Test w liceum na poczatku roku! Help me!

Temat przeniesiony do archwium.
W poniedziałek czeka mnie test z anglika na sprawdzenie umiejętności nabytych w gimnazjum. Będzie tylko gramatyka.. głównie czasy. Strona bierna, mowa zalezna, okresy warunkowe. Będą 3 albo 4 odpowiedzi. Możecie dac mi jakieś wskazówki, jak wybrać poprawną odpowiedź. Bo skoro one sa podobne to musi być jakiś chaczyk. Na co zwracać uwagę? Np. jak trzeba będzie wybrać właściwy czas to mam patrzeć na słówka charakterystyczne.. na co jeszce? Proszę pomóżcie, dajcie mi jakieś rady, bo nie chcę dać plamy..
Patrz się na charakterystyczne wyrazy takie jak: since, for, by, by the time, now, at the moment, itd. itp. :)
w liceum, na początku, w klasie z rozszerzonym angolem też miałam na początku taki test. żeby nas podzielić na tą 'mądrzejszą' grupe i tych co zostaną. ale wszyscy wypadli tak beznadziejnie, ze grupy zostaly tak jak byly. ale i tak fajnie ze wiesz o tym tescie. przypomnij sobie czasy i cala reszte i generalnie mozesz porobic cwiczenia ze swoich ksiazek lub poszukaj ćwiczen w necie na Twoim poziomie zaawansowania.

« 

Studia językowe

»

Praca za granicą