WorkPlanet - ktos zna?

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 55
poprzednia |
Czy ktoś zna może tą firmę (jest z Katowic)?
Może ktoś pracował u nich albo korzystał z ich usług?
Pozdrawiam i dziękuję za pomoc!
Dodam, że firma zajmuje się wysyłaniem ludzi do parcy w UK. Będę wdzięczny za każdą opinię:)
Czyżby nikt o tej firmie nie słyszał? Please pomóżcie!
hej, wlasnie sama chcialabym sie dowiedziec czy ktos ta firme zna (workplanet). moj maz dostal oferte pracy ale wszystko jest jakies dziwnie podejrzane...umowa z ta firma, brak umowy z pracodawca, ich biuro oraz weksel na 1500 zl....
Jestem mechanikiem i wyjeżdzam z Workplanet 5go stycznia. Zorganizowali rozmowe z pracodawcą - nie ma lipy! No jest oplata ale warto (nie pobieraja oplat z gory wiec jak cos bedzie nie tak to nie place)
[wpis usunięty]
Elo! O Workplanet złego słowa nie dam napisać!!! Jestem w UK od początku grudnia - załatwili mi pracę w hotelu i jest gitara. Mam co prawda bardzo małe mieszkanie (szukam czegoś taniego - znacie może jakieś fajne i tanie lokum w Lincoln???) - ale praca jest dokłądnie taka jaką obiecali.

Co do YEC to nie słyszałem - w każdym razie Workplanet polecam.
Fajne biuro mają, przyjemnie i treściwie - co najważniejsze....
qrcze jaką lub w jakiej wysokosci pobieraja oni opłatę, bo chiałem skorzystać z ich usług??
Workplanet nie pobiera opłat od kandydatów... SAMI ICH SPYTAJCIE!!
A czy ktos jescze korzystal z ofert tej firmy i moze cos na jej temat powiedziec?
byłem w hotelu w Szkocji za sprawą Workplanet - wszystko było ok. Są punktualni, słowni i mają miłą obsługę. Czego chcieć więcej?
hej a jak tam sie z nimi skontaktowac i jak organizowac taki wyjazd???prosze odpiszcie
www.workplanet.pl
wszytsko fajnie, ale opinie o tym biurze wysyłane są wyłącznie z neoplus.adsl.tpnet.pl. może to tylko zbieg okoliczności, a może właściciel biura sam sobie robi reklame !
Ja jadę do biura do katowic. Mam nagraną przez nich pracę w brytanii i jeśli coś będzie nie tak to napewno napiszę by kogos ostrzec. Puki co zastrzegają się że nie pobierają opłat. Ja mam w kraju pracę wjec jeśli coś mi sie nie spodoba to odpuszczę.
a czy długo czekales az dadza ci jakąś oferte?
Wysłałam CV do nich i dwa razy emiala z zapytaniem do nich ale do dzis nie dostałam od nich zadnej odpowiedzi, do innych posrednictw jak wysłałam emaila z jakims zapytaniem zaraz mialam odpowiedz a od nich nic wiec ...
Witam poszukujących oferty zagraniczne. Dzis miałem pierwszy kontakt telefoniczny z workplanet. Zaskoczyła mnie informacja o zaproponowanych zarobkach. Jestem inżynierem energetykiem ale takiej oferty nie dostałem nigdy wczesniej przy proponowanym wyjezdzie do UK. Czy ktos jest w stanie konkretnie opisac procedure rekrutacyjną tej firmy??? O co chodzi z wekslem na 1500pln. Czekam na kontakt ze strony WP. Zapewniają mnie że mają mnustwo ofert dla mnie za rewelacyjne pieniądze. Stinki :) jak ktoś z was coś wie konkretnie prosze o kontakt [gg] . Chciałbym coś wiedzieć przed tym jak odbiore od WP następny telefon, być może z konkretną posadą. Pozdrawiam serdecznie.
witam
byłam dzis osobiście w biurze Workplanet, i dostalam takie informacje
1- jeśli jedziesz na dłużej niz 6 misiecy nie pobieraja kasy od kandydatów
2 - jeśli jedziesz na krócej w zależności od oferty jest pobierana kasa ale dopiero po pierwszym przeprowadzonym miesiacu.

jesli ktos wyjechal na krócej niz 6 miechów prosze o jakies info
pozdrawiam
pomyłka tam miało byc przepracowanym miesiącu
Ja również jestem zainteresowana wyjazdem z tej agencji na krocej niż 6 miesięcy. Złożyłam CV i na razie czekam. Ale mam coraz wiecej obaw czy wyjazd dojdzie do skutku. Dziwi mnie fakt ze nie ma nikogo na forum kto wyjechałby za ich pośrednictwem. I tutaj apel do osób którym sie udało wyjechać z tej agencji na krócej niż 6 m-cy lub do pracy sezonowej: napiszcie cokolwiek. ( ? )
Dziwne te biuro jakaś aura tajemnicy je okrywa jak ktoś wie wiecej na ten temat to piszcie .
Najdziwniejsze jest to, ze jak zlozylam cv, to od razu do mnie zadzwonili, dwa razy, przeszlam z nimi rozmowe w jez angielskim i byli bardzo zadowoleni. Powiedzieli ze do tygodnia sie odezwa i ruszymy z organizowaniem wszystkiego.. Minely 3 tygodnie a tu cisza... jedynie na portalach z praca regularnie wrzucaja raz, dwa razy w tygodniu te same oferty co 3 tygodnie temu. Moze neiskromnie, ale bylam dobrym kandydatem, wyzsze wyksztalcenie (hotelarskie) a aplikowalam o nizsza posade, doswiadzcenie w pracy i w kraju i w Stanach Zjedn. + komunikatywny angielski.. Zaczynam myslec ze cos tu nie gra, bo zeby przez miesiac nie mogli znalezc dobrych kandydatow na te stanowiska..? watpie
Ale ta strona jest po angielsku www.workplanet.co.uk jest polska wersja i siedziba jest w katowicach
Tez jestem ciekaw co sadzicie o firmie Workplanet.Sa w rejestrze ministerstwa( http://www.kraz.praca.gov.pl/StronaGlowna.aspx ).Ale moze wreszcie jakies konkrety!Czy ktos z nimi wyjechal?Jak sie maja ich oferty do rzeczywistosci.Czy to co sie ma w umowie zgadza sie z tym co jest na miejscu pracy?Czytajac to forum nie znalazlem nic konkretnego.Co,gdzie,kiedy,ile zarabia same jakies oglniki blebleble!
Jeszcze jeden kamyczek do tego ogrodka,Firma wali setki ofert a nie ma nikogo konkretnego kto wyjechakl z nimi??????To bardzo dziwne!!!!!Co o tym sadzicie???
Ta firma jest naprawdę dziwna! Rozmawialem z facetem o godz. 15 przez telefon poczym nastepnego dnia o godzinie 11 juz dostalem prace! Bylem u nich w biurze i jakies takie podejrzane! Dzwonią z komorki do kandydata co tez jest dziwne. Obslugiwal mnie mlody czlowiek ktory siedzial z nogami "skulonymi" na krzesle. A co najdziwniejsze to ze moj kolega rozmawial z tym gosciem pierwszy. Ten sam zawod to samo doswiadczenie i zna bardzo dobrze Angielski. Ja znam Angielski bardzo slabo, a mimo to dostalem prace, a on nie! I co najdziwniejsze chcac sie dowiedziec cos o nich wysylam maile do ludzi z forum, ktorzy mieli z nimi jakis kontakt i co...jakby wszyscy zapadli sie pod ziemie. Nie dostalem zadnej odpowiedzi!
Jestem w Anglii a dokadnie w Grimsby,zaatwiaem pracé poprzez Workplanet-naprawdé mówié szczerze WSZYSTKO JEST TAK JAK OBIECYWALI...warto jecha z tej agencji,nie pobrali oczywicie zadnych opat,pozdro...
Wyjechalem za posrednictwem tej firmy , jest zajebiscie i jakbym napisal ze nie place za jedzienie i mieszkanie to i tak nikt mi nie uwierzy Pozdrawiam i zycze powodzenia
Taaaaa.... Tylko zapomniałeś, że piszesz z Polski :)
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 55
poprzednia |

« 

Praca za granicą

»

FCE