Czesc, moze sie wam wydac dziwny moj wpis..., ale ja naprawde mam problem i nie wiem jak sobie poradzic.. ech :/
Mieszkam w Edinburgh'u i chcialabym podejsc do egzaminu FCE, ale poki co nie moge przystapic na zaden kurs jezykowy bo mam dziecko ktorym sie opiekuje... ok nie chce sie tu zbytnio otwierac ;)
Przeszukalam caly internet i nie moge znalezc kursu ktory przygotowuje Cie online czy tez podaje Ci wszytskie informacje, sprawdza Twoj poziom wiedzy itp a pozniej idzesz sobie na egzamin.
Przed chwilka zrobilam sobie test sprawdzajacy Level of Englich i wynik : upper Intermediate - level 5.. to chyba dobrze, nie? Ciekawostka w moim przypadku jest to, ze nie znam wogole gramatyki np jezeli ktos mnie poprosi o powiedzienie zdania czy napisanie czegos w np czasie present simple to tego nie zorobie bo go nie umiem, nie odrozniam czasow... to czemu ja mam poziom upper intermediate?
Przegladalam sobie jeszcze na internecie jak wyglada mniej wiecej egzamin FCE i jak dla mnie to jak nowa matura na poziomie podstawowym (tylko jest wiecej zadan) - a mature zdalam dobrze (tez nie znajac gramatyki)
Pomozcie.. co ja mam z soba zrobic? :(