I have got one questions.

Temat przeniesiony do archwium.
Yorkshire, one of the major textile-producing areas in the 19th century, was famous for cotton. Why?

I cant't find anywhere.

Help, please :).
i've got one question, nie? a nie jakies questions!!!!!
na początku napisałam w tytule o dwóch pytaniach, pozniej zmieniłam i zapomniałam zmnienić questions na QUESTION.
to będą takie moje gdybania ale może ciebie naprowadzą na coś.

ok. XVI - XVIII w. Był w Europie kryzys gospodarczy (rewolucja cen) przez co niezwykle ważny rynek sukienniczy podzielił sie na 2 sektory "Francja i Włochy" produkowały mało ale znakomitej jakości tylko dla naprawdę bogatych natomiast "GB i Niderlandy" robiły masówkę za grosze ale w takich masowych ilościach aby sie opłacało tak jak Chiny :) Jak zapewne wiesz fabryki robi się tam gdzie jest surowiec (przynajmniej dawno temu) a nie na 2 końcu świata. Na wyspach było od zarypania owiec, baranów i inyych takich ponadto nadmorskie miasta brytyjskie były wielkimi odbiorcami towarów. wraz z postępem i pojawianiem się miast robotniczych itp. przemysł kwitł na wyspach jak nigdy .

A dlaczego akurat tam gdzie pytałeś to nie wiem...... bo było po drodze ? cy cuś .. Daj znać jak się dowiesz :)

koniec bajki, dobranoc i pzdr
sory, że pisałem w formie męskiej. Niewiasto .
Dziękuje, na pewno dam znac:)
ale co owce i barany mają wspolnego z bawełną?? :)
jak to co ?

barany robią "baaa baaa baaaa" a co dają ? wełnę ? no to mamy ba-wełnę :)

przedstawiłem jedynie swój pkt widzenia. Widocznie zamiast wełnianych wdzianek przerzucili się z pomocą SAPARD-u na bawełnę :)

pzdr
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa