Ile mieliście/macie lat... zdając FCe?

Temat przeniesiony do archwium.
91-120 z 131
ja mam 14 i zamierzam zdawać w przyszłym roku, a juz sie boję!
I hope I'll pass it!
Ja mam 15 lat i do FCE jeszcze szmaaat drogi... ;). Przebimbałam całe 6 lat nauki i od 2 lat jestem na tym samym poziomie ;)... . Teraz zaczęłam się więcej i efektywniej uczyć, choć zanim pozbędę się książki pre-intermediate musze jeszcze powtórzyć olbrzymie zaległości (zwłaszcza w słownictwie). A więc życzę wam egzaminów CAE zdanych w wieku 17 lat. Peace!!!
To dziwne, bo ja tez zdawałam w 1998 i byłam chyba najstarsza na sali (prócz dwóch osób) a mialam wtedy 20, reszta była w granicach 16.
Miałem 17 lat, potrzebowałem tego egzaminu do matury. Zdałem go po trzech latach nauki języka angielskiego w liceum. Wcześniej miałem naturalnie doczynienia z językiem, ale z testu przyporządkowującego do grupy dostałem 10%, czyli bardzo kiepsko. W liceum uczyłem się 5h godziny tygodniowo (3 godziny gramatyki, 2 godziny konwersacji) także włożyłem troszkę w pracy w przygotowania.
ja zdaję w czerwcu i bede wtedy miała 14 lat i 9 miesięcy :-) .. tylko pytanie czy zdam :-/
Miałam 19 lat, było to 6 lat temu. Na sali większość osób wyglądała na moich rówieśników. Pamiętam jednego siwiejącego pana i jednego chłopca, na oko 10-latka :-)
Ja mam 25 i też właśnie chce zdawać w tym roku,ale zimą...jak się do tego FC zabierasz? Co przerobić..w sumie to listening chyba jest najgorszy...! Madzia.Pozdrawiam. jakbys cos miala to napisz na adres [email]
ja mialam 17
po prostu teraz dzieci ucxa sie jezyka w wieku 6 lat!to nie jest to co kiedys ze ang sie zaczynalo w 5 klasie podstawowki i teraz wiek osoby z FCE 14,15 lat nie dziwi
Kurcze! Wygląda na to, że teraz 18 latek/ka bez FCE to jakiś analfabeta.
Ja tam w przyszłym roku szkolnym zdaję IELTS, bo FCE nie opłaca się zdawać, a CAE- to zależy po co ktoś zdaje ten egzamin. Generalnie w Polsce wszyscy myślą, że najważniejsze i najczęściej wymagane są egzaminy Cambridge (FCE, CAE, CPE), ale tak wcale nie jest, nie wiem skąd i dlaczego u nas się wzięła taka moda na to....
Ja mam 17 lat i dopiero co jestem zapisany na kurs FC, chce go podejsc w pierwszym terminie nastepnego roku czyli w marcu.
20 i wbrez pozorom na sali sie wcale staro nie czułam serio sami rówieśnicy lub wyżej
i ja sie dolaczam; ) mam 20 lat i wlasnie zamirzam podjac to wyzwanie- w czerwcu.
o nie, nie na nauke nigdy nie jest za pozno, zwlaszcza jezykow, zwlaszcza angielskiego;)
Ja zdaje za rok i bede miał 15. Pozdrowienia
Dopiero co skonczylam 16 w zeslzym tygodniu :] jestem najmlodsza w mojej grupie na dodatkowym angielskim :P sa kolezanki starsze o 2 lata ktore zdaja i jedna o rok starsza :)
podczas zdawania egzaminu w czerwcu tego roku bede miala dokladnie tyle lat co Ci ludzie na samym początku dyskusji : 16 lat i 8 miesiecy :D mam nadzieje, że zdam. Prosze wszystkich o trzymanie kciuków za zdających :) POZDROWIENIA i do zobaczenia w Kielcach 18,06,05 r. :)
A ja mialam..uwaga uwaga... 25 lat :D i wcale sie tego nie wstydze, poniewaz uwazam, jak niektorzy tutaj, ze nie wiek jest wazny ale to czy taki egzamin jest komus potrzebny, i czyje sie na silach by go zadac. Ja wolalam poczekac, pouczyc sie, aby zdac naprawde dobrze..i zdalam na A. Niestety, nie mam na tyle pieniedzy by ciagle go porawiac. I wcale nie zaluje ze tyle czekalam :) napewno w wieku 13 lat nie bylabym w stanie go zdac. Pozdrawiam :)
Uff, kamień spadł mi z serca. Już sie poczułam jak emerytka czytając te wszystkie posty od nastolatkóe. Ja mam 28 i tez teraz zdaję. Trzymam kciuki za wszystkich.
a ja zdaje wlasnie w tej sesji letniej, mam 16 lat :) jestem juz po listeningu i speakingu i nei jest zle, licze na B/C!
mam 32 i zdawałam FCE w 2004 a teraz CAE na wiosnę, to nie wiek chodzi ale o umiejętnosci, a potem możliwość wykorzystania certfikatu w praktyce - z perspektywy uważam, że najlepiej dla ludzi, którzy dopiero sie uczą - to najlepiej poduczyc się rok i przystępować od razu do CAE - szkoda kasy, a FCE i tak nie zwalnia z matury, a tak pozdrowionka i powodzenia
Podchodze do egzaminu za dwa tygodnie, mam 22 lata:)
ja zdaje w czerwcu i mam 15 i pół roku...
A co ma wiek do tego czy ktos zdaje FCE,CAE czy Profficiency???
Co z tego że 15latek zdaje na równi z 30 latkeim skoro wiedzę mają podobną???

Co ma na celu ta dyskusja??? Chcecie kogos zdołować albo coś?
Człowiek uczy sie całe życie a jeżeli krytukuje sie np osobę starszą za to że wcześniej tego nie robiła, a teraz ma chęć spróbowania to dla mnie to jest zwyczajna głupota strony krytykującej.

Tak jak tutaj też spotkałem się z wypowiedziami bardzo ostrymi na temat tego kto ile razy podchodził do tego egzaminu. A co to ma do rzeczy ile razy? Ważne że ktoś chce podchodzić, chce osiagnąc pewien poziom wiedzy, zrealizować jeden ze swoich celów a wypowiedzi typu "jezu ty naprawdę musisz być tępy żeby zdawać 3 raz" są dla mnie oznaką, że na daną osobę anwet nie warto splunąc, bo żal śliny.
ja mam 15 lat... i co z tego ze jest 8latek ktory mi zda cae na A ? tak samo mielismy na olimpiadzie z jezyka na finale wojewodzkim - polowa osob spedzila wieksza czesc swojego zycia za granica... no i ciekawe dla kogo to jest konkurs - dla Polakow mieszkajacych w Polsce czy nie.. nevermind :> a by the way :> mam 15 lat i zdaje teraz w letniej, jestem po listeningu
JA właśnie zdawałam 18 czerwca, a mam 14 lat. Tzn. rocznikowo 15, ale jeszcze nie skończone. Uczę się ang, od 1 klasy podstawowki.
a ja mam 25
uczyłam sie angola na rocznym kursie na który sobie sama zarobiłam :PP
wczosniej uczyłam sie agola w podstawówce, wiec przerwa bagatela po 10 latach. Jestem z siebie dumna :)
hehe zgadzam sie

dzisiejsze 15 16 latki maja rodziców którzy ładują w nie kase na uczenie jezyków od 4 roku zycia. ja mam 25 obok mnie siedziała pani ok 40 bardzo sympatyczna. Denerwowała sie tak samo jak ja :P
Polskiego sie nauczcie najpierw ....
W zupełności się z tobą zgadzam ja mam 25 lat i w tym roku zdje fce w szkołach głownie miałam rosyjski, obudzono mnie właściwie na studiach, więc studiowałam wieczorowo, pracowałam i uczyłam się angielskiego prywatnie, niestety nie miałam czasu aby uczyć się go sama w domu bo poprostu nigdy prawie mnie w nim nie było. teraz skończyłam studia, tylko pracuje więc mam troche czasu na nauke. a ciebie podziwiam bo matki i żony mają więcej obowiązków. pozdrawiam wszystkich starszym i mlodszym życze powodzenia.
Temat przeniesiony do archwium.
91-120 z 131

« 

Nauka języka