cv, list motywacyjny

Temat przeniesiony do archwium.
jak będzie po ang. \"wolny słuchacz\"?aha, znacie moze jakies strony gdzie byloby przydatne slownictwo do napisania listu motywacyjnego i cv po angielsku?
pozdrawiam
nie ma bezposredniego wyrazenia ze slowem \"wolny\" w odniesieniu do studenta. To o czym mowisz nazywa sie \"STUDENT VISITOR\"
>jak będzie po ang. \"wolny słuchacz\"?

\'An audit student\' lub po prostu \'an audit\'
tak w dokladnym tlumaczniu jsto to audit student, ale funkcjonalnie i na CV tego nie uzywaj
Uniwersytety wUK nazywaja wolnego studenta STUDNET VISITOR i taka tez dostaje legitymacje z napisem student VISITOR, za niska oplata pozwalajaca kozystac z computerlabu i wejsc do szkoly.
Ojej, to w koncu audit czy visitor?:(
i znacie moze takie strony z przydatnym słownictwem?dziekuje za odpowiedzi
aha, nie zauwazylam tej drugiej odpowiedzi, wielkie dzięki!!:)
In the U.S. it would be a \"nondegree student.\"
hej Ola,
Nie jestem pewna z tym \"audit\". Napisze jak ja to rozumiem i jakie ja znam uzycie tego slowa.
audit (noun i verb) - jest uzywane gdy sie mowi i inspekcji. Np. ktos robi inspekcje wykladow w college. Przychodzi pan (moze byc nawet nauczyciel z tej samej szkoly), siedzi i obserwuje lekcje a potem pisze raport. Podobnie z dokumentacja. Moze byc \"audit\" zeby sprawdzic ksiazki rachunkowe itp. Ogolnie \"audit\" sprawdza (jesli sie odnosi jako do osoby)i \"feeds back\" informacje.

Podkreslam, ze to jest znaczenie jakie ja znam. Ja nie bylam na unierku za granica (GB/USA) wiec nie mam pojecia czy uzywaja \"audit\" w sensie sluchania tylko.
dziękuję Cebulko
no właśnie, audit to taki nasz audyt chyba
i jakos bardziej pasuje mi visitor student, bo chodzi o GB a nie o USA, o roczny kurs w ktorym ktos uczestniczyl w charakterze wolnego sluchacza
hello:) mam maly problemik, musze napisac liscik a zabardzo nie weim jak sie do niego zabrac :( pomocy ! pozdrowka zabka
wpisz w szukarce \"sample cover letter\" albo \"cover letter templates\" to cala masa sie pokaze.
jak napisac cv po angielsku?
jak wpiszesz \'wzory cv\' w google to znajdziesz polskie strony, gdzie wzory cv są podane w róznych językach, nie tylko po polsku.
www.cedefop.eu.int/transparency/cv.asp

znajdziesz tu CV odpowiadające \"standardom europejskim\", podobno najpopularniejszy wzor CV w europie.
blagam o szybka pomoc jak napisac list motywacyjny mam taka prace domowa na zaliczenie i natychmiast mi tego potrzeba blagam pomozcie
.............................
Wpisz w wyszukiwarkę samples covering letter - dodaj interesującą cię branżę i wyskoczy masa przykładów
Wpisz w wyszukiwarkę samples covering letter - dodaj interesującą cię branżę i wyskoczy masa przykładów
mam kłopot; jak przetłumaczyc zdanie "prostota jest cnotą"
moze ktos mi pomoze?
>mam kłopot; jak przetłumaczyc zdanie "prostota jest cnotą"
>moze ktos mi pomoze?

simplicity is a virtue

i po klopocie
Temat przeniesiony do archwium.