Sesja letnia

Temat przeniesiony do archwium.
Kto na sesje letnią? Na ile robicie teraz testy, bo nie wiem czy mam się zapisać...?
Acha i jak myślicioe, czy termin speakingu zależy od daty zapisu?
Podejrzewam , że termin speakingu ustawiaja od kolejności nazwisk w alfabecie. Dzisiaj to zauważyłam (zdawałam leasining).
Rozszerzę moje pytanie: a jak szły testy tym, którzy zdają w marcu, mam na mysli to na ile procent pisaliście np. 3 mies. przed a ile kilka dni przed?
witam! ja się zapisuje na czerwiec do Krakowa i teraz testy wychodza mi na ok 70 procent..
a przygotujecie sie w jakiejs szkole jezykowej?bo ja chce sama sprobowac i nie wiem czy warto podchodzic..
Ja nie przygotowuje sie w szkole językowej ale mam lekcje prywatne juz jakis czas wiec mysle ze powinnam dac sobie rade
przynajmniej mam taka nadzieje :/
Nikt więcej się nie wypowie?
ja zdawlam dzisiaj. przygotowywalam sie na kursie - 2 miesiace. na wstepie mialam 48% a po dwch miesiacach 78%. ale kurs byl intensywny - 20 godzin tygodniowo.mysle ze jezeli teraz zaczniesz sie przygotowywac normalnym trybem to dasz rade. powodzenia
Hej,
Ja też zapisałem się na sesję letnią. Będę się uczył sam, codziennie po trochu, z różnych materiałów jakie znajdę w Sieci :)
Testy wychodzą mi na około 65-85 procent.
troche mi ulzylo..zapisalam sie wczoraj a pozniej oblecial mnie strach ze jednak nie dam rady..bo uczyc sie bede sama..ale jesli sa i inne osoby odwazne jak ja to mysle ze to jednak mozliwe:)a powiedzcie mi co z czescia mowienia?jak do tego sie przygotowujecie?
No i tu jest problem :) Podobnie jak z częścią w której trzeba napisać własny tekst. Pozostaje chyba tylko samokrytyka :)
W końcu się zapisałam, nie wiem cyz dobrze zrobilam..Mam lekcje prywatne. A testy pisze na okolo 65 procent..
a jest moze ktos ze szczecina kto zdaje cae w letniej sesji ?;-)
no i zobaczycie ze sobie poradzimy! :)juz po zapisach wiec nie ma odwrotu.. do odwaznych swiat nalezy :)
hehe wlasnie nie ma odwrotu i to mnie przeraza!:)i motywuje tak ze ho ho:D a moze przesylalibysmy sobie swoje teksty i jakos nie wiem wzajemnie moze sprawdzali?:D a z mowieniem to zostaje tylko chyba wycwiczenie w plynnosci, co do poprawnosci to ciezko:D
ja jeszcze nie robie testow,bo sie boje:D za kilka dni sprobuje;]
Przede wszystkim róbcie listeningi i readingi, bo to są dwie najtrudniejsze części. Ja zdawałem w marcu i było mocno średnio, może C będzie...
no nie wiem czy to takie najtrudniejsze czesci skoro mi gorzej use of english wychodzi kiedy robie testy.. :)
Ja też zdaję w czerwcu. Co do tej motywacji po zapisie to macie 100% racji :D Zacząłem od razu starannie zeszyt prowadzić itp. nawet sobie biore drukuje testy i na lekcjach w szkole rozwiązuje xD
Moim zdaniem najtrudniejszy SPEAKING... czysty spontan
speakingu sie nie boje... najgorszy listening ^^ use i reading tak srednio a wyniki rozne mam od 45 do 85 procent :) w sumie 14 lat mam dopiero wiec nic nie trace;) i polecam ksiazki virgini evans practice.. fenomenalne. pozdrawima i wowcnej pracy, nauki :D :*
Jak idą przygotowania? Mi paradoksalnie coraz gorzej..
skad ja to znam. 45-65% testy. zalosc.
cześć,trudny był leasining?Bo straszą że ma być trudniejszy niż na kursie?
nie ida....;/;/;/
no ja też zdaje w sesji letniej...
Przygotowuje się w szkole językowej i z tego jestem zadowolona, książka Ready for FCE, wg mnie bardzo w porządku...

Co do wyników testów... hmm... Mielismy Mock Exam ktory szczesliwie zaliczylam na A, wiec o samo zdanie az tak sie nie boje, ale testy wychodzaa roznie i zaczynam sie powoli denerwowac ( :P ) zwlaszcza, ze ostatnio brak mi czasu i samozaparcia zeby sie do czegokolwiek porzadnie zabrac...
hejka:-) ja mam zamiar zdawać FCE w sesji zimowej. Mam nadzieje, ze poradzicie sobie na egzaminach. Tylko, nie poddawajcie się! Trening czyni mistrza, jak mówią:-) POWODZENIA!!!
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia