Listening

Temat przeniesiony do archwium.
Mam pytanko. Zamierzam niedługo zdawać FCE i właśnie chciałam się zapytać jak wyglada listening. Czy jak się siedzi z tyłu sali to coś słychać?? Bo moja pani od angielskiego jak zdawała to z tyłu nic nie było słychać. A jeśli chodzi o miejsca to oni sami losują ??
Słuchaj dzisiaj zdawałem wszyskto dobrze słychać choć siedzisz w dużej sali to nagłośnienie jest w suficie (przynajmniej u mnie ) więc o to czy słychać to nie masz się co obawiać. Co do miejsca to zależnie od terminu wpłaty dostajesz nr. i potem dokładnie po koleji układają wszystkich, więc nie masz żadnego na to wpływu
tez dzis zdawalam w lodzi. naglosnienie swietne, nie martw sie ze czegos nie uslyszysz. bynajmniej na moim listeningu b.profesjonalnie wszystko:) Emocje są, egzaminatorzy raczje przyjazni. Trochę ludzi, wzyscy raczej starsi ode mnie. Większosc bynajmniej. Nie jest zle, ale trzeb asię skupic.
szkoda że ja nie mam tak pozytywnych wrażeń, zgadzam się że siedzący bardziej z tyłu mają gorzej.
no ja tez wczoraj w lodzi zdawalam, jesli chodzi o naglosnienie to bez zarzutow, mimo ze siedzialam z tylu, faktycznie glosniki byly w suficie, moze twoja laska od angl zdawala to dosc dawno... ;P poza tym tez bylam jedna z mlodszych, vvvvv. chyba zdajesz z moim kol ktory chodzi do liceum i swietnie gada... ale nie jestem pewna napisz na gg jak cos. pzdr
Uff, dobrze, ze cos slychac, bo obawialem sie, ze w tej czesci wypadne najgorzej :) Ja bede zdawac jutro i pojutrze w Koszalinie - trzymajcie kciuki!

Mam jeszcze pytanie - jak wyglada sprawa z wiekiem? Mniej wiecej ile lat mają osoby zdające FCE? czy duzo zalezy od mojego "partnera"? Mam 15 lat wiec nie wiem, czy bede traktowany jako jeden ze starszych czy moze mlody wilk :)
Dwie sprawy.

Nie chce zebys mial jakies zludzenia-zycze ci zebys trafił w jak najlepsze warunki, ale niestety nie wszystkie są takie jak te w Łodzi. U nas (w Łodzi) kiedys byly fatalne i wiele osob sie burzylo i z tego co wiem to właśnie ze 2-3 lata temu dopiero zaczęto używać tej wspaniałej auli na Matejki w Instytucie Zarządzania UŁ. Nagłośnienie jest tam ekstra, to prawda. Jednak z tego co zaobserowowałem, ludzie z innych miast trochę się burzyli. Ale wszystko zależy od koncentracji, jeżeli będziesz mocno skupiony, to nic ci nie umknie.

Co do Speaking'u->ja akurat trafiłem na 30. letniego doktora ;) W rozmowie będziesz traktowany jak równy jemu; jesteś takim samym kandydatem. Wątpie, żeby twój partner chciał sie jakoś nad tobą wywyższać->wręcz przeciwnie, w moim przypadku to wlasnie on zaczął rozmowę (jeszcze przed wejsciem na salę). Nie daj się w zaden sposob zdolowac i ponizyc! Masz prawo powiedziec to co myslisz. ;)

Pozdrawiam,

Revan
W Poznaniu w WTC nagłośnienie extra. Głośniki w suficie. Organizacja wzorowa.
Bo ja się właśnie zastanawiam bo będę zdawać w Rzeszowie. Ktoś się orientuje jakie tam jest nagłośnienie ?? Moja pani od ang zdawała to chyba dość dawno w każdym razie nie wiem bo jakoś strasznie stara nie jest powiedziałabym raczej że młoda. Mam nadzieję że od tego czasu coś się zmieniło. Ktoś się jeszcze pytał o wiek. Jeśli o to chodzi to ja mam 13 lat, zamierzam zdawać w przyszłym roku wtedy będę miała już 14 latek =).
Jeszcze raz ponawiam pytanie. Czy ktoś wie jakie jest nagłośnienie w Rzeszowie??
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Praca za granicą

»

Studia językowe