jak się przygotowac do korepetycji?

Temat przeniesiony do archwium.
cześć! mam prośbę czy mozecie mi doradzić jak przygotowac sie na pierwsze korepetycji z angielskiego? dałam ogłoszenie i można powiedzieć ze dostałam pracę. miałabym uczyć dwóch chłopców jeden 7 drugi 13 lat. bardzo chciałabym zrobic dobre wrazenie i na nich, i na ich matce. moze ktoś ma takie same doświadczenia jak moje? co zrobić żeby ich nie przestraszyć(:)) ale zachęcić do siebie. jakie zagadnienia przygotować? byłabym bardzo wdzięczna za pomoc!
Cześć :). Daję korki już trzeci rok, więc podzielę się z Tobą moimi doświadczeniami w tej dziedzinie :).
Zawsze na początku proszę żeby uczeń przyszedł ze swoją książką do angielskiego - notuję sobie wtedy jakie zagadnienia powinnam przerobić w pierwszej kolejności, choć też nie trzymam się ich sztywno, wplatam między nie inne rzeczy typu piosenki, ćwiczenia w formie krzyżówek itp. żeby było ciekawiej, bo dzieci w tym wieku szybko się nudzą i rozpraszają. Na pewno odradzam Ci przerabianie z uczniami ich książek do angielskiego, bo wtedy z kolei nudzą się w szkole, a w korepetycjach chodzi przecież też o to żeby przekazać taką wiedzę, której nie otrzymają w szkole, tylko ponad to :). No chyba, że trafisz na uczniów, którzy mają ewidentne problemy i tyły z materiałem, to wtedy praca z ich książką jest jak najmniej wskazana, jeśli tak nie będzie, to trzymaj się od ich ksiązek z daleka :).
No, na początek chyba tyle :).
I ... nie denerwuj się, dawanie korków to fajna rzecz, a jeśli jeszcze widać tego efekty i zadowolenie dziecka i jego rodziców, to naprawdę miło robi się na sercu :).
Pozdrawiam :).
Małe sprostowanie: nie
>wtedy praca z ich książką jest jak najmniej wskazana,
tylko jak NAJBARDZIEJ wskazana.
Pozdrawiam raz jeszcze i życzę powodzenia :).
dziekuję bardzo za podpowiedzi i rady:) miałam już pierwsze lekcje i myślę ze było nieźle:) mam prace hura!!:D chłopaki fajne, wszystko ok takze mam nadziję ze będzie dobrze:) jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam:)
Ja jeszcze polecam korzystać z quizów, gier ip. http://www.angielski.nauczaj.com/dzieci.php - można dzięki nim szybko i przyjemnie nauczyć słówek.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa