egzminy wstępne

Temat przeniesiony do archwium.
czesc, czy istnieje taka opcja aby być zwolnionym z egzaminu wstepnego na fil.angielska po panstwowym egzaminie z angielskiego, np. CPE , Toefl albo moze jeszcze jakis bardziej zaawansowanym?
nie
CPE zwalnia z egzaminow na nieltore Kolegia jezykowe np. Poznan
hhe po co pchac sie z cpe NA KOLEGIUM?!:)
Oczywiście ze TAK zajrzyj do informatora na rok 2004/2005 pisze tam ze z rekrutacji są zwolnieni Ci którzy mają CAE!
z egzaminu na filologie zwalnia egzamin CAE? nie chce mi sie wierzyc, chyba, ze mowisz o kolegium?
do kolegium tez nie chce mi sie wierzyc zeby CAE zwalnialo :) to zn zalezy jeszcze gdzie i jakie to kolegium...
dokladnie
a kolegia w czestochowie, jakaieś lingwistyczne i akademia polonijna, oba prywatne, to mozna sie dostac bez egz jak pokażesz fce!
(tak słyszałam, ale ja tam nie studiuje, to zapytajcie kogoś innego o potwierdzenie)
a do państwowego kolegium w Czestochowie jeden kolega sie dostał bez egz z CAE zdane na C!
na 100% CAE wystraczy
oto Cytat: \"Zwolnienia z egzaminu wst?pnego:
1. laureaci Olimpiady Centralnej J zyka Angielskiego
125
2. kandydaci legitymuj cy si posiadaniem dyplomu Cerificate of Proficiency in English (CPE)
of Advanced English (CAE)
3. kandydaci, którzy zdali egzamin wst pny na studia dzienne licencjackie przeprowadzony przez
Instytut Filologii Angielskiej innych uczelni wy szych, ale nie zostali przyj ci ze wzgl du na
brak miejsc
to znaczy, ze z pozytywnym wynikiem egzaminu na studia bez egzaminu mozemy dostac sie do kolegium?
CPE ? Ktos tutaj sie chyba przechwala.....po filologi angielskiej no..po 3 roku ma sie CPE....
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa