jak to jest z tym speakingiem?

Temat przeniesiony do archwium.
w speakingu części 1 trzeba się zaprezentować.to znaczy że trzeba powiedzieć kilka zdań o sobie czy egzaminator zadaje kilka pytań typu how old are you?.. i się na każde pojedynczo odpowiada??

w części 2 trzeba tylko porównywać i kontrastować obrazki czy też wyrażać opinię a jeśli tak to o co chodzi-czy obrazki mi się podobają czy jak???
druga osoba ma 20 sekund na komentarz-tylko co ma konkretnie skomentować bo nie rozumiem???

w części 3 speaking w rozmowie z partnerem egzaminator podaje jakieś pytania w trakcie do rozmowy w stylu and what do you think about..?? czy trzeba wszystko we dwóch?
i jak wygląda w ogóle częśc 3 i 4-na podstaiwe obrazków czy egzmainator podaje tematy??
mógłby mi to ktos dokładnie objaśnić?
Osobiscie miałem tak, że egzaminator rzucał luzne pytania dotyczące mnie.

W czesci 2 na CAE PRZEDE WSZYSTKIM należy mówić o swoich emocjach, preferencjach itd. W poleceniu jest->contrast, compare and SPECULATE.

Kandydat drugi ma za zadanie skomentować obrazki odpowiadając na pytanie zadane przez egzaminatora.

W częsci 3, poza poleceniem, egzaminator się nie odzywa.

Częsc 3 jest na podstawie obrazków, a cz. 4 to luzne pytania, lub dyskusja na zadany przez egzaminatora temat (zazwyczaj odnosi się do obrazków z Part 3)
mam ten sam problem. Zdaję 4 grudnia i potrzebuję jakiś wskazówek. pmóżcie
Oh, wybacz. Myslalem ze pytanie chodzi o CAE.

Własciwie niczym się to nie rozni, nadal w Part 2 oprócz suchego opisywania, nalezy mowic o swoich uczuciach i spekulować. To na pewno podniesie ocenę. Warto zakonczyc wypowiedz konkluzją.
dorzucam do was jeszcze jedno pytanie które bardzo mnie interesuje-czy ważniejsze jest bogate słownictwo,zdania złożone,lanie wody czy też bardziej zwracają uwagę na poprawną gramatykę nawet gdy się mowi prostymi słowami??
Wszystko jest po częsci wazne. Będiesz oceniana/y w kilku kategoriach->grammar&vocabulary, discourse management (jak sobie radzisz ze sklecaniem zdan), pronounciation (wymowa), interactive communication (zdolnosci w dyskusji w partnerem). Te 4 kryteria ocenia assessor (ten, który się nie odzywa ;) ), zas interlocutor wydaje jeszcze jedną, tak samo ważną ocenę->Global Achievement (czy udało ci się spełnić wymagania, no i wrazenie jakie na nim zrobiłaś/eś)

Wszystkie 5 kryterii ma taki sam priorytet.

Pozdrawiam
ok,dzięki.jeszcze chciałbym żeby ktoś odpowiedział na te pytania na górze.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Praca za granicą

»

Pomoc językowa