Czy mazna miec 6?

Temat przeniesiony do archwium.
Chcialam sie zapytac czy zdany FCE moze wplynac na koncoworaczna ocene z angielskiego? To znaczy czy powinno sie miec wtedy celujacy? Czy jakas osoba ktora ma certyfikat na na koniec roku 6? Dzieki i pozdrawiam. Monika
Ja powiem ci tak.

Jeśli będziesz mieć certyfikat, będziesz mieć wiedzę, którą nauczyciel zauważy i da ci 6 nawet nie wiedząc o FCE.
u mnie w klasie ludzie ktorzy zdali na A musieli zaliczac na piatki, ludzie co maja zdane CAE tez niektorzy musza zdawac na piatki.....ja mam C i mam ledwo dosta.....
Wszystko zależy od szkoły i nauczyciela... Warto wspomnieć angliście, że zdawałaś certyfikat (chyba że macie poziom > FCE - wtedy lepiej milczeć ;)) i czekać cierpliwie, co zrobi ;). A poza tym wykazywać się wiedzą na zajęciach :)).
Zdałem firsta na B i z angola mam 5 ..troszkę mi szkoda, bo moja kumpela (choć mówi lepiej ode mnie , chodzi o płynność, a nie wie nawet połowy tyle słownictwa czy gramatyki co ja ) ma 6 :( troszkę mi śkoda, tymbardziej że obaj podchodziliśmy do firsta i mi się udało a jej niestety nie :( Tak właśnie wygląda polski system szkolnictwa...ale i tak sie zwolnie z maturki i za klika(naście latek ) pokaże tej nauczycielce CPE , to to mój życiowy cel !!! hahahha :P pozdroofka dla wszystkich !!!
Hey! W grudniu zdalem FCE i z angielskiego nie mam 5, ani 6 tylko 4. Chcialem zeuwazyc ze to ze masz zdanego FCE to nie znaczy ze musisz miec od razu 6 z ang. U mnie w szkole licza cie sie oceny jakie masz a ang., a nie to czy masz FCE czy nie!!U mnie w klasie ma 5 osob FCE i tylko dwie osoby z nich maja 5, a trzy odoby maja 4. Sa tez osoby ktore nie maja FCE a maja 5. Niestety tak to juz jest w szkole!!!!!
Jak widze nie tylko u mnie w szkole dzieje sie tak jak sie dzieje. Tyleze moje profesorka chce sie na mnie odegraz\\c za to ze nie zdaje matury z angielskiego. Na dodatek non-stop sprawdza czy rzeczywiscie mam wiedze jaka powinna posiadac osoba ze zdanym FCE. Cale szczescie juz jej nie bede ogladac na lekcjach i sluchac. Dzieki za odpowiedzi
Pozdrawiam
Milcia, ja mam tak z sorką od niemca :) Jestem na rozszerzonym niemcu, ale zdaje z angola ( nie pytajcie o przyczyny, powiedzmy że jeden język chce umieć hehe ) :P nio i na niemcu non-stop słucham bzdur typu , że First to strata kasy, że uznają go tylko szkoły prywatne ble ble ble ;p niestety duża część mojej klasy nie obeznana w temacie w to wierzy :(ale co tam , przynajmniej zdając firsta, wiem że moja nauka nie idzie w las i jednak coś wynoszę z tych godzin nad ksiażkami.I to jest najważniejsze :) To co się umie i sobą reprezentuje.Z anglika oczywiście piątki... na szóstke nie zostałem zaklasyfikowany :P :) hihi , powodzenia ludziska :)
material przerabiany w szkole jest inny od tego na egzaminach cambridge, a poza tym licza sie postepy w nauce (teoretycznie). nauczyciel nie ma obowiazku kierowac sie FCE czy CAE przy ocenianiu. choc oczywiscie ladnie ze jego strony jezeli to zrobi. jak bylam w gimnazjum to sie na lekcjach przygotowywalismy do FCE i anglistka wszystkim ktorzy podchodzili do egzaminu postawila 6. niestety, wielu naczycieli denerwuja zdane egzaminy (moze boja sie o swoj autorytet ? ;) ).
chyba tak :)
A ja ze średniej z ocen mialem około 4,5 ale jako ze mam FCE to postawił mi nauczyciel 6 :) i sie ciesze, ot co :]
Temat przeniesiony do archwium.