Studia psychologiczne za granicą

Temat przeniesiony do archwium.
Hej, kończę liceum i okazało się, że moje dotychczasowe plany nie będą miały zastosowania w rzeczywistości, w związku z czym prosiłabym kogoś o radę: jeśli chciałabym studiować za granicą to jakie egzaminy mnie obowiązują i czy w ogóle są miejsca, do których można się dostać za pomocą programu takiego, jaki np. oferuje eduABROAD jeśli chodzi o studia psychologiczne? Z góry dziękuję.
Najpierw poszukaj Unis ktore oferuja ten kierunek. Tam bedzie napisane co oni wymagaja.
Napewno musisz miec dobre wyniki z matury.
Nie wiem dlaczego KTOS (eduabroad) ma Ci to zalatwiac, jak sama dasz sobie rady.
Chcesz od początku do końca studiować za granicą czy tylko np. jeden semestr? Jeśli całość i jeśli chodzi o UK (bo to w końcu ang.pl jest), takie studia załatw sobie sam, a nie przez jakieś głupie firmy, które udają, że pomagają. Po raz 7653249 napiszę, ale widac muszę do unudzenia: aplikacja na studia w UK to nie jest technologia NASA i o ile twierdzisz, że poradzisz sobie na studiach, o tyle aplikację w stylu dane osobowe i ukończona szkoła powinienes umieć wypełnić. Tym bardziej, że byly już sytuacje, gdzie firmy gubiły dokumenty, nie wysylały na czas, udzielały nieprawdziwych informacji (nie znalazłam jeszcze takiej, która by nie miała całej masy błędów rzeczowych na swoich stronach). To, jakie potrzebujesz mieć kwalifikacje, znajdziesz na stronach uczelni, szukaj kierunku, który Cię interesuje i szukaj entry requirements dla ucznia z Polski. Jesli takich nie ma - pisz do nich emaila z prośbą o wytyczne, nie możesz sobie w żaden sposób 'poprzeliczać' kwalifikacji szkockich, angielskich czy jakichkolwiek innych. Pełną listę unis w UK znajdziesz na anglojęzycznej wikipedii. Pamiętaj, że studia w Anglii są płatne, w Szkocji dla Polaków są za darmo.
Dziękuję bardzo za odpowiedzi.