praca w szkole

Temat przeniesiony do archwium.
Moi drodzy mam pytanie. Otóż w tym roku konczę licencjat FA wraz z kursem pedagogicznym. Chcialabym od wrzesnia podjac prace w szkole (bo narazie o innej myslec nie moge). Jednak dowiedzialam sie, ze w szkolach nabór nauczycieli konczy sie wraz z koncem kwietnia!!! Juz w kwietniu ustalana jest kadra pracownicza na wrzesien. Zalamalam sie, bo to znaczy ze teraz ostatni dzwonek dla mnie zeby starac sie o prace. Tymczasem jak mam to zrobic, skoro nie mam jeszcze dyplomu licencjackiego ani certyfikatu przygotowania pedagogicznego?? Chyba mnie nie przyjma skoro nie dostana ode mnie pelnej dokumentacji;( Myslicie ze w ogole powinnam sobie zawracac glowe? Mam jakies szanse?!
slonce, jestem w dokladnie takiej samej sytuacji jak my..tak to prawda,ze na nabor na wrzesien jest teraz..ale nie do konca kwietnia tylko do konca maja..ze stazystami moze byc jeszcze gorzej.bo nowego nauczyciela, z doswiadczeniem przyjmuja nwawet pod koniec sierpnia...ale w przypadku stazystow watpie czy jest taka mozliwosc...ja sama mialam nadzieje na prace od wrzesnia...a tu coz....przez ten durny przepis strace rok...
A czy byłaś już może w jakiejś szkole i pytałaś jak to jest??
tak sobie mysle, czy nie poszli by na taki uklad, ze mnie przyjmuja ale po otrzymaniu dyplomu i certyfikatu odrazu je im przynosze w celu dopelnienia formalnosci?? a moze jestem naiwna ;(
Hej... ja jestem teraz stażysta a o możliwości pracy dowiedzialam sie w sierpniu... to wszystko zależy jakie jest zapotrzebowanie na nauczycieli w danym miejscu... sa przeciez szkoly ktore borykaja sie z brakiem nauczyciela ... Trzeba pochodzic i popytac! Jedyna opcja

Agata
dzieki, podnioslas mnie na duchu ;))

napisalam juz maila do dyrektorki jednej szkoly w moim miescie bo znalazlam oferte pracy na ich stronie, poszukuja dwoch nauczycieli angielskiego, moze mam jakies szanse? Mam nadzieje ze powie ze mam ;)

pozdrawiam!! i zycze Wesolych Swiat ;)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie