Podaję sposób na wyliczenie punktów i procentów

Temat przeniesiony do archwium.
podaję swój sposób na wyliczenie punktów i procentów. max granica mieści się na granicy exceptional- 40 mm. Odległość mierzymy od dolnej linii do miejsca tuż pod napisami.
40mm = 40 pkt
podam to na swoim przykładzie:
reading- 35 mm
writing - 35 mm
speaking - 35 mm
listening - 26 mm
use of English - 24 mm

Wiemy, że max liczba uzyskanych pkt. to 2[tel]%
Należy dodać wszystkie odległości. W moim przypadku to jest 155mm. To znaczy, że uzyskałam tyle pkt. czyli 155
Teraz wyliczam procent:
200 pkt. - 100 %
155 pkt. - X %
X% = 155 x 100/ : 200 = 77, 5 %
To jest mój wynik i otrzymałam B
Czyli tak jak trzeba zmieściłam się pomiędzy 75% - 79%
sprawdźcie u siebie
Madra dziewczyna, czysto poprawne matematycznie
mam tyle samo co ty, 155 pkt - 77,5% i mam B
Wszystko to niby pięknie, ale dlaczego max. granica mieści się wg. Ciebie na granicy exceptional? Jeśli 1 mm to 1 punkt, to co zrobić wtedy, gdy ma się coś powyżej exceptional? Można mieć teoretycznie np. 44 (mm) x 5 (części) = 220 punktów. Tymczasem 220 x 100 /: 200 to przecież 110 procent... I co Ty na to?
uważam że to jest właściwy klucz do obliczania punktacji. To jest logiczne .
pomiar jest równoważny liczbie uzyskanych punktów.
napis nieco powyżej górnej granicy nie świadczy o tym, że ktoś ma więcej niż przewidziana max liczba 40. Uważam ,że to już nie ma znaczenia. Po prostu ta osoba osiągnęła maksymalną możliwą liczbę pkt
A pomyslalas ze jesli tam jest ta tabelka to gorna linia oznacza 100% a dolna 0% ?
Nieprawda... bo napisy w polu powyżej exceptional mogą znajdować się na różnej wysokości - czyli jest różnica.
Jest to po prostu niemożliwe.
Górna granica jak nic oznacza 100%. Mam tu pod ręką swoje \'statement of results\' z cae i cpe; poza tym napatrzyłam się swego czasu na tabelki przyjaciół... wiem, co mówię.
Nie zgadza sie bo ja mam 2x 18 mm 2x 26 mm i raz 32mm i mi wychodze ze mam 59 % a zdalem ;p
obliczylam sobie podanym sposobem i wyszlo mi 79,5 czy to znaczy ze do A zabraklo mi 0,5% ??? jesli tak to sie chyba posiekam - szczegolnie z epodobno od 5 zaokragla sie w gore!!!
nie umiesz wyliczać %
Suma twoja wynosi 120 mm - 120 pkt
200 pkt - 100%
120 pkt - X%
X% = 120 x100/ : 200 = 60%
a nie jak wyliczone 59%
wreszcie ktoś potrafi odczytać diagram. U mnie też się sprawdza ten sposób. to jest właściwy klucz ......
ale juz liczac poszczegolne oceny na procenty to lipa- ja bym miala a,b,d,c,c a dostalam A! natomiast sumujac procenty mam 84%! oni musza miec wlasny system np. ze speaking najwazniejszy
na wszelki wypadek mloda_19 jakbys nie zauwazyla to pomiedzy borderline a good jest az 14 procent roznicy a to pole ma taki sam rozmiar jak inne miedzy ktrorymi jest 5 %, tak wiec teoria o mm upadla...
speaking nie jest najwazniejszy-wszystkie czesci sa rownoznaczne tylko ze sorki ale ja mam 3 czesci powyzej 40mm i co teraz?! wychodzi mi94.5 %wg twojego systemu fakt zdalam na A ale 2 czescie mialam goog dolne
wiecie co.....troszke sie podlamalam...zdalam fce na c tzw \'gorne c\'i liczac sobie tym sposobem z mm wyszlo mi rowno 75%....heh widocznie tak mialao byc.......no ale przykre to jest ,ze majac 2 razy pod eceptional i ani jednego pod borderline zdaje na c..
Temat przeniesiony do archwium.

»

Studia językowe