest!
Zobacz jeszcze w Warszawie, Wroclawiu, Krakowie, Lublinie
Dzieki, jestem wdzieczna za rade!wiesz ja to na razie nie mam zielonego pojecia o tym GDZIE studiowac, za to mam 100 planow na \"po studiach\", sprawdze lingwistyke stosowana :) THANKS!!!
czy moglabys napisac cos wiecej o translatoryce?na czym polega pisanie pracy?bylabym bardzo wdzieczna ,dzieki
soniu, kliknij na tego linka:

https://www.ang.pl/TLUMACZ_PRZYSIEGLY_jaka_droga_8127.html

a potem na inne linki, które podałam (wciąż na naszym forum) - posty dotyczą nie tylko bycia tłumaczem przysięgłym:)