sztuki plastczne

Temat przeniesiony do archwium.
Witajcie,mam pytanie odnośnie sztuk plastcznych,ponieważ interesuje mnie wszystko odnośnie tej dziedziny, tj. teksty w języku angielskim, tłumaczenia, skrypty i dosłownie wszystko.Studiowałam wychowanie plastyczne i teraz ucze się angielskiego,chciałabym poszukać jakiś zródeł z tej konkretnej dziedziny.Nie spotkałam jakdo tej pory żadnej sensownej książki, która zawierałaby pojęcia i teksty z malarstwa, architektury,rzeźby czy grafiki.Prosze o pomoc...
Korzystalam ostatnio ze swietnej ksiazki po angielsku "After modern art", niestety nie pamietam jej autora :( Mysle, ze najlepiej kupowac ksiazki zwiazane z ta tematyka bezposrednio w Wlk. Brytanii np. przez znajomych - moja znajoma tak robi i zdobyla juz kilka bardzo interesujacych pozycji:)
Mam jeszcze nie zwiazane z tematem pytanie : Gdzie studiowalas wychowanie plastyczne, co robisz po skonczeniu tego kierunku, jakie sa perspektywy pracy (tylko szkola?) ? Ja koncze w tym roku plastyczniak i zastanawiam sie co dalej...chce studiowac cos zupelnie nie zwiazanego ze sztuka, a jednoczesnie nie chcialabym zaprzepascic 6 lat nauki przedmiotow artystycznych w plastyku... Masz moze jakies rady ??? :)
Dziękuję za odpowiedz na moje pytanko! Odnośnie mnie to....Plastykę ukończyłam na Uniwersytecie Adama Mickiewicza - oddział w Kaliszu,chociaz wcześniej nie byłam w plastcznym liceum to dostałam się i moge pracować z tym dyplomem w szkołach jako nauczyciel. Co jest marna perspektywa,bo brakuje etatów, dlatego pomagam w jednym Stowarzyszeniu przy aranżacji scen do występów teatralnych itp.- ale jako wolontariusz:(,bo nie ma kasy na wypłaty,ale zawodowo zajnuje się czymś innym,bo skończyłam tez pedagogike i tu zarabiam pieniążki.
Dlatego myśle o przekwalifikowaniu się, ale to wszystko to dłuższy wątek.jak masz jeszcze jakieś pytania to napisz do mnie na skrzynkę: [email] Pozdrawiam!

« 

Nauka języka

»

Pomoc językowa