hej,
jestem w 1 klasie gim. w grupie anglika przerabiającej na razie Present Perfect ;). postanowiłem że podejdę do fce w grudniu 2004. do nauki tak naprawdę porządnie wziąłem się gdzieś tak od stycznia. teraz robie sobie testy na FCE z np. past papers Cambrdige Longman practice tests plus, i średnio z wszystkiego oprócz writingu i speakingu :P mam ok. 65-70 %.
mam ambicję na A w FCE w grudniu 2004. :) może duże, ale się tak zapytam czy jak się wezmę do roboty do grudnia (mam w planie kupić grammar and voabulary for FCE longman,
objective fce, new progress fce, knockout fce i parę książek wypożyczonych z biblioteki wojewódzkiej) mam szansę na A?
mam zamiar się tak przygotowywać:
reading: staram się czytać przynajmniej 10 str. czegoś po angielsku dziennie
writing: codziennie jedno wypracowanko, sprawdzane potem przez nauczycielkę
use of english: testy, różne różniaste, razem z teorią, mam zeszyt gdzie wpisuję różne konstrukcje (+grammar and vocabulary fce longmana + inne booki)
listening: oprócz listeningów w szkole codziennie od 20 do 22 słucham bbc po angielsku na tok fm
speaking: mam takie konwersacje z nauczycielką i taką grupką \"trochę\" ponad poziom, na początek podstawowe pytania, co robiłem w weekedndzie itd., na każde konwersacje każdy czyta coś po angliku np. pies Basekrvilów i opowiada np. przez 10 min. potem są pytania do tego co opowiada o tej książce i na końcu wszyscy dyskutujemy która najlepsza i dlaczego czasem się kłócimy, ale to dobre na part 3 paper 5
+ supermemo
wow, trochę się napisałem
pytanko ponownie: czy mam jakieś szanse na A?
pozdrawiam (i życzę każdemu a najlepiej z CPE :P
limaczek