FCE czy to mozliwe

Temat przeniesiony do archwium.
Witam, moj jezyk angielski nie jest na najwyzszym poiomie ;p
Wlasnie dlatego postanowilem sie ostro zabrac do roboty i mam nadzieje zdac CPE w ciagu 3 najblizszych lat (wiem, ze to niemozliwe :D ). Ale najpierw oczywiscie na mojej drodze pojawia sie egzamin FCE.
Ciezko mi dokladnie okreslic moj poziom, wypelniajac testy wahal sie miedzy upper int. (b2 chyba) a c1 (dlatego, ze mozna tez strzelac :) ).
Chce zdac FCE w marcu to jest za 4 miesiace z hakiem. Chodze na kurs + mam zamiar uczyc sie po okolo 1-2 h 2 razy w tygodniu i po 2-3 w weekendy. Zaopatrzylem sie w programy SuperMemo + profesor Henry FCE.
Czy waszym zdaniem jest sens? Czy lepiej poczekac dluzej i zdawac za rok.
Jak robilem pojedyncze testy z ang.pl to mialem 40-80%. Dzieki za rady!
80% to wynik bardzo przyzowity, ale 40% to marnie...Szczerze to przerób więcej testów FCE i zobacz. Żeby iśc spokojnie na egz, to powinny wychodzic reguralnie w okolicach mniej więcej 70-75%
witaj!zastanów sę, czy naprawdę opłaca ci się zdawać FCE i CAE, skoro i tak twoim ostatecznym celem jest CPE. Zaoszczędzisz średnio 1200 PLN! Ja zdawałam od razu CPE (na A!) Tak więc na twoim miejscu zastanowiłabym się poważnie nad celem, jaki chcę osiągnąć i uparcie do niego dążyła. Osobiście uważam, że dojście z poziomu B2 do C1 w ciągu 3 lat jest możliwe przy wytężonej pracy.

Pozdrawiam-Magda
ww.english-online.ws
Nie robilem calych testów tylko pojedyncze cwiczenia, np: multiple choice cloze, open cloze, itd. Calego testu wlasnie jeszcze nie robilem.
Dlatego chce zdac FCE i CAE po drodze, ze w razie jakis komplikacji bede mial przynajmniej jakis certyfikat. Po 2 tez w jakims stopniu pomoze mi sie to przystosowac do tego typu egzaminów.

Co do Twojego CPE, uczylas sie od 0? Bylas gdzies za granica czy uczylas sie w tradycyjny sposob kurs/ksiazka/testy?